12 gedachten over “Wild(ers)groei aan meldpunten op Internet”

 1. Maar de Polen laten het niet op zich zitten.
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/02/de-polen-klagen-terug

  Het grootste radiostation van Polen, RMF FM, deed gisteren een oproep aan haar luisteraars: terugklagen. Op de site van het radiostation staat het mailadres van Geert Wilders en een standaardtekst die boze Polen kunnen sturen.

  Er is een petitie gestart:
  http://zwiazkizawodowe.nl/Petycja-przeciwko-PVV.html

  (zwiazki zawodowe volgens google: vakbond)

 2. Niet vergeten dat de haatsite van Wilders ook gericht is tegen Roemenen en Bulgaren (die in doorsnee minder [vaak] blond zijn dan de Polen) en tegen Midden- en Oosteuropeanen in het algemeen (van Tsjechen tot en met Esten – of de Russen uit Letland?).

 3. Het de PVV erop wijzen, dat ze stompzinnig bezig zijn, heeft in het verleden niet gewerkt en zal ook nu en in de toekomst geen enkele indruk maken, vrees ik. Er zal toch anders gereageerd moeten worden dan door het opzetten van talloze ludieke websites. Het Telegraaf-verhaal, dat Kaaskop inbracht in de “Belgen”-draad is wat dat betreft tekenend: http://tinyurl.com/86zy92w Dat is zeer illustratief hoe dergelijk goed bedoelde kolder een kwalijk wrange bijsmaak kan krijgen en hoe Nederlanders sowieso merkwaardig met elkaar omgaan (los van de PVV?). Mijn hoop is gevestigd op het eveneens door Kaaskop ingebrachte bericht, dat de EU zich er over buigt (zonder een website op te richten!!!) – http://tinyurl.com/6rdcedn

 4. Nou dat laatste is dan goed nieuws. Als verantwoordelijken in Nederland het laten afweten is er gelukkig Brussel nog.
  Hopelijk komt Rutte er achter dat ie 1 x teveel de andere kant op heeft gekeken.

 5. @3 De PVV erop wijzen heeft geen enkele zin nee. Ik hoop alleen dat ze zo belachelijk worden dat geen enkele politicus er meer mee samen gezien wilt worden.

 6. Ik zag het meldpuntlimburgers.nl, en als Limburger heb ik daar hartelijk om moeten lachen. Als die geblondeerde gek, Graus, Bosman en hoe die malloten van de PVV ook allemaal mogen heten, zonodig moeten generaliseren en mensen in een verdomhoekje moeten zetten met hun rancunes, is het prachtig te zien dat ze de spiegel voorgehouden krijgen.

 7. @harry Dat vind ik als Limburgse dan weer juist niet. Zodra Wilders iets uitspookt (één geboren limbo), krijgt de rest van Limburg het te verduren. Doe je dat niet aan bepaald gedrag denken van een bepaalde “partij”?

  Meldpunt overlastgevende autochtonen lijkt me dan logischer. De hetze tegen Limburg, verpakt in zogenaamde “humor”, is ook al heel oud en ik weet uit ervaring, dat het bij sommigen werkelijk een gemeende afkeer is. (Heb ik vooral tijdens mijn studie buiten de provincie ervaren) Ook de moslimhaat begon ooit met stiekeme geintjes in de kroeg, waar ik nooit om kon lachen. Dat Hollanders die Wilders verfoeien zich omdraaien en vervolgens precies hetzelfde doen met Limburgers, daar kan ik niet om lachen. Juist omdàt sommigen het echt ménen, en het op de spits willen drijven.

  Zie ook http://limburg-rukt-rechts.nl/ Alsof het niet al erg genoeg is dat die gast hier vandaan komt, worden we er óók nog op aangekeken, zoals moslims worden aangekeken op terreurdaden van een paar misdadigers die zich toevallig ook moslim noemen.

