Wit feminisme is NIET progressief

Koa Beck, schrijver en voormalig hoofdredacteur van Jezebel, legt, in haar boek “White Feminism” de geschiedenis van het feminisme, van de ware missie van de suffragettes tot de opkomst van het bedrijfsfeminisme, onder de loep. Ze bestudeert ook gemarginaliseerde gemeenschappen – inclusief indianen, moslims, transgenders en meer – en hun moeilijke en voortdurende strijd voor sociale verandering.

Ze documenteert minutieus hoe elitarisme en raciale vooroordelen het verhaal van het feministische discours hebben aangestuurd. Ze combineert popcultuur, primair historisch onderzoek en verhalen uit de eerste hand om ons te laten zien hoe we vrouwen buiten de beweging hebben gehouden, en wat we kunnen doen om het discours open te stellen voor een nieuwe generatie – perfect voor gekleurde vrouwen die op zoek zijn naar een meer inclusieve manier om voor vrouwenrechten te vechten.

White Feminism is een geestig, superslim en diepgaand boek dat lang aanvaarde conventies uitdaagt en de manier waarop we de strijd voor de gelijkheid van vrouwen begrijpen volledig op zijn kop zet.

Hieronder een interview met Koa Beck.

Uitgelichte afbeelding : screenshot “the Conversation” met Benjamin Dixon en Koa Beck