Zagen aan de houdbaarheidsdatum van Rutte

Frits Bolkenstein aan het werkGrommend van genot hoor je VVd-coryfee Frits Bolkestein de 41 tanden zaag uit het Bennington foedraal halen. Onder het gedekt grijs kapje krullen de mondhoeken zich tot een satanische grimas.
Goedkeurend kijkt hij naar de replica van de bureaustoel uit Het Torentje. Vooral de poten van de stoel zijn goed gelukt. Het heeft wat moeite gekost maar met wat geld kan je ook op het Binnenhof deuren open krijgen die anders gesloten blijven. Net zoals in zijn tijd in Afrika en net zoals zijn jongere VVd-collega’s het doen in de lokale politiek.

De zaag, speciaal gemaakt door Hattori Hanzo, de beste wapensmid van de wereld, is een dodelijk wapen in handen van de man die al eerder kroonprinsen en omhooggevallen Kamerleden persoonlijk over de Hofvijver gejaagd heeft. Het monogram op het zaagblad verwijst naar de roemruchte 30 april 1990 toen Bolkestein in zijn eentje de VVD redde van de totale ondergang.

Bolkestein weet dat een minister-president die teveel vijanden maakt nog wel even kan blijven zitten, maar de gehele tweede termijn afwachten is geen optie.

‘Dan moet er een opvolger zijn en daar hebben we Halbe Zijlstra voor’

Zo redeneert de liberale voorman, die al zijn memoires uitgeeft en graag ziet dat Zijlstra als een voorbeeldige leerling ook de voor hem op maat gemaakte Vikingschaats als zaag gebruikt.

2 gedachten over “Zagen aan de houdbaarheidsdatum van Rutte”

  1. hoezo stijle leercurve? Hij hoeft alleen maar gebukt staan en zagen. Het eerste is hij al gewend van de bossen anjers die in zijn poepert worden gedouwd na elk microfoonoptreden en het tweede is een standaardcursus bij het politburo van de VVd

Reacties zijn gesloten.