Zes leden Britse nazi-organisatie opgepakt op verdenking van terrorisme

De Engelse politie heeft zes leden van de verboden National Action gearresteerd. De politie viel vanochtend in alle vroegte hun woningen binnen. Alle arrestanten zijn afkomstig uit de Midlands.

National Action werd in december 2016 in Groot-Brittanië verboden. Diverse leden van de groep zitten momenteel vast op verdenking van het voorbereiden en/of bedrijven van geweldsmisdrijven, waaronder het plannen van de moord op een lid van het Britse Lagerhuis.

Sinds het verbod is National Action opgesplitst in lokale groepen, die onder een andere naam verder zijn gegaan. Een aantal van die nieuwe groepen is inmiddels ook verboden.

National Action denkt dat een rassenoorlog onafwendbaar is. Ze roept op onder het motto “Hitler had gelijk!” op tot een ‘witte jihad’ tegen homo’s, joden, moslims, socialisten en iedereen die niet over blond haar en blauwe ogen beschikt. De groep bereidde zich voor op die jihad door militaire trainingskampen te organiseren. Vorig jaar arresteerde de politie twee militairen die lid waren van National Action.

Bron: The Independent