Anti-fascistische bijeenkomst in Amsterdam afgelast wegens geweldsdreigingen (waarom toch?)

Het Internationaal Socialistisch Studentenoverleg (ISSO) heeft een antifascistische bijeenkomst in Amsterdam afgelast na bedreigingen aan het adres van spreekster Anne Fleur Dekker. Bovendien zou extreemrechts aangekondigd hebben de bijeenkomst te verstoren. Hieronder de volledige verklaring van het ISSO:

Het Internationaal Socialistisch Studentenoverleg (ISSO) ziet zich gedwongen de bijeenkomst “50 shades of fascism’ deze donderdagavond 28 september in CREA af te lassen. Reden is het voornemen van extreem-rechts om de bijeenkomst te verstoren en een concrete geweldsdreiging tegenover Anne Fleur Dekker, een van de sprekers. Eerder maakten aanhangers van Forum voor Democratie (FvD) discussie onmogelijk tijdens een verkiezingsdebat in de Haagse Maranathakerk en verstoorden zij een bijeenkomst georganiseerd door de Jonge Democraten Rotterdam. De afgelopen week is er veel aandacht in diverse media geweest voor onze bijeenkomst over de opkomst van de alt-Right in de Verenigde Staten en haar tegenhangers in Nederland. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Hoe kunnen we partijen zoals de PVV en FvD het beste begrijpen? Woordvoerder voor ISSO, Ewout van den Berg: “De vrijheid van meningsuiting staat in Nederland onder druk door extreem-rechts dat met bedreigingen en intimidatie politieke tegenstanders de mond snoert. Het lijkt een patroon dat tegenstanders van FvD daarbij in het bijzonder tot doelwit gemaakt worden.” Feminist Anne Fleur Dekker: “Dat de vrijheid voor het organiseren van politieke bijeenkomsten zoals deze in Nederland nu onder druk staan door het dreigen met geweld, laat de urgentie zien van het bouwen van een brede beweging die zich verzet tegen het zaaien van haat jegens vrouwen, moslims en andere groepen in de maatschappij.”

Socialisme.nu op Facebook

Eerlijk gezegd is het ons een raadsel waarom deze bijeenkomst afgelast is, bezwijken voor fascistische intimidatie is echt het laatste wat je doet. Het is heel simpel: wanneer extreemrechts onze bijeenkomsten verstoort, zorgen we ervoor dat ze hun tanden op straat bijeen moeten rapen. Klaar. End of argument. 

2 gedachten over “Anti-fascistische bijeenkomst in Amsterdam afgelast wegens geweldsdreigingen (waarom toch?)”

  1. Pingback: Bijeenkomst afgeblazen na fascistisch getreiter: we lopen nu allemaal meer gevaar | Ravotr

  2. Pingback: [Artikel Peter Storm]/Bijeenkomst afgeblazen na fascistisch getreiter: we lopen nu allemaal meer gevaar | Astrid Essed

Reacties zijn gesloten.