Wilma Verver (VVD): declareren tot je er scheel van ziet

Ik blijf het toch moeilijk vinden me iets voor te stellen bij dergelijk gedrag, het moeiteloos uitgeven van andermans geld bedoel ik. Ex-burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD) heeft in elk geval voor 4200 euro ten onrechte kosten gedeclareerd.

Oud-burgemeester Wilma Verver stapte vorig jaar juni op na beschuldigingen van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. Na die periode kwamen er nog diverse lijken uit de kast, waaronder 4200 euro aan declaraties die nooit ingediend hadden mogen worden.

Dit bedrag is voornamelijk opgegaan aan cadeaus en gebak, blijkt uit de bonnen die in het bezit zijn van deze krant. Zo declareerde oud-burgemeester Wilma Verver een slavenarmband van 185 euro, die zij cadeau had gedaan aan de directeur van een woningcorporatie.

Welja, gewoon de gebraden haan uithangen op kosten van de gemeenschap, waarom ook niet? Cadeautjes aan bevriende functionarissen geven, ons kent ons, voor wat hoort wat, zo loop je helemaal binnen in dergelijke openbaren functies. En dat terwijl ze voor dat soort geintjes nota bene een onkostenvergoeding van 700 euro per maand kreeg! Ik weet niet hoe u met uw kennissenkring omgaat, maar er gaan maanden voorbij dat ik er geen 700 euro aan besteed. Goed, ik ben geen burgemeester, maar dan nog.

Ik moet zeggen dat het verleidelijk is dit artikel ter bashing van de VVD te gebruiken, maar eerlijk is eerlijk: dit soort praktijken duikt met enige regelmaat bij bestuurders van divers politiek pluimage op, het lijkt eerder een beroepsziekte.

1 gedachte over “Wilma Verver (VVD): declareren tot je er scheel van ziet”

  1. Hup weg ermee! In Limboland konden de linkse lieden er ook iets van-) zelf de rolletjes mentol werden door de gedeputeerde gedeclareerd…..en vergeten we bank bobo Woutertje Bos niet? Een zonnebril van Ray ban haha die was goed…zal nu wel Versace zijn.

Reacties zijn gesloten.