Wipkip kost 15.000,–; rotonde 25.000,–

Wist je dat een wipkip 15.000 euro kost? Een rotonde 25.000 euro? En als je weet hoeveel groenonderhoud in je buurt kost, wordt het interessanter om eens met buurtgenoten te kijken of je voor dat geld er niet wat beters van kan maken, schrijft Aik van Eemeren van Overheid 2.0. (Volkskrant)

Er wordt al heel lang door de overheid over bezuinigen gepraat, over marktwerking en over efficiënt werken. Dan lijkt het initiatief van Hack de Overheid een goed initiatief. Niet dat je de pc’s moet gaan zitten hacken, maar laat de overheid inzicht geven over hoe het belastinggeld wordt besteed en laten burgers meedenken hoe dat beter en efficiënter kan.

Dat is al gedaan met bijvoorbeeld een PGB, naar mijn mening. Door een PGB houden mensen zelf hun verantwoording over hoe ze omgaan met ziekte of handicap. Kleinschaligheid is goedkoper dan alle mensen die een PGB ontvangen in een verzorgingstehuis plaatsen. Helaas moest de overheid zich daar weer mee bemoeien ‘want werd misbruik van gemaakt!’. Dat zal best wel eens voorkomen, maar dan moet je de misbruikers aanpakken, niet alle mensen die een PGB ontvangen.

 

1 gedachte over “Wipkip kost 15.000,–; rotonde 25.000,–”

  1. De realiteit zien we in mijn buurt .. De eigen beslissing hoe het geld voor ons buurtspeelplaatsje uit te geven werd gesaboteerd door de oude zeikers die ieder plan torpedeerde “want er komt misschien hangjeugd op af ( als ze niet te lui zouden zijn om het hek van het binnenterrein achter zich dicht te trekken kwám er helemaal geen hangjeugd ) dus uiteindelijk een paar saaie dingen waar geen kind op speelt en geen toffe schommel of zo …

Reacties zijn gesloten.