Zwitserland laat zijn ware gezicht zien: xenofoob en voor de rijken

Zwitserland heeft vandaag gestemd en besloten.

Een meerderheid van de Zwitsers heeft vandaag in een referendum voor een omstreden voorstel gestemd om niet-Zwitsers voortaan automatisch het land uit te zetten bij een veroordeling. 52,9 procent steunde het voorstel van de grootste politieke partij, de rechtse Zwitserse Volkspartj (SVP).

Uiteraard voor de rijken blijft het ook een goed land. Hoe rijk moeten ze wel niet zijn om deze invloed uit te kunnen oefenen.

Enkele rijken hadden gedreigd Zwitserland te verlaten.

Ik ben heel benieuwd wanneer het kabinet en Wilders Zwitserland als voorbeeldland voor allerlei rare maatregelen gaan noemen.

Heb ergens iets gelezen dat het in Denemarken met de Deense Volkspartij niet meer zo goed gaat, maar kan het even niet vinden. Als iemand daar iets over vindt, ik hou me aanbevolen.

4 gedachten over “Zwitserland laat zijn ware gezicht zien: xenofoob en voor de rijken”

  1. Nou ik vind wel dat de 47%, nog steeds bijna de helft, die ertegen gestemd hebben nu niet direct op een hoop geveegd mogen worden met die krappe meerderheid.
    Blijft staan dat het een weerzinwekkende uitslag is.

  2. #1 Maar in Nederland is ingevoerd dat 52 vertegenwoordigers van regeringspartijen, gedoogd door 24 parlementariërs die geen verantwoordelijkheden op zich nemen, samen de helft pus één van de volksvertegenwoordigers vormen en dus ALLES kunnen regelen voor die 74 anderen die tot de zogenaamde oppositie behoren. De helft plus één heeft de MACHT; de helft min één niets (meer) in te brengen. Dat is democratie, immers.

  3. “Het gebeurde bijna per decreet en zonder enige vorm van democratische discussie,”

    Het “buitenland” begrijpt ons steeds beter, zie ik.

Reacties zijn gesloten.