Zieke geest!

Dankzij Krapuul heb ik weer enige vrienden minder.

We zaten op een verjaardag weer eens lekker te discussiëren over het sluiten van de grenzen, het invoeren van de doodstraf en verplichte castratie. Er ontstond een discussie of je bij rellen zoals die in Engeland nu beter met scherp kon schieten of met rubberen kogels. In ieder geval waren de meeste het er wel over eens dat je sociaal moest zijn en dat je alleen op de knie moest richten.

Tenslotte moet iedereen de kans krijgen om zijn leven te beteren en na het knieschot alsnog een baan te zoeken.

Zoals gewoonlijk liet ik mij weer provoceren, maar niets hielp om medestanders te vinden voor mijn, in hun ogen, boterzachte sociale standpunten.
Plotseling kreeg ik een idee. Ik had op Krapuul ooit een filmpje gezien over een knieschot. Weliswaar in Pakistan en dat ligt erg ver buiten de belevingswereld van mijn opponenten, maar ik vond het toch de moeite waard om het even te laten zien. Dan weten we tenminste waar we over praten.

Na even wat zoeken op de laptop die gelukkig voor het grijpen lag, had ik het gevonden. Vol verwachting keek het publiek naar het scherm. De eerste seconden van het filmpje werd er nog geroepen, “Goed zo! Aanpakken die gasten!” Maar toen viel het schot.

Na het bekijken, nam de discussie opeens een andere wending.

Ik had een zieke geest. Ik was een psychopaat.

Ik probeerde dus nog uit te leggen dat er een verschil zit tussen iets roepen en de werkelijkheid, maar het feest was voorbij. De sfeer was verpest. We zullen jou nog eens uitnodigen!

Krapuul bedankt,
Salonsocialist.

56 gedachten over “Zieke geest!”

 1. Lol….. Salonsocialist dit had je natuurlijk kunnen verwachten he! Ik beodel dat de sfeer zou veranderen!
  Maar toont wel weer eens aan dat mensen heel stoer van alles roepen totdat ze met hun neus op de daadwerkelijke feiten gedrukt worden en dan nog geven ze een ander de schuld!
  In de spiegel jezelf aan durven kijken zit er niet meer in!

 2. Prachtstukje. En ja, in Nederland schijnt op verjaardagsvisite rechtse borreltafeltaal verplicht nummer. (heb er ook al eens een stukje over geschreven)
  En mensen die toevallig werkloos zijn kunnen maar helemáál wegblijven van verjaarsvisite want als het bekend is bemoeit de hele visitecirkel zich met zijn of haar situatie, met tips en adviezen; of vraagt die persoon het hemd van het lijf.
  Ondertussen houden de grootste bemoeials scherp in de gaten hoe de baanloze zijn gebakje opeet en wat zo iemand consumeert aan pinda’s, chips & drinken, want ze menen dat die thuis niet genoeg krijgt.
  Heb er eens wat van gezegd, nam het voor de baanloze op, was dus meteen de sfeer verpest inderdaad. Gelukkig kom ik nooit meer op dergelijke `feesten’, ook niet in situaties met aangetrouwde familie waar ook altijd dezelfde brallerds de hele avond volzwetsen aan de borreltafel.

 3. Men haat zijn spiegelbeeld. Confrontatie met eigen denkwereld is voor betweters altijd pijnlijk.

 4. Wonende in Dublin blijf ik gode zij dank van Nederlandsche verjaerdagschfeesten verschoond. 😀 Natuurlijk is het zo dat de meesten niet eens weten wat ze precies roepen, als je het dan toont, ben JIJ ineens de kwade peer. Toont maar weer eens aan hoe kinderlijk de rechtschmensch toch eigenlijk is.

  Overigens:

  Lees net in de nrc.nl dat Turken geen inburgeringscursus hoeven te doen van de rechter op basis van een associatie verdrag tussen EU en Turkije. Oei oei! Vraag me af hoe de Telegraaf dit zal gaan brengen, verheug me er nu al op 🙂
  Wat ze wel brengen is nieuws over het aanstaande wetsinitiatief van de PVV om het koningshuis af te schaffen of zoiets. Ja, in tijden van de grootste economische crisis ooit is dit het aangewezen thema om te behandelen. Misschien gaat de crisis vanzelf wel weg als we hem met zijn allen negeren 🙂 En ach, kijk naar Japan, daar negeren ze hun gigantische begrotingstekorten al meer dan dertig jaar, dus waarom wij niet? 😉

