Windvaanpartij GroenLinks trekt steun verkorting WW in

Ach ja, wat is nieuw. In de vorige kabinetsperiode lieten ze hun ene kant zien en nu laten ze hun andere kant zien. Ben benieuwd hoeveel kanten die ToenLinksers hebben. En bij elke kant horen nieuwe ‘principes’. Van de VV(D) weten we dat ze de betekenis van dit woord niet kennen, en er ook door worden gehinderd.

Maar bij ToenLinks had men ooit principes en die zijn overboord gegooid vanwege kabinetsbaantjesjagerij en willen meedoen met de ‘grote jongens’. Half jaar later is één van de grote jongens nog groter geworden, is het veel bejubelde Kunduz-akkoord voor een groot gedeelte achterhaald en ligt de partij op zijn welverdiende gat. Dan is deze pragmatische opstelling vrij logisch maar met typische Haagse leugentjes doen alsof de oude principes weer op het nachtkastje staan bij de drie fractieleden Liesbeth van Tongeren, Jesse Klaver, Linda Voortman, die zo leuk meededen met het vorige fractiebazinnetje is nog maar de vraag. ToenLinks blijft een partij in verregaande ontbinding met een opgeleukt windorgel als grafmonument.

Van Ojik kondigt verder een meer linkse koers aan voor de partij op het terrein van de arbeidsmarkt. ‘Dat we in ons eigen programma, in een tijd van snel oplopende werkloosheid, maatregelen voorstellen die verworven rechten van werkenden aantasten om zo de mogelijkheden voor outsiders op de arbeidsmarkt te vergroten, daarvoor bestaat vaak weinig begrip.’ Van Ojik kondigt aan dat zijn partij de versoepeling van het ontslagrecht en verkorting van de WW onder het huidige kabinet niet zal steunen.

2 gedachten over “Windvaanpartij GroenLinks trekt steun verkorting WW in”

  1. Vreemd he dat al die blindgangers van het kunduz accoord nu opeens zo tegen zijn ,ze zien de bui al hangen ,het verlies van zetels bij vvd en pvda komt maar mondjesmaat bij hun terecht ,dus dan maar een leugeachtige kreet geven in de hoop op beter bij eventuele verkiezingen .Een troost de kiezer is hopelijk wijzer geworden .

  2. ToenLinks is in een politieke doolhof geraakt waar ze nu niet meer weten waar links ligt en waar rechts ligt.

    Gewoon handtastend in het donker vooruit. 🙂

Reacties zijn gesloten.