Zorgwekkende christelijke politiek

Het kruis waar Baudet met smachtende blik naar keek afgelopen zaterdag (zoek zelf het plaatje) blijkt zich te bevinden in de voormalige synagoge van Gouda. En dat is nog niet het ergste, hoe erg ook. Rabbijn Lody van de Kamp voor Nieuwwij:

De voormalige Goudse synagoge wordt al sinds 1950 als gebedsruimte gebruikt door de Vrije Evangelische Gemeente. Afgelopen zaterdag was daar een bijzondere gast aanwezig. De kerkgangers werden toegesproken door Thierry Baudet, oprichter en politiek leider van Forum voor Democratie (FvD). De boodschap die de spreker daar verkondigde was ook gericht op het christelijke gehoor waarvan een deel speciaal naar Gouda was gekomen. Forum voor Democratie en een stukje christelijk Nederland hebben elkaar gevonden. Op dezelfde manier zoals christenen de weg naar de PVV van Geert Wilders de afgelopen jaren hebben gevonden.

hristelijke stemmers die tijdens verkiezingen van de laatste jaren hun eigen confessioneel-politieke achtergrond de rug toe hebben toegekeerd, staan daar niet helemaal alleen in. Ook hun oude partijen zelf met vertegenwoordigers in de lokale, provinciale en landelijke politieke arena’s schuwen in de coalitievorming niet aan te schurken tegen partijen zoals de PVV en FvD. Dat doen zij niet alleen op grond van politiek opportunistische gronden, het zoeken naar bestuursverantwoordelijkheid, maar ook op politiek inhoudelijke gronden. Daarbij gaat het over thema’s als het vluchtelingenbeleid, integratie, de islam, onderwijs en nog meer.

Verder lezen