  MvG

 5. De bitterzoete wraak is dat dit soort van verjaardagsfeestjes in de jaren 50 begonnen, nu in 60 jaar later zelfs de allermeest gematigden in hun familiebanden treft. De vraag is natuurlijk hoe dit eindigt. Zeer waarschijnlijk met verplichte totale anonimiteit voor wie het waagt ook maar ergens een mening over te hebben. Het zou zo maar kunnen dat je je familiefeestjes dan virtueel anoniem via internep viert omdat verder overal de zogenoemde ‘sociale controle’ je dwingt je mening voor je te houden. Wat mij vooral bijgebleven is uit die 50-er jaren en daarna is het probleem een conversatie op gang te houden die überhaupt meningloos is. Er wordt overduidelijk toegewerkt naar een meningsloze massa die zich als een kudde stemvee naar de slachtbank laat leiden. Dit is een lesje in moed beste Krapulers. Schaf om te beginnen je nickname af als een daad van protest tegen wat gaande is. En laat vooral overal, ook op verjaardagsfeestjes en in de bedrijfskantine, en tegen je baas of consulent van je uitkeringsinstantie, etc. etc. van je horen wat je mening is, laffaarts. 😡

 6. Zowieso “Ja met scherp schieten, maar wel op de knieën richten” is een dooddoener waar mensen zichzelf beter proberen te laten voelen over hun harde lijn.

  Als je wat weet van het schieten met vuurwapens dan weet je dat op een knie richten gewoon geen doen is, zeker niet als het doel beweegt en van een afstandje. Je zult toch echt op het grootste contact gebied moeten schieten namelijk “het bovenlichaam”. Al die dingen die mensen zien in Films waar de politie met zulke precisie schiet en dat een crimineel met 40 kogels in zijn pens nog kan vechten in zijn laatste ademnood om wraak te nemen, nemen sommige mensen kennelijk als realiteit aan.

 7. De IRA had de gewoonte verraders door de knieën te schieten, waarschijnlijk hebben de peeveeveejers het daarvan.
  Maar dat schieten gebeurde terwijl de verrader vastgebonden was.

  Een goede ophanging of elektrocutie zal er ook fijn ingaan op gezellige avondjes…

 8. Ik heb zo’n verhaal gelezen van een bekende Franse schrijver. Zijn vader was ook zo verschrikkelijk voor de doodstraf. En hij ging dat wel eens controleren, of zo’n hoofd wel degelijk werd afgescheiden van de romp. De bedoelde Franse schrijver noteerde hoe zijn vader na de executie thuiskwam en ziek in zijn bed kroop. Maar ach, de magen van de hedendaagse rechtse meute zijn zeker bestand tegen zulke zaken.

 9. “Dankzij Krapuul heb ik weer enige vrienden minder.”

  Wees blij en dankbaar daarvoor. Vrienden die alleen maar negatief zijn, slap ouwehoeren en denken dat de perfectie geheel aan hun is besteed kan je missen als buikgriep. Ik heb wel wat beters te doen dan naar een verjaardig met betweterige types die je eraan herinneren hoe gezegend de wereld is met hun aanwezigheid of geestverwanten en hoe de wereld aanzienlijk minder leefbaar is met de “hullies” en de “zullies”.
  Als zij in de buurt van dat ronddraaiende restaurant woonden zouden zij er dagelijks willen zijn om de wereld rond hun te zien draaien.
  Heb wel eens een gesprek met zo iemand gehad en vond dat ik niet zo veel zei en als ik wat zei er toch niets zinnigs uitkwam. Als je maar een beetje afwijkt van hun denkpatroon dat je maar een “rare” bent of “wereldvreemd” en uiteindelijk verpest je de sfeer. Wat ze niet kunnen verklaren is maar “gek” of “raar”. Wel zo makkelijk, want de wereld is al ingewikkeld genoeg. En verre reizen deden sommige liever niet om wat van die ingewikkelde wereld te kunnen zien. Vakantie naar die landen daar hep ik het niet zo op, vertelde mij iemand. Want daar zijn enge ziektes en enge beestjes. Je weet nooit waar je mee terugkompt. Tegenwoordig is die angst wat afgenomen natuurlijk en gaat men graag op vakantie naar Turkije om aalinclusief zich klem te zuipen en te vreten aan een Turkse kustplaats. Om dan vervolgens terug te komen zeuren over de tekort komende hygiene daar en die rare gewoontes van die mensen.
  Wat moet je zeggen tussen zoveel verbale ellende. Had altijd moeite de balans te vinden tussen gespreksstof te vinden en beleefd te blijven tussen die mensen. Met dat soort mensen valt niet met logica hun op andere gedachten te brengen. Je kan beter wat dom met hun kletsen en zo’n gesprek zou dan als volgt kunnen verlopen:

  vraag:Werk die allochtone buurman van je nog?
  antwoord: Nee, hij mag niet werken van de Nederlanders.