  Je mag niet alle PVV-ers over één kam scheren, maar alle Limburgers over één kam, dat is allemaal geen probleem, dat is toch maar “dom volk” dat zich makkelijk láát bespotten. Een mooi spreekwoord luidt: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt,, doe dat ook een ander niet”. In dit geval lijkt het wel bijna alsof jij, als Limburger, inderdaad jezelf verantwoordelijk acht voor die 25% die hier op GW stemden, als je vindt dat die spiegel aan Limburgers vóórgehouden moet worden, in plaats van aan PVV-ers. Het percentage PVV-stemmers in Limburg was notabene amper hoger dan landelijk, de overige provincies stemden vooral VVD om de PVV te kunnen krijgen! (strategisch dus).

 8. @7 Helemaal mee eens. Voel me gelukkig zelden een Limburger, maar de wijze, waarop ook de oh zo verlichte anti-PVV crowd bij vlagen alle Limburgers over een kam denkt te moeten scheren, vind ik dan toch ook wel tenenkrommend.

 9. @8 Ik probeer zelf altijd het scheren van kammen te vermijden, maar ik kan me voorstellen dat bij de “anti-PVV crowd” een score 56% voor PVV+CDA+VVD (PS2011) het idee geeft dat een merendeel van de Limburgers kennelijk niet zo’n onoverkomelijk probleem met geschoren kammen hebben. 😐

  Of misschien kan de overgebleven 44% zoiets doen: http://sorryeverybody.com/gallery/1/ 🙂 (dat was destijds best wel wereldnieuws, dus dat lukt vast nog wel een keer)

 10. @9 Tja… Sorry, dat is een dom argument, gezien de score van die combinatie landelijk.
  Maar nee, je hebt natúúrlijk gelijk.
  😀

 11. @7. Ietsist, Nou, persoonljik heb ik er niet zoveel last van als een Hollander mij vanalles verwijt, het doet mij niet zoveel, omdat ik mijn eigen Limburgse (Venlose) cultuur heb en die is goed genoeg voor mij. Ik heb tussen de Hollanders ook meerdere malen het plezier gehad te mogen ondervinden dat je als Limburger ‘gek, onverstaanbaar’, etc. wordt gevonden, maar het zal mij nu echt niet interesseren wat ze in Den Haag of Rotterdam van mij vinden. Ook al omdat ik de Hollandse calvinistische cultuur niet zo hoog aansla. Randstedelingen zijn vaak schreeuwerig, bot en grof, afgemeten zuinig en weinig kameraadschappelijk, heel individualistisch, op het egocentrische af. Ooit al eens met een groep Hollanders opgetrokken? Precies, dan weet je hoe ‘gezellig’ ze zijn, met niemand rekening houden. In een groep Hollanders moet iedereen zichzelf zien te redden, ze helpen elkaar niet, dat is mijn ervaring. Ook kan ik weinig waardering opbrengen voor hun schreeuwerige seksuele toespelingen die voor humor door moeten gaan. In andere landen worden dit ‘psychiatrische patienten’ genoemd, in de Randstad is dit een manier om de stemming er in te brengen. Ik voel mij daarnaast méér Europeaan dan Nederlander en wat een Rotterdammer van Limburg vindt, interesseert mij dus net zoveel als wat iemand uit Dusseldorf van Venlo vindt. Van mij mag Limburg bij Belgie gaan of zelfstandig, als een soort Luxemburg verder gaan. Nu weet ik echter dat met name Limburgse PVV-stemmers graag voor vol willen worden aangezien in de ogen van de rest van het land en het is dan ook mooi te zien dat die voor hun xenofobe en rancuneuze gedrag op hun neus krijgen door die gasten, waardoor ze zo serieus genomen willen worden. Ik weet eigenlijk nog altijd niet wat erger is, een schreeuwerige Rotterdammer of Hagenees, of een van die bekrompen PVV-stemmende dorpelingen uit de omgeving hier. Maar je hebt gelijk, natuurlijk is het wel sneu voor het merendeel in Limburg dat geen PVV gestemd heeft.

Reacties zijn gesloten.