Wilders eist emancipatieverbod voor moslima’s

“Een Internationale Vrouwendag is nutteloos in de Arabische wereld, als er geen internationale “Verlaat-de-Islam-Dag” bestaat.”
Aldus Geert Wilders zaterdag in Rome.

Eén van de axioma’s van het Wildersisme is, dat de Islam onverenigbaar zou zijn met vrouwenemancipatie. Trouwens ook met democratie en emancipatie van homoseksualiteit.

Wilders heeft dus een probleem zodra er een openlijk homofiele imam langskomt, zodra Arabische jongeren massaal demonstreren voor democratie en zodra moslima’s zich bevrijden van discriminatie.
“Als de feiten niet kloppen met de theorie, jammer voor de feiten dan,” moet Wilders hebben gedacht.
Zo denkt elke extremistische fanaat en ideologische controle-freak..

 

"Hoofddoek af, voordat je emancipeert!"

Toen zo rond 1970 Dolle Mina de kop opstak in Amsterdam en omstreken, had de CPN onder Paul de Groot een reactie die zich goed laat vergelijken met die van Wilders. “Echte vrouwenemancipatie is niet mogelijk onder het kapitalisme. De klassenstrijd gaat voor. Vrouwen-bevrijdingsstrijd is in werkelijkheid een afleidingsmanoeuvre om de arbeidersklasse te verdelen en de klassenstrijd te saboteren!”

De verachtelijke ‘multi-culti’ vrouwen die op 8 maart samen met hun moslim-zusters de Internationale Vrouwendag vieren, zijn volgens Wilders eigenlijk agentes van de internationale Islam-samenzwering. Daar moet snel een eind aan komen! Helaas kan er nog geen verbod ingevoerd worden op uiterlijk vertoon van moslima-emancipatie. Daarom deze campagne van Geert Wilders voor een “symbolische datum” voor het uitreiken van prijzen aan personen of organisaties die uit de Islam treden. Het lijkt een beetje op de PVV-voorstellen om 4 mei, de bevrijdingsdag, te bevuilen met een anti-socialistische strekking.

Je vraagt je altijd af of, en wanneer, Geert Wilders nu eens eindelijk met oplossingen komt voor de economische crisis, het casinokapitalisme, het oorlogsgevaar, de vergrijzing, de dreigende klimaatcatastrofe (o nee, die wordt ontkend) en het onderwijs. Nou, die zul je ook in deze tekst niet tegenkomen. Wel dit:
Tegen het einde van zijn toespraak, noemt Wilders drie proriteiten voor het Westen. De eerste is wetgeving tegen het invoeren van de Sharia. De derde is het stimuleren van nationaal bewustzijn. Op dat laatste komen we nog terug. De tweede prioriteit is:

…Een tweede ding dat we zouden moeten doen, is ondersteuning geven aan moslims die de Islam willen verlaten. Een Internationale Vrouwendag is nutteloos in de Arabische wereld, als er geen internationale “Verlaat-de-Islam-Dag” bestaat. Ik stel voor om een dergelijke dag in te stellen, waarmee we de moedige mannen en vrouwen kunnen eren die de Islam willen verlaten. We kunnen misschien een symbolische datum voor die dag kiezen en een jaarlijkse prijs uitloven voor een persoon die de Islam de rug heeft toegekeerd of voor een organisatie die mensen helpt om zichzelf van de Islam te bevrijden….

In een vorig artikel stelden we al voor dat (heel toepasselijk in het Italië van Berlusconi) de eerste prijs zal gaan naar de moslim-afvallige Marokkaanse Ruby Rubacuore, die als minderjarige het bed deelde met Sua Emittenza. Ruby-dag dus.

Maar, alle gekheid op een stokje, het is niet de eerste keer dat Geert Wilders wordt betrapt op archaïsche-, om niet te zeggen: woestijn-tribale-, ideeën over vrouwen.

Wilders’ roep om eerwraak op de Islam naar aanleiding van de verkrachting van een Nederlandse journaliste in Afghanistan ging gepaard met denigrering van het slachtoffer, dat zich aan de roverhoofdman zou hebben overgegeven onder invloed van de slappe linkse “multi-culti” verraders. Een clanhoofd in het hart van Balutchistan zou het Wilders niet hebben verbeterd. De vrouw had de clan-eer verraden, ook al was ze door haar verkrachter gedwongen. “Had ze zich maar niet in dat gevaar moeten begeven”, is de achterliggende redenering. “Ze heeft het uitgelokt.”

Even eerder in de toespraak komt Wilders waarachtig met hetzelfde uitlokkings-argument, als hij het heeft over 300 vrouwen die op 8 maart demonstreerden voor vrouwenbevrijding op het Tahrir-plein in Caïro. Ze werden aangevallen en beschimpt door een aantal mannen – “Eigen schuld!” En “Zie je wel, dat Islam en vrouwenemancipatie niet samengaan!” Gelukkig, we hebben de feiten weer kunnen uitleggen volgens de theorie!

