Wilders in de pan hakken

Screenshot why we kill-Heb je nog iets geschreven?
-Je bedoelt zo’n geval met 400 woorden, een paar inleidende zinnen, een lulverhaal in het midden en aan ’t eind een haarscherpe conclusie? Nee, dat is niet meer mijn medium.
-O, vreemd; dat had ik niet verwacht.
-Niks raars aan hoor, het is allemaal een kwestie van evolutie….
-Zo, dus nu twitter je? Of doe je iets met FaceBook?
-Nee joh. Dat gezeik: volgers voeden alsof het Hans en Grietje zijn, de boze heks spelen en snoep uitdelen. En dat eeuwige gereken hoeveel tekens je gebruikt en op FB steeds kijken of er niet toevallig blote baby’s op de foto staan of echte tieten, of dat je Erdogan hebt beledigd… Daar begin ik niet aan.
-Daar ben je toch veel te netjes voor, om Erdogan te beledigen?
-Die pedofiele slangenbezweerder beledigen? Ik kijk wel uit.
-Dus eigenlijk ben je opgehouden…
-Waarmee ben ik opgehouden?
-Je te uiten…
-Welnee joh, ik doe niet anders dan me uiten. Ik loop de hele dag met mijn grote vriend rondjes door de tuin. Voor als de vijand zich meldt aan de poort…
-Je grote vriend?
-Mijn hakbijl.
-Juist ja.
-Whatever. Als de plisie komt of de Stoottroepen van Wilders hak ik ze in de pan.
-Da’s mooi man! Je bent een held.
-Het is een lekker medium zo’n bijl. Het vertelt precies wat ik wil: klap-bang-weg.
-Terug naar de bron, de oermens. Goed joh!
-Nee, helemaal niet goed.
-Niet goed?
-In de evolutie is het zo dat we dat vermogen wel hebben maar ‘t steeds minder zijn gaan gebruiken. Mede omdat andere mensen tegen ons zeggen: niet doen. Met andere woorden: met een bijl rondlopen is prima, maar als je wilt hakken, hak dan hout.
-En je tegenstander in de pan hakken is dus-
-contra-evolutionair, een terugval eigenlijk.
-Niet op mensen inhakken dus…
-Het is een kwestie van oefenen. Oefenen op niet-hakken. Je inhouden. Heel vermoeiend. Maar mooi medium toch, een bijl waarmee je niet hakt? Nu nog oefenen op geen stukjes schrijven. Als dat lukt, is de bevrijding aanstaande.
-Is dat niet een beetje cynisch?
-Welnee. Cynisch is het te ontkennen dat je in staat bent tot verschrikkelijke dingen. Dat iedereen, elke bevolkingsgroep, elke toevallige groep wordt bepaald door de wetten van wij contra zij. Iedere groep maakt zijn territorium en verzint een vijand. Als je dat begrijpt, is het helemaal niet moeilijk om te erkennen dat ook linkse mensen complete schoften kunnen zijn. Misdaden tegen de menselijkheid worden door allerlei groepen gepleegd, ook door groepen waar jij en ik bij zouden kunnen horen. Als je dat begrijpt hoef ik geen stukjes meer te schrijven.
-Mag ik hem eens vasthouden?
-Ben je wel lekker?
-Die bijl bedoel ik.
-No, njet, non. En nu wegwezen. Ik ben het gezeik zat, ik voel een lichte terugval opkomen. Weg uit mijn territorium. Wegwezen, ik heb een bijl…
-Je gaat me toch niet slaan?
-Kijk, dat weet je dus nooit…

 
Zie verder: Evolutie van het moorden

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.