  vraag: Waarom ben je werkloos?
  antwoord: Ik vond het zo sneu dat je je baan zou verliezen dat ik er maar gekozen heb dat ik liever werkloos ben dan dat jij dat bent.

  vraag: Maar zo’n uitkering dat is toch een schijntje. Je kan toch beter werken?
  antwoord: Daarom dacht ik als de werkende mensen eens wat meer zouden werken dat mijn uitkering wat hoger zou kunnen zijn.

  vraag: Maar met een uitkering ziet je toch zonder sociale contacten en verveel je toch een eind?
  antwoord: Nee hoor, heb zat sociale contacten op de soos waar ik ook andere mensen met een uitkering zie en we ons prima vermaken met spelletjes en gebabel. En als we uitgespeeld en uitgekletst zijn kunnen we altijd nog gezamelijk een dagje uit.

 10. Waarom ik nog wel ga is dat ik nog steeds hoop dat ik iemand kan redden.
  Ik zal hier in een later artikel nog eens op terugkomen.

  Ja, ik weet het, ik ben naïef.

 11. Sjuul van Dissel Schreef:

  Dit is een lesje in moed beste Krapulers. Schaf om te beginnen je nickname af als een daad van protest tegen wat gaande is.

  Ja, daar zou ultrarechts heel blij mee zijn. 😛 Bij mij zijn ze namelijk wel wat verder gegaan dan internetbedreigingen of rare verdachtmakingen op sites waar verder geen hond komt , dus daar hoef ik niet echt herhalingen van zodra ze nog méér persoolijke gegevens van me te pakken krijgen.

  *blijft voorlopig lekker DSW* 😎

 12. DarkSkywise Schreef:

  Ja, daar zou ultrarechts heel blij mee zijn. Bij mij zijn ze namelijk wel wat verder gegaan dan internetbedreigingen of rare verdachtmakingen op sites waar verder geen hond komt , dus daar hoef ik niet echt herhalingen van zodra ze nog méér persoolijke gegevens van me te pakken krijgen.
  *blijft voorlopig lekker DSW*

  Ik ken dit en vind het heel vervelend voor je, want ik weet hoe vervelend dit kan zijn.
  Als je zoiets doet, ben je slecht en een lafaard.

 13. Salonsocialist schreef:
  “Waarom ik nog wel ga is dat ik nog steeds hoop dat ik iemand kan redden.”

  Bijvoorbeeld iemand in het geval te dronken is om naar huis te rijden? Of in een gevoel van euforie probeert twee dingen te doen eten en praten in zich verslikt in de zoutjes?

 14. “Dit is een lesje in moed beste Krapulers. Schaf om te beginnen je nickname af als een daad van protest tegen wat gaande is. ”

  Reageerde ooit ook onder werkelijke naam en mijn emailbox zat verstopt met bedreigingen, verwensingen en benamingen van onze “weldenkende” en “beschaafde” rechtschmenschen.

 15. Plotseling kreeg ik een idee. Ik had op Krapuul ooit een filmpje gezien over een knieschot.

  Welk filmpje was dat, Salonsocialist?

 16. DarkSkywise Schreef:

  Sjuul van Dissel Schreef:
  Dit is een lesje in moed beste Krapulers. Schaf om te beginnen je nickname af als een daad van protest tegen wat gaande is.
  Ja, daar zou ultrarechts heel blij mee zijn. Bij mij zijn ze namelijk wel wat verder gegaan dan internetbedreigingen of rare verdachtmakingen op sites waar verder geen hond komt , dus daar hoef ik niet echt herhalingen van zodra ze nog méér persoolijke gegevens van me te pakken krijgen.
  *blijft voorlopig lekker DSW*

  Ja DSw, je kan er een leven lang mee worstelen, met de vraag, wat was er eerder, de kip of het ei. Je moet naar mijn mening nooit nooit nooit zijn als je ergste vijand. Namelijk anoniem moorddadig. Nou weet ik wel, althans dat neem ik maar aan uit je bijdragen hier op Krapuul, dat jij niet zo gauw een moord zult plegen, maar je weet maar nooit, nie waar. Redelijkheid begint met jezelf als redelijk te manifesteren. En dat kan niet anoniem. Kijk anders hier eens naar, ik probeer deze onrechtvaardige oorlog al een tijdje aan de man te brengen. Zie alleen anonieme horen zien en zwijgen als dis-reactie. En het is toch niet niks dat Nederland namens onze 16.669.112 Nederlanders daar naar eer en geweten aan deel neemt.