Even vergeten, dat in “onze cultuur” de vrouwen van Dolle Mina ook op veel agressie stuitten van mannen (en vrouwen). Dat is nog maar 40 jaar geleden. En sindsdien hoef je nog steeds alleen maar de borreltafels langs te gaan, om je portie vrouwvijandigheid in te nemen.

Maar nu is het niet meer “politiek correct” om daar openlijk uiting aan te geven. Dat komt wellicht nog wel, als Wilders verder gaat met te pacteren met Amerikaanse abortustegenstanders, fundi-christenen (ook van de SGP) en veroordeelde staatspresident-vrouwenverkrachters.

De PVV heeft immers een fundamenteel probleem met vrouwen en homo’s. Dat kun je afleiden uit het geschrift van PVV-ideoloog Martin Bosma. Immers, zelfs Bosma kan niet ontkennen dat vrouwen- en homo-emancipatie een product zijn van de generatie van 1968. Maar tegelijkertijd schrijft hij alle kwaad, verraad en verwording toe aan deze linkse hobbyisten.

Dat wringt. In de simpele moraal die Wilders gelijkstelt aan de Nederlandse nationale cultuur, zijn kievitseieren “goed” en zijn tolerantie en openheid “fout”. Het heeft er alles van weg, dat de lippendienst die de PVV bewijst aan vrouwen- en homo-emancipatie alleen en uitsluitend zijn ingegeven door het vijandbeeld van “de” Islam. Wat je de Islam verwijt op het punt van achterlijkheid en discriminatie, dat kun je jezelf uiteraard niet veroorloven om ook te zeggen (en te doen).

Ook al jeuken je handen om aan die brutale geëmancipeerde vrouwen te laten zien, wie er de baas is. :mrgreen:

7 gedachten over “Wilders eist emancipatieverbod voor moslima’s”

 1. Wilders wordt hoofdzakelijk gefinancierd door (leden van) de
  Zionist Organization of America ( http://www.zoa.org , werd duidelijk in Zembla of Netwerk-uitzending). Dat verklaart zijn teksten, waar helaas alle media veel te happig op zijn.

 2. Gister in Brandpunt: ze zijn op zoek naar de koopknop in je hoofd en ze gaan hem binnenkort vinden. Zal de hele reclamewereld totaal ondersteboven gooien. Al wat langer geleden: Edward Barnays, hoe PRpropaganda werkt. Zal de hele democratie waar ook ter wereld totaal ondersteboven gooien.

 3. @mary: Die bangmakerij met wereldwijde samenzweringen is typisch voor autoritaire one-issue bewegingen. En als je, zoals wij hier, aantoont, dat die samenzweringstheorieën onzin en leugenachtig zijn, dan word je uitgemaakt voor een “multiculti” mede-samenzweerder.
  Inderdaad, lekker zooitje 😥

 4. Ergens zit er iets in

  Dat A (vrouwenemancipatie) geen zin heeft zonder B

  Waar in Wilders’ geval B staat voor de Islam

  In mijn geval staat B voor het neoliberalisme wat je gelijk kunt schakelen aan het kapitalisme dat de CPN bedoelde.

  Zo stelde herboren Neoliberaal Halsema dat hoofddoekjes een vorm van onderdrukking waren waardoor elke moslima die er voor kiest een hoofddoek te dragen zich onmogelijk kan emanciperen.
  Een ander herboren Neoliberaal Jolande Sap ging zelfs een stapje verder;
  Die stelde dat Nederland wel moest meewerken aan het vermoorden van onschuldige afghaanse vrouwen omdat dat noodzakelijk zou zijn voor de Emancipatie van de vrouwen daar.

  Ik wist niet dat je emancipatie kon opleggen.
  In mijn optiek komt zoiets van twee kanten en wanneer dat niet van twee kanten komt dan komt het nog altijd van de personen zelf en niet van een gestoorde zelfbenoemde vrouwenrechtenhypocriet in den Haag .

  Het punt dat ik wil maken is dat de grootste schreeuwers over vrouwenrechten in de westerse wereld momenteel ook de mensen zijn die geen enkele interesse hebben in wat de betrefffende vrouwen nu zelf vinden.

  Prijzen en podia worden geboden aan elitaire dissidenten en oorlogshiters

  maar naar deze vrouwen luisteren ze liever niet want die passen niet in hun straatje
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/03/14/moslimas-betoogden-voor-recht-op-werk-met-hoofddoek

  http://www.dewereldmorgen.be/sites/default/files/imagecache/slideshow_1680x1050/2011/03/14/betoging_moslimas_1500.jpg

  De hypocrisie is bij Wilders niet eens pijnlijk meer want hij is een hater
  Des te meer bij de zogenaamde linkse mensen van oa groen links

  Dat gaat veel verder dan verkapt moslims haten
  Dat gooit alles waar men de laatste 100 jaar voor gevochten heeft qua emancipatie (dus niet alleen vrouwenemancipatie) door de WC

  Als men van hogerhand gaat zitten besluiten over op welke manier welke mensen mogen emanciperen.
  Dat is geen emancipatie .
  Dat is exploitatie en erger !

Reacties zijn gesloten.