‘Agenten ontlopen verplichte rijcursus massaal’

Of dit nu komt omdat agenten, net als gewone mensen, voor 80% denken dat ze beter dan gemiddeld rijden of uit tijdsgebrek is niet helemaal duidelijk.
“Ik heb liever dat ze boeven vangen”, zegt PVV-Kamerlid Hero Brinkman.” Ja dat begrijp ik, dan heeft hij bij een volgende poging aan een alcoholcontrole te ontkomen misschien ook meer kans van slagen.

2 gedachten over “‘Agenten ontlopen verplichte rijcursus massaal’”

  1. Ik zie agenten chronisch verkeersregels overtreden. Naast schijt aan de burger, kan dit dus ook gewoon gebrek aan scholing liggen. Fijn.

    Het is ook al jaren bekend dat agenten niet voldoende oefenen met schieten. Zou het misschien niet een idee zijn om ze een vast aantal uren in de maand te geven voor het bijhouden van essentiele vaardigheden? Ontlopen dient te leiden tot disciplinaire maatregelen zoals mislopen van loonsverhoging, demotie inclusief loon, patrouilleren zonder schietwapen of zelfs ontslag.

    Als je dus een politieagent ziet. Goed uitkijken dat je niet omver gelopen of gereden wordt. En bij iedere beweging richting het holster gewoon jezelf op de grond werpen of anderzijds dekking zoeken.

  2. Mooi voorbeeld, hoor. “We zitten boven de gewone burgers en mogen doen wat ons bevalt, dus mond houden!”

    …Of met foto en naam erbij op een website voor verplichting ontlopende ambtenaren… 😀

Reacties zijn gesloten.