22 gedachten over “Abu Pessoptimist over Von der Dunk”

 1. Het is goed dat Maarten-Jan Von der Dunk bijvalt. De vooringenomen en hysterische reacties bij De Volkskrant vind ik heel verontrustend, al zijn we op dat gebied wel wat gewend. Ik heb ook de neiging, om net zoals Abu Pessoptimist, me in te houden als ik weer eens in gezelschap dreig te komen van bedenkelijke types die even vooringenomen en hysterisch zijn, maar dan op het gebied van anti-zionisme. Maar nu steeds meer blijkt, dat je zelfs niet ongestraft gematigd en feitelijk over Israël mag schrijven, zouden verstandige mensen de handen maar eens ter verdediging van zichzelf en de waarheid, de handen ineen moeten slaan, en oproepen tot “afstraffing” zoals die van Ronny Naftaniël, gerechtelijk vervolgen. En dat geldt zeker voor de Likud-Nederland man Struick van Bemmelen, ex-VVD EK-lid.

 2. Ja op de opinipagina staan de hofnar Asfin Ellian en Yochanan Visser gebroederlijk naast elkaar om Thomas te vernaggelen. Ellian krijgt nog wat tegenwind, maar Yochanan lof. Triest. Thomas von der Dunk heeft al bewezen dat hij heus wel weet waar hij over schrijft. Maar de walgelijke dubbele moraal van anderen is populair. Ja, want die anderen zijn moslims, dus mogen ze dood. 😥

 3. http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000358.html

  Niet om oftoppik over de joodse zaak te willen zemelen, (boeit me voor geen meter) maar er staat in bovenstaand artikel: `Het wordt tijd dat Von der Dunk eens op een nuchtere manier naar Israël leert kijken, zodat wij van zijn giftige leugens verlost worden.’ Getekend: Ratna Pelle
  Deze mevrouw was eerder op haar blog al aan het fulmineren over mijn antitrollenstuk deel 1, wat bij mij een wenkbrauw deed optrekken. Ik begin me toch wel af te vragen of deze lobbies niet bezig zijn geluiden te willen muilkorven die, zelfs ongewild en bedoeld, iets triggeren in sommig zionistisch bewustzijn.
  Zo ja, dan doe ik er gaarne een schepje bovenop. We hebben nog steeds vrijheid van meningsuiting in Nederland.

 4. De meeste kritiek op Von der Dunk’s column gaat uit naar dit stuk tekst:

  “Laten we bovendien wel één ding vaststellen: de vermoorde familie had niet domicilie gekozen op het wettige grondgebied van de staat Israël, maar bewoonde een roversnest. Dat beperkt mijn medelijden sterk. Wie willens en wetens kiest voor de bouw van een huis op het land van een ander die door een onwettige overheid van dat land is beroofd, moet niet zeuren als hij dat met de dood bekoopt.”

  Ik vind die uitspraak hard, maar hij licht deze wel toe. Ik ben tegen het vermoorden van kinderen door alle partijen. Ik vind wel dat de Palestijnen het recht hebben om deze kolonisten desnoods met geweld te verdrijven. Von der Dunk schrijft ook “dit beperkt mijn medelijden sterk”. Dat impliceert dat hij wel medelijden heeft.

  Anderzijds heeft Israël de afgelopen paar jaar een aantal Palestijnen doodgeschoten die volgens het Israëlische leger iets te dicht bij de grens kwamen. Daar hoort helemaal niet de doodstraf te staan. Dat is niet zo uitgemeten in de pers als deze moord op het kolonistengezin terwijl onder de Palestijnse groep slachtoffers ook minderjarigen waren.

  Von der Dunk heeft groot gelijk dat hij die dubbele moraal aankaart.

  Bovendien lezen veel mensen over dit stukje tekst heen “de vermoorde familie had niet domicilie gekozen op [b]het wettige grondgebied van de staat Israël[/b]”
  Von der Dunk erkent dus gewoon het bestaansrecht van Israël. Er is helemaal geen sprake van ongebreidelde haat naar dat land toe.

 5. 37 Likoed NL. Uw link gelezen.
  Thomas v.d.Dunk zou volgens U haatzaaien? In het licht van de uitlatingen waarvoor de heer Wilders terecht staat, komt me zulks grotesk en pathetisch voor.

  Terecht merkt hij voorts op dat het land Israël thans niet aantrekkelijker behoeft te worden gevonden dan Zuid Afrika ten tijde van het apartheidsregime. Beide landen deelden destijds overigens innige momenten van
  genoegdoening omtrent raciale superioriteit. Gelukkig heeft Zuid Afrika lering getrokken uit deze misstap.

 6. @Alhazred

  O, o, o, wat ‘discrimineert’ Israel. Onzin.

