Wilders verliest z’n Duitse filiaal aan de JeruNazis

Afgelopen zomer leek het zo mooi. Een verdwaald CDU gemeenteraadslid in Berlijn, René Stadtkewitz, wilde ook wel een PVV oprichten. Wilders kwam hoogstpersoonlijk naar Berlijn, 2 oktober, om het gebeuren luister bij te zetten. De mega-haat-blog Politically Incorrect (PI) was in alle staten. De Verlosser kwam naar Jeruzalem. Ik overdrijf nauwelijks.

Dat alles moest het begin inluiden van de GWIFA, de “Geert Wilders International Freedom Alliance“. Deze GWIFA, gebaseerd in de USA, beoogt filialen in Groot-Brittannië, Denemarken, Canada, Duitsland, Frankrijk en wie weet nog waar nog meer. Helaas bestaat er al een IFA, dus zonder “GW”, die wordt bevolkt door het Franse Front National (Le Pen), het Vlaams Belang (Dewinter) en het Oostenrijkse BDO (afsplitsing van de FPÖ, of, als ik me niet vergis, gewoon de nieuwe FPÖ onder de heer Heinz-Christian Stracke) en nog een aantal ultrarechtse groeperingen meer.

De dollarbeladen Amerikaans-Israelische pundit Daniel Pipes kwam eigens naar Berlijn en vond dat Stadtkewitz zelfs beter was dan Wilders, want hij probeerde tenminste een echt partijprogram te maken. Niet alleen maar Islam-bashen, maar ook een idee hebben over economische en sociale politiek. Kom daar maar eens om bij de PVV!

Maar, achgottegot, Wilders wilde niet meedoen met de JeruNazi-verklaring van FPÖ (Strache), Vlaams Belang (Dewinter) en een Deens en een Zweeds clubje, afgelopen 5 december in Israël. De Italiaanse Lega Nord (coalitiepartner van Berlusconi) die volgens het Vlaams Belang ook zou deelnemen, wordt nergens meer vermeld, dus die heeft ook eieren voor zijn geld gekozen. Maar Stadtkewitz kwam met vijf leden van de partij “DIE FREIHEIT” naar Jeruzalem. En tekende de gezamenlijke verklaring met FPÖ, VB en onduidelijke Denen en Zweden. dat betekent meteen, dat Stadtkewitz niet meer bij het Wilders GWIFA-clubje behoort.

Hieronder zie je ze samen, op 6 december in Jeruzalem, de drie JeruNazis.

VlnR: Strache, Dewinter, Stadtkewitz. Jeruzalem, 6.12.10

Stasdtkewitz en Wilders, Den Haag, juni 2010, Bild Zeitung; PI Führer Stefan Herre weggelaten...

Het wordt een beetje penibel voor de Churchill van de 21ste eeuw, onze vriend Geert Wilders, die het 5 december moest doen met een lezinkje in een buitenwijk van Tel-Aviv over Jordanië als het eigenlijke Palestina. Wel een privé-gesprekje met Avigdor Lieberman, de chef van Israel Beteinu en de huidige minister van Buitenlandse Zaken van Israël, maar niet zo een mooie ontvangst in de Knesset zoals de Jerunazis te beurt viel. Geen tripje in een F-15 met het IDF, geen seminar op de Hogeschool van Ashdod, geen gesprek met de regeringspartij Shas – dat alles was voorbehouden aan de rechtse Europese concurrenten. De Jerusalem Post vond het ook maar beter, om af te wachten, of Wilders, ja dan nee wegens racisme en haatzaaien in Nederland veroordeeld zal worden.

Kortom, geen briljant resultaat voor de nieuwbakken supergedoger van Rutte-Verhagen. Eigenlijk wel een beetje toch een Afgang, als je je realiseert, dat de domme Stadtkewitz zich met huid en haar heeft verbonden aan de Jerunazi-verklaring van 6 december. Waar blijft toch die GWIFA, als de contacten als vlooien alle kanten op springen, behalve die van Goudpruikje?

Voordat er überhaupt een goede samenwerking tot stand kon komen, heeft Wilders het eerste GWIFA-filiaal al verloren. Het zal mij benieuwen, of Geert zich echt uit het ultrarechtse vaarwater kan houden. Via Arabarbarist Hans Jansen en Wilders’ Vlaams-nationalistische assistent bestaat er al een nauwe band met het Vlaams Belang.

Het zou werkelijk niet overdreven zijn, als de Nederlandse pers deze zaakjes beter zou bijhouden. Daar worden ze voor betaald en ik niet.

5 gedachten over “Wilders verliest z’n Duitse filiaal aan de JeruNazis”

  1. Andreas Schreef:

    Willen de Duitse correspondenten van de diverse kranten hier even kennis van nemen?

    Duitse correspondenten , waar heb jij de laatste jaren gezeten .. men typt nog slechts de apekots van de dwazen uit Rijswijk ( het ANP ) over ….

  2. Wilders verliest wel meer. 😛

    Hoewel niet officieel bevestigd, schijnt dat een van de hoofdredenen waarom Newt Gingrich plotseling deed alsof hij nooit was uitgenodigd en ook zeker niet aanwezig zou zijn bij de 9/11-manifestatie van Pamela Geller, was omdat hij niet met ene Geert Wilders wenste worden te geassocieerd.

    Voor iemand die binnen zijn eigen partij reeds als behoorlijk extreem wordt beschouwd, wil het toch wel iets zeggen als hij WIlders te extreem vindt om mogelijk mee op een foto te moeten. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.