  http://www.boublog.nl/16/08/2011/hoe-libie-wordt-bevrijd-door-de-nato-rebellen/

  “…what he found there were, in fact, 156 soldiers from the south of Libya and not from another African country.” – Radio Netherlands Worldwide, March 2 – Peter Bouckkeart, emergencies director for Human Rights Watch. Op 9:04 in: http://www.youtube.com/watch?v=CgbJp6fiAu8 [deel 2] Deel 1: http://www.youtube.com/watch?v=XH3Y8__x9cU Nederland neemt deel. Wie zwijgt stemt toe! :mrgreen:

 17. #Gozer 10. Zelf denk ik, (tevens nav. wat ik aan verhalen van andere `verjaardagpartijtjezondebokken’ gehoord heb) dat behalve vriendschappen ook veel familiebanden in de NL cultuur hierdoor stuk gaan.

  Verjaarssessies in NL zijn bijna altijd een kringgesprek met vaste rituelen. De onderwerpenkeuze draait bijna altijd om carrière, vakantie, hypotheek, huis, spulletjes, buurt, veiligheid op straat.
  Na de koffie, als de pils en de sangria op tafel komt wordt het meestal al gauw ordinair.
  Maar menig kleinburgerlijke gast vindt zichzelf dan juist zeer politiek correct en denkt het uitermate goed met zichzelf te hebben getroffen, wat dan ook met rode konen en zweet op het voorhoofd wordt uitgevent.
  Het gaat niet om de jarige, het gaat om zichzelf te profileren, gelijk te krijgen, het gaat om een common sense gevoel.
  Dat is heilig bij een verjaarspartij: De `saamhorigheid’ moet overeind blijven, wie daar bewust of onbewust geen rekening mee houdt wordt gecorrigeerd door de groep en is in de optiek van die paar gelijkhebbers een dissident die de jarige in feite schoffeert.
  Meestal durft het gematigde gros geen tegengas te geven, te vergelijken met onze oppositie nu, het is de go-with-the flow mentaliteit van veel Nederlanders, uit angst zelf de volgende keer het haasje te zijn.

  Tot mijn verbazing ziet men dit verschijnsel zelfs op kinderverjaardagsfeestjes waar ouders van andere kinderen bijzitten, en hun kinderen zelf, men raaskalt soms maar een eind weg waarbij het jarige kind dikwijls compleet wordt vergeten.

  We zouden zoveel kunnen leren van de Surinaamse, Indische, Turkse medemensen.
  Maar ook van het Vlaamse familiegebeuren waar men elkaar helemaal niet afzeikt op feesten en waar gezellig wordt gepraat over sport, bier, film. Waar nog leuke sterke verhalen worden verteld, wat veel Vlamingen heel goed kunnen, zodat je je kostelijk vermaakt op iemands verjaardag.
  Gelukkig mag ik dat in Vlaanderen nog genoeg meemaken, omdat mijn dochter en haar Vlaamse familie er woont. (ben ooit met Belgische getrouwd geweest, vandaar)

 18. @ DSw
  Het lijkt hier ook wel een verjaardagsfeestje. De discussieruimte is net zo groot als de huiskamer en zo klein als de geestigheid van de aanwezigen, de aanwezige kleingeestigheid dan natuurlijk.

 19. Sjuul van Dissel Schreef:

  . Schaf om te beginnen je nickname af als een daad van protest tegen wat gaande is.

  Ik kan het met D.S en Gozer eens zijn, heb ook die ervaringen gehad, tot hacken aan toe. Zolang internet bestaat zijn nicknames in de hele wereld de normaalste zaak om privacyredenen.

 20. @ Abdul Alhazred
  Heb niet eens een virusscanner nodig [die ik had was zelf een virus], en m’n e-mailaccount bij KPN filtert de spam. Ben digibeet en heb nergens last van. En trouwens er is niks te hacken. Volgens mij is het allemaal flouwekul en om privacy begin ik me pas bezorgd te maken als blijkt dat dit nodig was, maar dan zullen ze ook met mij te maken krijgen! Die zorgen dienen in daden omgezet te worden als het aan de orde is. Open vizier en zo! Volgens mij staat het ook zo in de beginselverklaring van Krapuul. Aan anonimiteit heb ik zelf bij het stemmen een hekel om dezelfde redenen. Als stemmer heb je tegen een aninieme overheid ook niks in te brengen. Het een is zwanger van het ander. Het draait wat mij betreft allemaal om verantwoordelijkheid nemen voor waar je voor staat en voor wat je doet. Daad deugd en gedachte zijn drie dingen die nooit anoniem kunnen zijn omdat zij niet zijn te bestrijden wanneer zij anoniem zijn. Wat hier aan de orde is is een discussie over macht die je anoniem al verliest voor je eraan begint.

