Camerutte

Blogger RobSchimmert over ons nationaal licht Mark Rutte:

Dan ben je echt niet goed bij je hoofd als je juist nu toenadering zoekt tot de man die een week tevoren door Sarkozy op zijn plek was gezet omdat hij commentaar gaf op de in zijn ogen beperkte slagvaardigheid van de politieke leiders van de eurozone om de problemen in hun muntunie het hoofd te bieden, terwijl zijn Engeland nog altijd een eigen munt voert en met de hele kwestie in feite weinig te maken had.

 

Dus waar bemoeide die Cameron zich inderdaad mee, vond Sarkozy. En daarmee gaat Rutte net nu in zee, wil hij vriendjes zijn en waarschijnlijk samen staatsman worden.

2 gedachten over “Camerutte”

  1. Liberalen als Rutte (en het gezelschap zakenmensen dat hem op deze reis begeleid) hechten als vanouds meer aan samenwerking met specifiek westers georiënteerde landen als de Verenigde Staten en Groot Brittannië dan aan een samenwerkingsverband binnen Europa.

    Dom, want kijk naar de cijfers en zie dat je tegenwoordig in China moet zijn…

    Zijn gekonkel met Cameron (conservatief liberaal à la Thatcher) bewijst dat hij net als zijn regeringspartner de PVV (en het conservatieve cda) liever terugkijkt dan vooruit en regeert als een nostalgisch vorst die verlangend terugkijkt naar een tijd die ver achter ons ligt…

  2. Rutte gaat daar regelmatig op bedevaart, en als hij dan terugkomt weet hij weer waarom het hier net zo gerund moet worden als daar in de v.s. of u.k.. Hij gaat nou naar Cameron, maar zou veel liever met Reagan, Thatcher, of zelfs Nixon hebben willen praten. We hebben waarschijnlijk een premier die in het verkeerde land is geboren, en dit tijdens zijn leven recht probeert te zetten.

Reacties zijn gesloten.