Wil je zorg? Verkoop dan je huis maar

Briljant idee van een wereldvreemde kamergeleerde:

Oudere Nederlanders moeten hun zorgkosten zelf betalen, eventueel door verkoop van hun huis. Volgens Lans Bovenberg, hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg, kan de overheid alle zorgkosten niet meer dragen. (Trouw)

Als ik nu mijn huis verkoop verlies ik er 50.000,– euro op. Dankzij de crisis veroorzaakt door speculerende bankenjongens en – meisjes. Waar moet ik dan mijn zorgkosten van gaan betalen? Gewoon maar onder de brug gaan slapen? Succes is een keuze enzo? Ook voor zwaar gelovige Bovenberg?

Hij wordt wel als een CDAideoloog beschouwd maar relativeert dit in zekere mate door te verklaren dat hij in bepaalde opzichten er (gedeeltelijk) andere denkbeelden op nahoudt. (Wikipedia)

Voor mij is hij gewoon een VVD’er in het verkeerde vak, hij wil in 2013 zijn werk als ‘hoogstaand’ econoom verminderen en meer tijd aan zijn werk als predikant gaan besteden. Lijkt mij verstandig.

14 gedachten over “Wil je zorg? Verkoop dan je huis maar”

 1. Een predikant aan de Katholieke Universiteit TIlburg? Het moet niet veel gekker worden.

 2. Als je niet al je huis heb moeten opeten omdat je op je 65e in de WAO kwam en nog tot je 70e geen AOW kreeg …..

 3. @#3 Nadat je heel je leven hebt meebetaald aan deze voorziening mag je op het moment dat je het nodig hebt je eigen bootnjes doppen? Lekkere mentaliteit, zo kan ik ook een verzekering opzetten.

  Maar geen probleem zo groot of onze frisse bankenjongens verzinnen er wel wat op, de ‘eet-op-hypotheek’ speciaal voor oudjes die met een afgelost huis zitten…….

  Lees es lekker de link door van Jacqueline Wouters bij topic derivaten krijg je een goed idee hoe het komt dat al het geld voor onze voorzieningen ineens op is.

 4. Het gaat niet om huizen bezit , wie onze aardbol tijdelijk als safe house , eigen house mag bezitten maar om grond prijzen, oorlogen daaromtrent
  Het hoogste beschavings niveau bereikbaar is mi. naast universele mensen rechten de gezondheids zorg voor iedere wereld burger, NHS introctuctie uit 19 48.

 5. @1 Het wordt alleen maar kwetsbaarder voor een Uv die met een 10 voor scriptie heeft gezwaaid .

 6. Geef nou niet alleen de banken de schuld, je was er zelf bij toen je je handtekening onder dat papiertje met een aankoopprijs zette……
  Als je dat huis te duur vondt had je het niet moeten kopen.

 7. Viezerikken: Trouw:

  […] Bovenberg, en hij niet alleen, wijst er op dat in de toekomst mensen voor hun zorgkosten niet vanzelfsprekend meer terecht kunnen bij de solidaire gemeenschap. Linksom of rechtsom moeten ze zelf gaan meebetalen. Dat is een pijnlijke boodschap, maar wel een realistische. [..]

  Realistisch dames en heren !!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3294007/2012/07/31/Hoe-pijnlijk-ook-de-grenzen-van-de-collectief-betaalde-zorg-komen-in-zicht.dhtml

 8. Alsof er geen regels voor het “opeten van eigen huis” zijn in de “zorg”…

 9. @11: Arnold:

  Kan nog steeds niet beslissen waar ik zal beginnen: met het opeten van de plee of de keuken. Ik krijg de boel niet goed gaar.

  Wat een wereld, wat een gekte.

 10. Mee eens! Ouderen die over genoeg vermogen beschikken zelf hun zorgkosten laten betalen! En als dat tot verkoop van hun huis leidt, vervelend maar helaas!

  En aan de auteur van dit artikel, ach gut 50.000 verliezen op je huis! Ik geloof er geen zak van, sinds de invoering van de EURO zijn de huizenprijzen verddubeld ten opzichte van de Gulden , als jij op dit moment 50.000 verlies moet gaan leiden om je zorgkosten te voldoen dan zou ik gezondheid kiezen boven die paar knaken die je verliest op de verkoop van je huis.

  Maar het typeert de schofterige mentaliteit van sommige ouderen, niks willen inleveren en alles af willen schuiven! En dat HEEFT NIKS te MAKEN met speculerende bankenjongens en – meisjes en alles met de oudere garde en HUN EU!

 11. @#13 – ’t is een voorziening waar de ouderen hun hele leven aan meebetaald hebben. En als je een huurhuisje of geen overwaarde hebt? Gaan dan vermogende ouderen voor? En als ze hun huis verkocht hebben om de zorg te betalen waar moeten ze dan gaan wonen? Moet je dan geweldige schulden gaan maken ten bate van je gezondheid terwijl je er een collectieve verzekering voor hebt, da’s goed voor je gezondheid, kan je d’r nog wel bij hebben als je ziek bent. Rare opvatting van schofterige mentaliteit?!?!

  Over schofterige mentaliteit gesproken, heb je overigens dat lijstje met salarissen uit de farmaceutische industrie onlangs nog op het net voorbij zien komen? Verklaart grotendeels de stijging van onze zorgkosten.

Reacties zijn gesloten.