Beeld Pim Fortuyn staat te koop

Het standbeeld van de Grootste Nederlander Aller Tijden, Pim Fortuyn, moet weg bij het vroegere huis van Fortuyn en wordt geveild.
Merkwaardig toch, voor een beeld van de Grootste Nederlander Aller Tijden. Je hoort nu nooit eens over beelden van een Michiel de Ruyter of Willem de Zwijger dat die a.) weggehaald of b.) geveild moeten worden.

Van oorsprong was het beeld overigens voor Harry Mens gemaakt, maar die heeft er blijkbaar ook geen behoefte meer aan, terwijl hij het toch nog als decorstuk bij Business Class zou kunnen inzetten.

12 gedachten over “Beeld Pim Fortuyn staat te koop”

 1. Was dat die kerel die mensen minister liet worden omdat ze stroopwafels hadden meegenomen?

 2. Het zou interessant zijn om die grootste Nederlanden aller Tijden verkiezing eens over te doen.

  Blijkbaar had de gemeente Rotterdam geen behoefte aan dat beeld.

 3. misschien een “vergetenste Nederlander “verkiezing ??? kan Pim strijden tegen een van de mensen die al jaren dood in hun appartement liggen ….

 4. Jal, Pim is vergeten omdat het zo’n zooitje binnen de LPF was. Pim liet andere mensen meepraten. Dat doet de huidige fuhrer een stuk beter.
  Die wordt niet zo snel vergeten en als ze de verkiezing voor de grootste Nederlander over zouden doen, weet ik wel wie er gaat winnen.

 5. Zou leuk staan in zo’n kapelletje langs de weg in Limburg, kunnen de PVV’ers een kaarsje opsteken bij een door de “rechtsche kerk” heilig verklaarde persoon.

 6. Jo Schreef:

  Jal, Pim is vergeten omdat het zo’n zooitje binnen de LPF was. Pim liet andere mensen meepraten. Dat doet de huidige fuhrer een stuk beter.
  Die wordt niet zo snel vergeten en als ze de verkiezing voor de grootste Nederlander over zouden doen, weet ik wel wie er gaat winnen.

  Ja maar die speelt vals, die heeft nog minstens een decimeter haar bovenop dat hoofd, allicht dat-ie dan groter is dan Fortuyn.

 7. het beeld werd destijds door de transporteur al vakkundig onthoofd, zal ook wel gevolgen hebben voor de waarde…. 👿

 8. misschien kan Joost Eerdmans hem als dressboy gebruiken 😀

  weet niet wat een kilootje brons tegenwoordig doet maar wie weet neemt iemand het beeld voor de veiling “gratis” mee

  de een z’n dood is de ander z’n schroot…

 9. Als we het beeld nou vermalen en vermengen met lood. Dan kunnen we het uitstrooien boven Fukushima.

Reacties zijn gesloten.