4 gedachten over “Zwarte Piet is racisme – overbodig kunstwerk”

 1. @1, ik begrijp je nijd – als jij een kop had, kon je ook een hoed erop plaatsen. Misschien eentje laten groeien?

  In eerste instantie dacht ik ook dat deze actie iets te ver ging.
  Laatste tijden ben ik van mening veranderd – inderdaad de Zwarte Piet is een zeer specifiek uiting van slavernij die de vooral blanke kinderen (want in andere culturen ZP bestaan niet) moet laten wennen met de onderdanige positie van de zwarte mensen.

  Dit stamt direkt uit de tijden van de slavernij en hoort daar te blijven.

  In mijn reizen ben ik talloze beelden van zwarte bedienden gekomen en nooit van zwarte meesters – dit is een taboe binnen de blanke Europese cultuur.

  Dit heeft me overtuigd dat deze zo specifieke afbeelding hoort inderdaad in het verleden te blijven, waar de blanken de onherroepelijke meesters van de zwarte mens waren en de laatste konden in het beste geval streven naar het plaats van de Zwarte Piet.

Reacties zijn gesloten.