Wilders’ leugens over ‘Ground Zero Mosque’ weerlegd

Het Britse dagblad The Guardian bekijkt vandaag de definitieve bouwplannen voor het Park 51 Centrum in New York: Park51 drawings prove how far ‘Ground Zero mosque’ claims are from truth | World news | The Guardian.

Wij wisten natuurlijk al lang, dat het gaat om  een modern, multi-confessioneel ontspannings- en bezinningscentrum gaat. Maar nu wordt het nog eens bewezen door de definitieve bouwplannen. In de gevel zijn in de abstracte joods-islamitische traditie met name ook … Davidssterren verwerkt. Er komt een 11-september herdenkingsetage in. De Islamitische gebedsruimte in de kelder voldoet niet aan de vereisten om ook als “moskee” gewijd te worden en de initiatiefnemers willen dat ook zo laten. Om van de fitness-ruimten in het gebouw gebruik te maken, moet je wel een hele rijke terrorist zijn. Het kost 2.700 dollar per jaar per familie.

Bijna iedereen is al weer met de volgende hype bezig. Wanneer en wie gaat nu eens van Wilders eisen, dat hij zich bij de Soefi-gemeenschap in Manhattan verontschuldigt?

Vergeet het maar. Zich verontschuldigen moet alleen de Indonesische ambassadeur in Den Haag en de rechter die er terecht op wees, dat Wilders elk open debat uit de weg gaat.

Vrijheid van meningsuiting ZONDER recht op antwoord en zonder verantwoordingsplicht, is strijdig met de Amerikaanse Grondwet. Het motto van Bruin I luidt “vrijheid EN verantwoordelijkheid”.

De Amerikaanse Grondwet stipuleert echter: Vrijheid IN Verantwoordelijkheid.

Eén zo’n lettertje maakt een wereld van verschil…

1 gedachte over “Wilders’ leugens over ‘Ground Zero Mosque’ weerlegd”

Reacties zijn gesloten.