 21. Sjuul van Dissel Schreef:

  En trouwens er is niks te hacken

  Vertel dat maar aan Joop.

  En trouwens wij waren ongeveer een jaar geleden ook zwaar de sigaar alleen heb ik dat toen super vakkundig verborgen gehouden maar ik ben er wel 2 weken mee bezig geweest.

 22. @ J vd Heuvel
  Ja bij joop had ik op een gegeven moment wel 4 wachtwoorden door al dat onzinnige gedoe. En er is daar [ook] een clupje reaguurders ontstaan die de discussie bij wijze van spreken steelt. Als je zoals ik alleen een bijdrage hebt als de inhoud van een artikel jou aangaat dan ben je steeds uitgelogt. Maar verder ontopic, ik zou niet weten wat er op mijn PC staat dat ook maar iemand interesseert. Zelfs mijn bankcode is waardeloos.

 23. @ J vd Heuvel
  Maar als ik het goed begrijp heeft een nick tegen het hacken van jouw site voor reageerders geen enkel voordeel omdat dan hun IPnummer alsnog gehackt kan wordt? Dus?

 24. Even off-topic maar toch: Sjuul, hoewel ik je graag lees vind ik je standpunt best wel raar eigenlijk. Want zoals ik in #22 al schreef is een nickname op internet de normaalste zaak van de wereld. Dat is niet voor niks.
  We hebben het er al eerder over gehad toen je dat onderwerp aansneed. Je klinkt een beetje als roepende in de woestijn. Want wat is er nou mis met een alias als 99% van de wereldinternetters dat ook doet bij forumdiscussies? Wat is je punt?
  Waarom kun jij je niet voorstellen dat mensen een nick gebruiken? Heb zelf op een overigens a-politieke (literaire) website, eens te maken gehad met een onfrisse maniak die dagenlang bezig moet zijn geweest om mijn naam te achterhalen, alleen om iets onschuldigs wat ik schreef, (gedicht) om daarna persoonlijk een hetze op mijn eigen naam trachtte voeren, zodat ik me nergens nog zou kunnen vertonen in de wereld van poëzie.
  Heb je er wel eens bij nagadacht dat we niet allemaal Van Dissel of de Vries heten? Dat er ook achternamen zijn die makkelijk te traceren zijn? En ik doe het niet eens voor mezelf, maar omdat ik absoluut niet wil dat mijn kinderen ook last krijgen van misnoegde trollen, vanwege hun papa!!
  En dat hacken waarmee het ooit begon, (hotmaladres) was al erg genoeg, op een VPRO website Tegenlicht, `De Muur’ waar ik Palestijnen ook wat gunde, werd ik na een ingedrukte link meteen gebanned, zonder dat ik er nooit eerder was geweest, waarna mij Hotmailadres werd gekraakt (rara, hoe kan het?) en ik zeer onfrisse berichten binnen kreeg, let wel ik had toen nog maar net één dag kabel. Daarom ben ik zeer op mijn hoede voor zio’s en daarmee hebben ze sindsdien elk begrip voor hun zaak bij mij verkwanseld.
  Een ding weet ik zeker, als zulks wéér gebeurt hou ik op met social internetten en bloggen, ook hier.
  Laat dat duidelijk zijn!

 25. Sjuul van Dissel Schreef:

  Maar als ik het goed begrijp heeft een nick tegen het hacken van jouw site voor reageerders geen enkel voordeel omdat dan hun IPnummer alsnog gehackt kan wordt? Dus?

  Ik begrijp deze opmerking totaal niet en jij begrijpt het zelf ook niet waarschijnlijk. En ga er trouwens maar van uit dat al ga je op je kop staan iedereen houdt hier de vrijheid om een nick te gebruiken. Wat voor reden ze daar ook voor hebben maakt mij niet eens uit.

 26. En nog een illustratietje, paar weekjes terug op twitter:

  Zal ik anders gewoon mijn huisadres als bezoekadres op de Aboutpagina zetten? Weten ze gelijk waar ze iedere dag 20 pizza’s naartoe kunnen sturen.

