CDA Limburg wil zich niet meer laten piepelen door de PVV

Althans dat zeggen ze. In elk geval begint het CDA in Limburg behoorlijk de ziekte in te krijgen over de samenwerking met de PVV, die daar de grootste fractie is. Hier op Krapuul signaleerden wij al eerder dit bericht over de krakende coalitieverhoudingen aldaar.

Bronnen in het provinciehuis zeggen dat met name CDA-gedeputeerde Noël Lebens het helemaal heeft gehad met de PVV. Hij kreeg eerst de wind van voren in de debatten over subsidie aan het Limburgs Symfonieorkest en de aankoop van de kunst uit kasteel Wijlre. Nu voelt hij zich persoonlijk aangevallen in de discussie over dienstauto’s voor gedeputeerden.


CDA-Limburgvoorzitter Karel Leunissen vindt dat zijn partij te veel aan de leiband van de PVV loopt. “Dat is mijn eer te na. Ook al zijn we het kleinste jongetje van de klas, we moeten krachtdadig stelling nemen tegen uitlatingen van de PVV.” De voorzitter roept zijn bestuur en ook de fractie op om zich niet te laten ‘piepelen’ door de PVV.

Dat zouden meer mensen moeten doen ja. Maar goed, het is het CDA dat het zegt en het is slechts zeer zelden vastgesteld dat de woorden die CDA’ers in het openbaar uiten ook daadwerkelijk gevolgen hebben.

3 gedachten over “CDA Limburg wil zich niet meer laten piepelen door de PVV”

 1. Het CDA zit landelijk muurvast gevangen in het gedoogakkoord.
  Provinciaal is het iets anders.
  Als het CDA nu uit de coalitie stapt worden ze gezien als partij die heeft gebroken.
  En dat met nog 11 zetels in de peilingen.
  Het CDA heeft altijd machtsdenken gebezigd.
  Dus zal het CDA nu niet breken met de coalitie.

Reacties zijn gesloten.