Wilders opblazen

Onderstaand bericht is overgenomen met toestemming van de auteur, Excellentie Zwembad, en verscheen eerder op zijn eigen site.

Er is al jaren een hardnekkige mythe gaande over de extreem-rechtse gek Wilders.

Zo wauwelen intellectuelen en de tokkies elkaar na over het volgende: “hoe harder je tegen wilders blaast hoe groter hij wordt”. Daar zit uiteraard wel een beetje waarheid in; aandacht, ook negatief, versterkt het zijn ‘rebels imago’, de Bin Laden van de Lage Landen. Ik heb zelf ook deels in die mythe gelooft door met potentiële stemmers op die gek proberen een redelijke discussie te voeren ondanks doodsbedreigingen en beschuldigingen van moord en genocide tot de holocaust toe van die groep aan mijn adres. Uiteraard neem ik dit soort zaken niet zo serieus als Wilders dat doet anders zou ik niet over straat durven.

Maar of je je nu wel of niet in ferme taal uitspreekt tegen de Grote Blonde Krankzinnige; de pers blijft elke scheet van m publiceren (tenminste de harde scheten, de natte zachte negeren ze stelselmatig; dit zijn de scheten waar hij het heeft over martelkampen, deportaties, genocide, (oa. drijf de palestijnen de woestijn in) of Obama is een moslimterrorist ; de scheten waarvan de diarree echt langs de benen naar beneden zakt).

Wilders opblazen; hij is er zelf mee begonnen door zichzelf flink op te blazen; je bent een blaaskaak of je bent het niet.

Dus laten wij eens ophouden het katje met zijden handschoentjes aan te pakken (sorry is beeldspraak ik wil katten niet demoniseren) en eens flink tegen Wilders gaan blazen opdat die ballon zo groot wordt dat ie uiteindelijk eens een keertje knapt.

Laten we ze eens het vuur aan de schenen leggen in plaats van denken dat we met een redelijke club te maken hebben.

Want wat dit gezeur is een typisch jaren ’70 softe aanpak! Met schreeuwende, stampvoetende jankkleuters ga je niet redelijk in gesprek ; die spreek je op ferme toon toe : “EN NOU IS HET AFGELOPEN!”

7 gedachten over “Wilders opblazen”

 1. Tja. UFO’s, piskijken, het Aquariustijdperk, het omgekeerde glaasje met het ouijabord, de Vrije Markt, Wilders. Om maar wat buitenkerkelijk geloof te noemen.
  Je krijgt het er niet uit. Ratio heeft geen betekenis voor rechtgelovigen.
  Zelfs als ze van Bruin I de pijn in hun portemonnee zullen voelen zal het de schuld van de islamitische invasie blijven die niet hard genoeg is aangepakt.
  Wat onweerspreekbaarheid betreft is de antimoslim gelijk aan de antisemiet.

 2. Geen nuance, geen respect gewoon zeggen waar het op staat in duidelijk verstaanbaar Nederlands.
  Wat heeft zo’n Wildersdildo nu voor boodschap aan “aantasting van de rechtstaat”.

 3. @nolly
  dat is ook het doortrapte als je een groep als de joden of de moslims de schuld van alles gaat geven.

 4. @Timbaert ja misschien ordinair en crapulair maar dat lijkt tot nu toe het enige waar ze gevoelig voor zijn. En discussie met ze aangaan is in ieder geval sowieso tijdverspilling. Zeker met die verschrikkelijk moeilijke regels die we hier hebben op de site. On topic en zo. Kunnen ze niet.

 5. Verder in de kamer moeten mensen niet denken dat ze zich verlagen tot zijn niveau als ze zeggen “hou toch eens op met janken kleuter” of “je mag niet jokken, rekel” (laatste lijkt me wel een voor Halsema)

Reacties zijn gesloten.