 27. Kijk hij is niet laf en moet kotsen van de anonimiteit van alle anderen. De anonimiteit waar in zij dingen doen en nalaten die zijn leven verzieken. Met gevaar voor eigen veiligheid spreekt hij omdat niemand en niks anders het doet; Clapham Junction Speaker (London Riots 2011) 1 of 2, Geüpload door cveitch op 10 aug 2011, Boris Johnson, the London Mayor turns up at Clapham Junction during the height of riot season – the speaker in this video is critical, and a Policeman makes the mistake of grabbing his arm to try and silence him. PART 2 COMING SOON: http://www.youtube.com/watch?v=ldFWC1pxBsQ en; Clapham Junction Speaker (London Riots 2011) 2 of 2: http://www.youtube.com/watch?v=3l0bkOj1Dr0

  @ Abdul #29, Nou zoveel Sjuuls van Dissel zijn er nou ook weer niet. Wat je kan overkomen kan best je leven verzieken [zie video] maar dat is de verantwoordelijkheid van de veroorzakers die in de schaduw blijven, en wie wil dat die ongewenste situatie voortduurd moet vooral zijn/haar medewerking daaraan geven. En ja, over kinderen die van hun pappa last hebben daar weet ik alles van, ben er nog van aan het bijkomen. Maar dat was niet zijn schuld!

  @ J vd Heuvel #30, denk je nou werkelijk dat ik de intentie had jou te zeggen hoe je je site runt. Weet heus wel dat het algemeen ingang heeft gevonden maar ik behoudt mij ook de vrijheid aan de orde te stellen dat het niet klopt. 💡

 28. Sjuul, met alle respect, ondanks je leuke bijdragen, ik begrijp je niet meer. Je heet toch geen Paradijs van achternaam? 😆 (grapje) Jammer, hier scheiden onze wegen op Krapuul.

 29. GaatAbdul Alhazred Schreef:

  Jaaaah, ben je járig? Ik lust alleen zoethoutthee met twee zakjes in een kop. .

  Gaat hij meteen weer eisen stellen.

  Gewoon drinken wat de post schaft!

 30. @ Abdul
  Degenen die hun pa veroordelen om wat anderen jouw om diens hoedanigheid aandoen daar loopt het verkeerd mee af. Gaan geheid naar de anonieme ignorrante stemkudde van de grote leider omdat zij niet geleerd hebben oorzaak en gevolg te duiden. Missen voor de rest van hun leven het gevoel van de noodzaak om überhaupt een eigen standpunt in te nemen en daar dan ook voor de volle 100% voor te staan. Dan kan het gebeuren, wat me laatst hier nog overkwam, dat zukke aardappeleters jou gaan zeggen dat je VRESELIJK gefrustreerd bent, wat natuurlijk een kwalificatie inhoud die oorzaak en gevolg verhaspelt. Wie niet tot op de bodem van het leven heeft hoeven zien wat daar gebeurd weet niet wat leven is. En ja daar hoort gefrusteerd worden [is niet is, dus worden is niet zijn in de zin van geworden zijn of zijn geworden] bij. Word je sterk van.

 31. [IMG]http://images.marthastewart.com/images/content/pub/ms_living/2006Q2/msl_jun06_shell_pot01_xl.jpg[/img]

 32. Abdul Alhazred Schreef:

  Ja, dat rook ik wel.

  Maar ik heb geen waterpijp. Wel sigaren.

  En Sjuul, ik sta ook 100% achter mijn mening, alleen ga ik als de rook is opgetrokken nadenken en soms pas ik mijn mening dan aan.
  Al noemen sommige je dan een draaikont.

 33. @ Salonsocialist
  Nee ben ook niet gefixeerd, wel eens gefixt voor potgebruik, kostte me 3 1/2 maand brommen in voorarrest, toen. Misschien was ik wel de laatste met mijn maatjes in crime die ervoor gezeten heeft. Je doet wel je naam eer aan zeg. 😆 :mrgreen:

 34. Sjuul van Dissel,
  Deels geef ik je gelijk. Passiviteit zorgt er voor dat bruine sentimenten kunnen voortwoekeren in de samenleving. Omdat de meerderheid zwijgt voelen bruine sentimenten zich zo machtig dat ze menen alles te kunnen maken en zitten in de waan dat iedereen het met hun eens is. Zelfs de media schuift richting hun kant op.
  Aan de andere kant denk ik dat je volgens mij niet beseft met wat voor stormtroepen je te maken hebt. DE zionistentrollen zoals Abdul zegt zijn het ergst. Die zijn het meest fanatiek en zijn nergens vies van. Zelf ben ik persoonlijk niet bang voor die lafaards. Alleen komen ze niet eens uit hun woorden. Misschien kunnen we niet genoeg deze bruine horden zien voor wie zijn, namelijk zielige etterige mensen die enkel uit hun schulp komen als zij vermoeden dat zij worden gesterkt door een grote groep geestverwanten. Ik denk dat serieus op hun “mening” ingaan hun alleen versterkt in hun waanideeen.
  Ze krijgen enkel “moed” in de aanwezigheid van een meerderheid geestverwanten of veilig in de anonimiteit achter het internet waarbij ze je bedreigen, hacken en verwensingen sturen. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom een deel van de rellende voetbalsupporters normaal in het dagelijkse leven zich “netjes” en “keurig” gedragen en keurige burgers zijn, maar des duivels zijn als zij als groep gelijkgestemden bij elkaar komen. Naar mijn mening zijn het nooit “nette burgers” geweest en hebben kennelijk een groep geestverwanten nodig om het (bruine) beest in hun los te laten.
  Als deze bruine horden zich sterk voelen en overtuigd zijn van hun “waarheid” zijn ze zo gedreven om je die “waarheid” in te peperen dat geen enkel middel wordt geschuwd. je emailaccount en je pc kan worden gehackt met alle gevolgen van dien. Tenzij er niets op je pc of je emailaccount staat wat je in gevaar kan brengen. Maar als je emailaccount is gehackt kunnen ze bijna altijd je adresgegevens achterhalen, omdat wel altijd iemand je een email stuurt waar je persoonsgegevens stuurt.

