Chemtrail D66

Ach, Vliegveld Lelystad gaat door. Niet verbazingwekkend. VVD en CDA zijn altijd voor vernietiging van natuur en stilte, als het maar geld oplevert. De CU is wat gematigder: zondagrust en natuur, daar wordt naar gekeken. Maar geldt dat ook voor de andere zes dagen van de week? Dan D66. Altijd heeft de partij zich laten voorstaan op de groenheid van de partij, vaak zaten ze op dezelfde lijn met GL en PvdD, of deden alsof.

Maar nu is alles anders. D66 regeert weer. Het is een partij van managers tenslotte, de vingers jeuken, de woorden sputteren in de gouden mondjes. D66 is een partij die altijd aan de macht wil zijn. Niet voor niets zijn sommige D66-ers prominent aanwezig in de lijst van ‘meest invloedrijke personen’ in Nederland. Het zijn echte liberalen, ze willen vooruit, altijd gaat het om ‘groei’.

‘Groei’, u weet toch wat dat is?
Dat is als brandnetels uw land kapen omdat er jaren lang te veel kunstmest is gebruikt.
Groei, dat is de evenknie van kanker, de ongebreidelde groei van cellen.
Groei, dat is een ziekte, veroorzaakt door de mens die zijn hand overspeelt.
Groei, dat is de oorzaak van concurrentie, hebzucht, dood & verderf.

Vliegveld Lelystad wordt dus verdedigd. Maar het D66-partijstandpunt is dat niet. Nee, D66 wil groots en semi-groen, een Nieuw Schiphol op Zee. Maar als dat –voor de ecologie iets betere alternatief- niet mogelijk is kiezen ze gewoon voor het verwoestende scenario van de uitbreiding van Lelystad. Iets minder groot, veel minder groen.

Ze buigen als riet, mee met de macht, dat maakt dat je geen standpunten meer hebt, laat staan beginselen. Nou ja, behalve ‘groei’ dan.

Dit is wat in september 2016 (iets meer dan een jaar geleden) werd gezegd over de ‘uitbreiding van Schiphol’. Het was een artikeltje van Salima Belhaj in het AD. Drie citaten:
Om ervoor te zorgen dat Schiphol een belangrijke mainport en concurrerend blijft, is groei nodig. Tegelijkertijd neemt de druk op de omgeving van Schiphol en de overlast voor omwonenden toe. Augustus [2016] was de drukste maand ooit voor de luchthaven. Dit jaar wordt een recordaantal van 63 miljoen passagiers verwacht. Wat D66 betreft schuiven we onvermijdelijke keuzes niet voor ons uit. Denk nu na over het Schiphol van de toekomst, voordat het te laat is en Schiphol al weg is geconcurreerd door de andere grote internationale luchthavens. Daarbij denkt D66 onder andere aan Schiphol op zee.

In tegenstelling tot dit kabinet wil D66 wél vooruit kijken. Wat ons betreft wordt daar direct mee begonnen. Onderzoeken naar één van de uitbreidingslocaties, een vliegveld in de Noordzee, liggen al tijden op de plank. Stel je het eens voor: een vliegveld op een eiland langs de kust dat duizenden nieuwe banen creëert en waar vliegtuigen kunnen landen en opstijgen zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid van omwonenden of de natuur. Het zou zomaar een serieuze optie kunnen zijn.

Wat D66 betreft trekken we de kop weer uit het zand. D66 wil dat nu wordt doorgepakt met onderzoek en nadenken over uitbreidingslocaties voor Schiphol, bijvoorbeeld in de Noordzee. D66 dient bij de behandeling van de begrotingen dit najaar daarom een voorstel in om de opties opnieuw te onderzoeken. Doe dat voordat het te laat is en er niks meer te kiezen valt. Denk buiten de gebaande kaders, zoals de pioniers van Schiphol dat 100 jaar geleden deden op een drassig stukje grond in de Haarlemmermeer. Laten we ervoor zorgen dat Schiphol over 100 jaar niet alleen nog bestaat, maar dat het groeit en bloeit. Goed voor onze economie, goed voor de omgeving en goed voor omwonenden.

Kijk, dat is D66 ten voeten uit: ze signaleren een probleem, ze zijn wel zo slim dat ze een creatieve oplossing uit de hoge hoed weten te toveren (dat alles wel gebaseerd op ‘groei’, het liberale wonderdenken), maar als puntje bij paaltje komt stemmen ze gewoon massaal (fractiediscipline) voor een oplossing die milieuverwoestend is.

Ja, het artikel staat nog op de site van D66.
Maar zal binnenkort wel verdampen.

Chemtrail D66.

1 gedachte over “Chemtrail D66”

  1. Pingback: Macriregime ramt alsnog “hervormingen” door parlement Argentinië | Krapuul

Reacties zijn gesloten.