Als je wordt verkracht, kun je niet zwanger raken

Dit beweert een republikeinse politicus in de VS. Dan trek ik vervolgens de conclusie dat als je zegt verkracht te zijn en je wordt toch zwanger, je niet bent verkracht maar het lekker vond.

Dom? JA! Het is &(^&$#%$&$*^(%&*&(*)(_(*%^%$@$#^%*^&(*(*)_+)-stom om zoiets te beweren, wat een eikel. Laat hij zich lekker niet bemoeien met de trauma’s die meisjes en vrouwen overhouden aan verkrachting en dan bovendien ook nog zwanger zijn geworden. Natuurlijk gaat het de hypocriet om abortus, ook dat is in dit geval aan de vrouw die het moet beslissen. Niet aan hem.

Natuurlijk mag je het de baby niet verwijten, maar laat de moeder doen wat zij nodig vindt en heeft om te helen. Hij zegt later dat het kind niet de dupe mag worden van een verkrachting (want het is een wonder dat de vrouw zwanger is geraakt!), de vrouw mag dus wel de dupe worden van een verkrachting. Zij mag er 9 maanden intensief aan worden herinnerd en daarna haar hele leven lang. Niet dat ik de illusie heb dat je het als vrouw ooit vergeet (kan ik ook niet), of dat een abortus makkelijk is (denk ik ook niet), maar je kunt wel proberen om deze vreselijke gebeurtenis een plaats te geven. En dat is aan de vrouw om dat te besluiten en hoe ze dat doet en niet aan evangelische of wat voor fanaat dan ook.

7 gedachten over “Als je wordt verkracht, kun je niet zwanger raken”

 1. dat zo’n bericht van zo’n 1-hersencellig medemensch het nieuws haalt (ja, zelfs krapuul ,-) ) illustreert de staat van de global village anno 2012
  de volstrekt kennislozen en hitsers van diverse pluimage plus de gretig met hen samenwerkende, kritiekloze, volgzame media, gespeend van werklust en creativiteit regeren

  hoogste tijd voor het roer om, op elk niveau

 2. Joeramone,
  Helaas zijn de Republikeinen geen eencellige levensvormen, maar slimmer dan zij zich voordoen. Zich dom gedragen is een manier van overleven. Ze zijn meesters in deschone schijn ophouden. Wie wel dom en achterlijk zijn is het stemvee dat op deze lieden stemt. Zijn stemvee zal het best wel voor zoete koek slikken.
  Dat mag de republikein vertellen aan de duizenden vrouwen die overal op de wereld in oorlogsgebieden zijn verkracht en zwanger daardoor zijn geraakt.

 3. Inmiddels heeft zo’n beetje de hele Republikeinse Partij zich van Akin gedistantieerd en ze hebben hem verzocht zich voor de komende senaaatsverkiezingen terug te trekken. Akin heeft dit geweigerd en kreeg daarop te horen dat hij van zijn partij geen geld meer hoeft te verwachten. Tevens is het budget ingetrokken voor een reeks televisiespots die zouden worden betaald door Karl Rove’s (het brein achter Bush jr.) organisatie American Crossroads.

  http://www.knack.be/nieuws/buitenland/vs-van-een-echte-verkrachting-word-je-niet-zwanger/article-4000165275449.htm

 4. Ik vind het jammer dat de publieke verontwaardiging alleen maar bij deze senator blijft hangen. Bij de republikeinen zijn er meer van die griezels die graag voor de vrouw bepalen, Jon Stewart heeft er in zijn show genoeg aandacht aan gegeven. Ook was er een paar jaar geleden zo´n engerd in het nieuws omdat hij komkommers verbood, omdat in zijn wanen vrouwen troost konden zoeken bij deze groente. De publieke verontwaardiging zou helemaal moeten gaan omdat dit soort mannen die graag vrouwen in alles willen beperken uit naam van den bijbel, maar meer uit naam voor zichzelf.

 5. @4 Ja Bettina, het heeft alles met angst en onderdrukking te maken. Mannen die zich goed voelen, hoeven geen vrouwen te onderdrukken om zich beter te voelen. Eigenlijk zijn onderdrukkers hele sneue gevallen.

 6. De man had het over “legitimate rape”. Voor mij als afgestoffeerd polotoloog is dat verkrachting die gelegitimeerd is. Door wie? Redelijkerwijze zou het dan toch geen verkrachting moeten heten?

  Hij bedoelde: verkrachting in de zin der wet. De uterus van een verkrachte in de zin der wet kent die wet op haar duimpje, sluit zich vanzelf en niks aan de hand eigenlijk, nietwaar.
  (Een ziekte of een psychisch trauma kun je er natuurlijk wel mee oplopen maar daar maakt de man zich al helemaal niet druk om).

  Het valt nog mee dat de Republikeinen zich van hem gedistantieerd hebben. Maar let op: de gekte van nu is het geaccepteerde vertoog van binnenkort bij die lui.

Reacties zijn gesloten.