Witte geprivilegieerde mannen

Anousha Nzume
Anousha Nzume

 Actrice Anousha Nzume en kunstenaar Quinsy Gario claimen  in Nederland geen privileges te hebben gehad vanwege hun huidskleur, al betwijfel ik of zij ooit een cent in hun leven hebben verdiend die niet door de overheid is uitbetaald. U weet wel, van belastinggeld, opgebracht door witte mannen als Ruud Stratmann (doodgeschoten Haagse juwelier). Deze werkte zijn hele leven hard om zijn eigen bedrijfje succesvol te maken en te houden.

Zo begint Bart Schut zijn column, hij schrijft dit naar aanleiding van een interview dat Anousha Nzume afgelopen week bij Pauw & Witteman gaf. In het interview geeft Nzume aan dat zij zich zorgen maakt over het wegkijken van politici bij racismevraagstukken en dat ze de reactie van Martin Bosma helemaal bedroevend vindt. Hoewel de PVV de enige partij is die wel een mening had over Zwarte Piet, kwam Bosma niet verder dan met een stereotypisch negeraccent te vertellen dat allochtonen welkom zijn als ze cadeautjes komen brengen, zolang ze maar op 6 december weer vertrekken.

Terug naar Bart Schut, want wat ik wil nu eens weten is waar de connectie tussen het betoog van Nzume en de dodelijke roofoverval op juwelier Ruud Stratmann ligt? Ook het gedeelte waarin ze zichzelf niet geprivilegieerd noemt komt er niet in voor. Dat zou ook raar zijn, want Anousha Nzume werd geboren in Moskou. Haar moeder is Russisch en haar vader komt uit Kameroen, ze groeide op in Amsterdam en behaalde haar VWO-diploma om vier jaar later af te studeren aan de Hoge School voor de Kunsten. Sindsdien heeft Nzume een succesvol bestaan als actrice, schrijver en zangeres. Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed dat Anousha Nzume voldoende belastinggeld op brengt om de goedkeuring van Bart Schut te krijgen.

Bart Schut bewijst met zijn stukje juist het gelijk van Nzume. Het stukje is met zoveel stereotypen doordrenkt dat ik zelfs heel even sarcasme vermoedde. Maar helaas, niets is minder waar, volgens Schut wordt belastinggeld alleen door witte mannen opgehoest en ontvangen door bruine mensen.  Ook zijn volgens Schut de daders van de overval (twee jongens met een Georgische achtergrond en een met een Turkse) ineens “niet wit”.

Zoals gewoonlijk met dit soort types liegen ze er lustig op los, hij legt Nzume woorden in de mond die ze nooit zou gebruiken en als klap op de vuurpijl koppelt hij, een rustig en gefundeerd betoog, aan een laffe roofmoord.

Goed bezig Bart.

 

6 gedachten over “Witte geprivilegieerde mannen”

 1. Zullen we maar weer met reacties geven beginnen? Daarbij hoop ik dat er een tijdje zal komen waar reacties zullen niet meer gaan verdwijnen. Ben ik zeker geen expert doch van deskundige heb ik altijd in dergelijke situaties gehoord dat ALLES is kwestie van goede back-up maken.

 2. Je kan ook zelf een site beginnen en daar honderden euro’s in steken en dag en nacht mee bezig zijn en zoveel backups maken als je wil.

 3. Hier sind sie wieder, beter kan het niet, dus niet mopperen…

  • Cornelis – december 3rd, 2013 at 4:28 pm
  Schut heeft hiermee bewezen een racist te zijn. Immers, Stratmann is allochtoon (de naam floreert in NRW), maar wit, dus in orde. Nzume en Gario ook allochtoon, maar niet wit en dus neemt hij aan dat ze als maden in het spek van de staatskas leven. Meneer heeft dus niks tegen allochtonen, alleen wat tegen niet-witten.
  Schut is uitstekend op zijn plaats bij DDS.
  Fact-free wauwelen kan ik ook heel goed als het moet. Misschien ga ik maar bij Livestro solliciteren.

  RalphvanderGeest – december 3rd, 2013 at 4:37 pm
  Massamoordverheerlijker Bart Schut? Kan die zelf eigenlijk wel iets? Een goed en samenhangend betoog schrijven op basis van feiten in elk geval niet. Evenmin politici zo gek krijgen dat ze een kansloze aangifte doen tegen ons, Krapuul. Racistische kletspraat verkopen en meevreten uit de ruif van een fascistische site is volgens mij het enige dat massamoordverheerlijker Bart Schut ooit gepresteerd heeft in zijn miserabele bestaan.

  Leon – december 3rd, 2013 at 4:39 pm
  B. Obama heeft veel meer bergen moeten verzetten om president te kunnen worden dan zijn blanke voorgangers.
  Zijn voorgangers waren tevens vaak rijkeluis kinderen. Dit even los van het feit of Obama een goede of slechte president is.
  Stel dat iedereen zijn beleid goed zou vinden en dat hij een 80% approval rating heeft. Is er voor rechts Amerika nog steeds een reden om hem weg te willen. En dat is gewoon zijn kleurtje. Sterker nog…. het kleurtje is de enige reden waarom ze hem weg willen want een republikein zou het land nu in totale chaos hebben gestort. Dat liet ik al zien in dat NRA filmpje eerder die zien liever Amerika branden dan dat het een nieuw tijdperk ingaat als minder blank en meer multi culti. En dat kunnen ze niet stoppen die KKK rednecks.

  K. ’t Jong – december 3rd, 2013 at 9:51 pm
  Goed bezig? Een vuile goorlap zal je bedoelen.

  Leon – december 3rd, 2013 at 10:26 pm
  Hypothetisch. Het gaat rechts Amerika puur om zijn kleurtje ook al zou hij het heel goed doen. Zeg nergens dat dat werkelijk zo is maar die haat en racisme is wel een feit dat is niet hypothetisch helaas.

Reacties zijn gesloten.