 35. Sjuul van Dissel Schreef:

  Je doet wel je naam eer aan zeg.

  Dat klopt. Ik voel me een socialist uit de middenklasse. Ik voel me niet thuis bij onverzettelijke vaste principes. Ik zie dat de wereld om me heen snel veranderd en besef, dat ik soms mee moet buigen, zonder de basis van mijn principes los te laten. De basis blijft staan en het stukje er boven pas ik aan.

  Zo kon ik vroeger vast houden aan het feit dat ik mijn naam gewoon onder mijn stukken plaatste. We leefden in een vrij land.
  Maar sinds mijn ruiten ooit zijn ingegooid door een anonieme puistenpuber, heb ik dat principe aangepast aan de huidige tijd.

  Dat wil niet zeggen dat ik je niet bewonder en dat als ik het niet met je eens ben, geen vriend met je zou kunnen zijn.

 36. Gozer
  Heb hier al eens eerder mijn adres achtergelaten in een soort van discussie. Het kan me werkelijk niks schelen. Als ik mij in mijn leven voor elke eventualiteit had moeten indekken was ik nu een paranoïde kluizenaar geweest. Een beetje kluizenaar ben ik wel maar dan uit financiële noodzaak, en ook omdat ik mij blijf verzetten tegen alles wat mijn vrijheid wil beperken. En dat is dus ook tegen degenen die nu in het nauw gedreven hun hypocriete achterbakse moraliteit uitventen als zijnde redelijk. Was het maar waar. Zij weigeren consistent in te zien dat er moed vereist is om tegen wat jij de bruine horden noemt op te treden. En niet alleen moed maar ook met inzet van heel je wezen vanuit de basis die dwaallichten nu zij hun oorsprong verloochenen weer op het rechte pad te brengen door middel een consistente berichtgeving via eigen kanalen. Maar helaas moet ik constateren voorzover die kanalen al niet gecorrumpeerd zijn door inconsistente politiek en in feite niet meer bestaan.

  De liberalen hebben in hun neoliberale financieel/economische politiek alle middenpartijen ter rechter en ter linker zijde, van CDA tot PvdA inclusief D’66 en nu ook al GL, en eerlijk gezegd begint nu ook al de SP in die val te trappen, meegesleept en uitgeleverd aan de conservatieven die in hun neoconservatieve oorlogsretoriek internationaal de hele wereldgemeenschap gijzelt in een neerwaardse spiraal van hun eigenbelang dat tot elke prijs gediend wordt. Terwijl andere conservatieven een metamorphose hebben ondergaan die niet onderdoet voor wat de wereld al eens eerder heeft mee moeten maken. Of dat nou rode, gele of blauwe [wat geloof ik de primaire kleuren zijn] of alle kleurvariaties die daaruit kunnen worden samengesteld, zwarte of witte horden zijn van welke religie of levensovertuiging, of politieke of belangengroepering ook zijn. De Godwin is dat het niet alleen fascisten en nazi’s zijn die de wereld naar de afgrond opdrijven.

  Ik houd het allemaal niet zo gedetailleerd bij hoe al die partijen en partijtjes zich manifesteren maar in grote lijnen zie ik ze tegenwoordig allemaal, ja helaas allemaal, zich uitbundig profileren als links of linksig terwijl als het op stemmen aankomt zij zich genoodzaakt zien rechs te stemmen. Ik vind dat laf. Diversiteit in culturen is geen diversiteit in soorten. Deze gedachte wordt steeds weer opnieuw door bij het necrofiele af aartsconservatieven vergiftigt. Je mag het geen racisme noemen maar het is wel een Godwin waard om eraan te besteden. Of het nu nazi’s, neonazi’s of neonazionisten betreft, conservatieven,liberalen of revolutionairen en alles wat er op lijkt, en of ze nou bij elkaar elkaars machtsmiddelen en voordelen shoppen in bondgenootschappen of niet. Degenen die het voor enkel het geld doen zijn nog het ergste. Maar degenen die maar een beetje onaantastbaar anoniem op de golven van al deze bewegingen meesurfen zijn nog erger. Want zij herleiden alle benodigde energie om het te stoppen naar nergens.

