Kan iemand Wilders even opnieuw aanklagen?

Je moet altijd het meeste letten op wat Wilders in het buitenland zegt, want in Nederland past hij nog net genoeg op zijn tellen om niet vervolgd of veroordeeld te kunnen worden. Nou zegt dat ook weer niet zoveel met een OM dat alles doet om te vermijden ook maar iets richting Wilders te hoeven doen, en met een stel rechters dat daar graag in mee gaat, maar toch.

Zo lanceerde hij zijn misschien wel walgelijkste en verststrekkende idee in een interview in Denemarken – het desnoods deporteren van miljoenen moslims uit Europa (en natuurlijk viel dit weer net niet in de aanklacht tijdens Het Proces) – en Kustaw Bessems signaleerde een opmerkelijk voorstel van hem in een 10-puntenplan op een rechtse Amerikaanse website: ‘Elk lid van een niet-westerse minderheid moet een juridisch bindend assimilatiecontract tekenen.’ (met dergelijke uitspraken heb je geen Godwins meer nodig).
Bessems:

Maar wacht even? Kenden we die opvatting van Wilders niet al? Niet helemaal. Wel van de lokale afdeling in Den Haag. Maar in het programma van de PVV – en zo zei Wilders het ook altijd – ging het over een assimilatiecontract voor immigranten.

(…) Wilders dit contract nu wil opleggen aan elk lid van een niet-westerse minderheid. Dat zijn dus mensen die gewoon al hier in Nederland wonen, die de nationaliteit kunnen hebben, die hier kunnen zijn geboren.

Wilders zit niet in de regering, klinkt het tegenwoordig wel eens: hij heeft verloren, hij doet er niet meer toe, laat toch gaan. Maar nog altijd 950.000 mensen in Nederland stemden op de PVV.

En als iemand van die 950.000 een beter woord voor zo’n maatregel weet dan racistisch mag ‘ie zich melden.

Onze hoofdredacteur jvdheuvel heeft weliswaar niet op de PVV gestemd, maar kwam – ongeveer dezelfde redenering als Bessems volgend – wél degelijk op een beter woord uit: etnicisme

3 gedachten over “Kan iemand Wilders even opnieuw aanklagen?”

  1. Dus in Nederland behoren de Limburgers, (West-) Friezen, Zeeuwen,FlevoPolderaars, Groningers, Drenten, Tukkers, Urkernaren en Brabos allemaal tot hun eigen niet-Westerse minderheid.
    Laten dat nu net de regio’s zijn waar de aanhang van Wilders zit. Dat gaat Wilders stemmen kosten

Reacties zijn gesloten.