  Vorige week bleek – opnieuw – bij een opiniepeiling dat veel Palestijnen in ‘bezet’ Oost-Jeruzalem liever willen dat hun wijk bij Israel blijft dan dat die wordt gevoegd bij hun ‘eigen’ Palestijnse staat.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4050815,00.html

  Veertig procent zou zelfs verhuizen om maar in Israel te kunnen blijven wonen!

  U leest het goed: ze blijven liever een minderheid in de Joodse democratische rechtsstaat dat dat ze in hun eigen Arabische staat zouden komen.

 7. Likoed Nederland Schreef:

  @Alhazred
  O, o, o, wat ‘discrimineert’ Israel. Onzin. Vorige week bleek – opnieuw – bij een opiniepeiling dat veel Palestijnen in ‘bezet’ Oost-Jeruzalem liever…. (blabla)

  Onzin? U zegt het! Ik denk slechts. Moet een link naar een opportunistische ziobron me overtuigen?
  Door wie of wat is er gepeild dan? `
  Dat `O, o, o, wat ‘discrimineert’ Israel’ is úw sneu, slachtofferig, (lees: vals-sentimenteel meelij- opwekkend woordgebruik), niet het mijne 🙂

 8. En nog wat Likkut van Bemmelen:
  `O, o, o, wat ‘discrimineert’ Israel.’
  je reactie is volkomen off toppic! Lees de nieuwste regels hier! Volgens mij moet je hier nú al worden gebánd zoals reageerders op www. joods.nl om veel minder minder worden verwijderd, namelijk als ze maar één woord ten gunste van Palestijnse opstandelingen typen. 🙂 ➡ (exit)

 9. Likoed Nederland Schreef:

  De opiniepeiler stond er in genoemd. Maar om het u makkelijk te maken:

  Zo te lezen een partijdige opiniepeiler, gesponsord door AIPAC en aanverwante US sion-neocon lobbies.
  Moet mij / ons dat boeien? Waarom post u hier? En niet op Elsevier of Telegraaf?
  Moet dat lullige stukje land wat (meen ik) ligt ten zuiden van het vruchtbare land Libanon, en in een punt uitloopt in een onvruchtbare, hete zandbak, ergens in de Sahara, überhaupt de moeite waard zijn om op een pluriform vrijdenkersblog blog als `Krapuul’ zovéél aandacht op te eisen? Zelfs Rommel schaamde zich in zijn Midden Oostenoffensief zijn schamele woestijnwoonst te promoten als van wereldschokkend belang. 😡

  Nogmaals: uw
  Andere landen komen hier toch ook niet emotioneel shoppen?

 10. Ik vind het niet zo raar dat de meeste mensen willen blijven wonen in het land waar ze al hun hele leven wonen. Ze hebben daar een baan en vrienden en kennissen. Ze hebben een nationaliteit en een paspoort. De meeste mensen kiezen voor het zekere en migreren niet vrijwillig naar een minder stabiele staat met een slechter economie.

  Die opiniepeiling geloof ik wel. Het heeft alleen niet zoveel met het onderwerp te maken.

  Als die kolonisten in hun eigen land waren wonen, dan was er niks gebeurd. Het is verkeerd wat er is gebeurd maar dat geld nog harder voor die Palestijnen die aan hun kant van de grens worden neergeschoten terwijl ze geen wapens in handen hebben.

 11. Likoed Nederland Schreef:

  U leest het goed: ze blijven liever een minderheid in de Joodse democratische rechtsstaat

  Joodse democratische rechtssstaat? Sinds wanneer bestaat die dan? Het staatje heeft niet eens een grondwet.

 12. Het Verenigd Koninkrijk heeft ook geen grondwet. Ik vind dat zowel het VK als Israël daar wat aan moet doen overigens.

  Israel is tevens een democratie die de Sharia ruim baan geeft wat betreft civielrechtelijke zaken binnen de Moslimgemeenschappen zelf. Aangezien Wilders alles wat Israël doet, fantastische vindt, is hij uiteraard van mening dat we dit in Nederland ook moeten invoeren… oh wacht.

  Genoeg gegrapt.

  Heeft er iemand nog iets de melden over de eigenlijke punten van Von der Dunk of Abu Pessoptimist?

  De mensen die Von der Dunk aanvallen zien de ironie niet. Ze bevestigen namelijk zijn klacht dat een moord op kolonisten als erger wordt gezien dan het even zinloos doden van Palestijnse minderjarigen.

  Het is te makkelijk om de non-combattanten die aan een kant sterven als personen te behandelen en die aan de andere kant slechts als bijkomende schade. Het merendeel van die critici noemt die doden niet eens.

Reacties zijn gesloten.