 37. Sjuul, als ik je schitterende stuk lees, ben ik het helemaal met je eens.
  Zit goed in elkaar.

  Maar ik heb een dilemma.
  De wereld zit zo nu eenmaal zo in elkaar. Dan kan ik mij verzetten en mijn ruiten in laten gooien, of ik kan me verzetten op een manier dat mijn ruiten heel blijven.
  Zonder van mijn basis principe af te stappen.

 38. Salonsocialist
  Of er nou myriaden woorden aan besteed worden om dit en dat te rechtvaardigen, vaak ook vanuit een persoonlijke beleving dat kan me allemaal niks schelen. En als je komt van waar ik geweest ben dan zou je het begrijpen. Als die myriaden woorden dan ook nog geheel vrijblijvend en zonder ervoor verantwoording nemend de golven vormen waarop plezierig wordt gesurfd, en waag het eens dat plezier ook maar een beetje te bederven, die golven aanziend voor HET gebeuren, dan ziet men niet dat dit allemaal een abstract gebeuren is dat geen enkele verbintenis heeft met de werkelijkheid. Zodra die werkelijkheid zich aandient breekt er paniek uit. In alle haast om het te duiden en een zegje over te zeggen blijft geen tijd over om die werkelijkheid eens goed onder de loep te leggen om eens goed te bekijken. Oorzaak en gevolg te onderzoeken. En daar komen alle menselijke onhebbelijkheden nog bij. Er zijn nou eenmaal legio mogelijkheden om die abstracte schijnwereld in stand te houden en te voeden met nog meer abstracties die alleen gaan over degene die dit –doet–. Kijk en dan kom ik bij mijn punt dat ik wil maken dat is dat er absoluut geen sprake is van –doen–. Ik geloof heilig in de onafscheidelijkheid van de 3 D’s dingen die met elkaar in evenwicht moeten zijn om weldadig in plaats van geweldadig te zijn. Daad en deugd en denken cq. de daad en de gedachte die deugdelijk dient te zijn. Voor iedereen te zien, transparant en onbevangen waarin ieders bijdrage evenveel waard is. Een mens kan geen groepsdier in een groep van anonieme onzichtbare individuen zijn. Er is geen natuurwet die dat mogelijk maakt. Via taal is veel mogelijk maar het kan nooit de werkelijkheid vertegenwoordigen. Al doen conservatieven en quasie het goed bedoelendenden nog zo hun best, zwaaien ze met bijbel, koran, thora boeken, of heilsleren van wat voor geloof of levensovertuiging dan ook. Deden zij dat nou maar consistent, maar nee zij surfen achterbaks op de golven mee en laten zich verleiden tot een eigenbelang die tot in de uiterste consequenties wordt doorgevoerd en aan vastgehouden. De mensen vormen tegenwoordig een wereldgemeenschap en daarnaar dienen zij zich te gedragen op straffe van het overtreden van de natuurwetten. Diversiteit in soorten en in multicuturaliteit zijn de ingrediënten van het voortbestaan van alles wat leeft. Dat is wat is en dat is geen abstracte woordenwereld waarvan de verschillende abstracties met elkaar in strijd zouden moeten zijn. Diversiteit in culturen is geen diversiteit in soorten. Deze gedachte wordt steeds weer opnieuw door bij het necrofiele af aartsconservatieven vergiftigt. Je mag het geen racisme noemen maar het is wel een Godwin waard om eraan te besteden. Of het nu nazi’s, neonazi’s of neonazionisten betreft, conservatieven,liberalen of revolutionairen en alles wat er op lijkt, en of ze nou bij elkaar elkaars machtsmiddelen en voordelen shoppen in bondgenootschappen of niet.

 39. Dit stukje was er afgevallen
  Degenen die het voor enkel het geld doen zijn nog het ergste. Maar degenen die maar een beetje onaantastbaar anoniem op de golven van al deze bewegingen meesurfen zijn nog erger. Want zij herleiden alle benodigde energie om het te stoppen naar nergens.

 40. Juul. Op de volgende verjaardag zal ik in ieder geval jou verklaring voorlezen, maar ik beloof je niet dat ze het zullen begrijpen.

Reacties zijn gesloten.