Wientjes (VNO-NCW): SP is het vleesgeworden kwaad

Bernard Wientjes doet lekker mee aan mensen bang maken voor het beleid van de SP. Natuurlijk doet Bernard dat. Hij zal wel instructies hebben ontvangen van VVD-vrinden om de SP zwart te maken. Bernard beweert dat het SP-beleid rampzalig is voor Nederland en dat vooral de kleine ondernemer de dupe wordt. Nou, Bernard is niet gestikt in zijn eerste leugen als ik dat wat hij zegt even controleer met het SP-programma.

Bernard zegt:

“Als de SP zijn zin krijgt, gaat het mis. Hogere vennootschapsbelastingen, hogere vermogensbelasting en het lastiger maken van bedrijfsopvolging, daar hebben heel veel midden- en kleinbedrijven last van. Een ramp voor bedrijven en de export.” (NRC)

Maar als ik wat bladzijden in SP programma lees (7 en 8 of zo) dan blijkt dat de SP juist maatregelen wil nemen om het MKB te ontzien en juist de grote bedrijven mee wil laten betalen. (U weet wel, de hele grote bedrijven die nu bijna tot geen belasting betalen omdat ze ontheffing hebben omdat ze zo goed zijn om zich in Nederland te vestigen). Voor die bedrijven komt Bernard op, plus natuurlijk voor zijn vrinden die er niet aan moeten denken om afscheid te nemen van al die riante salarissen en bonussen. Boel verzieken en dan toch met leuke vertrekpremie verder kunnen leven, he Boele Staal?

Kortom, Wientjes is lekker bezig met de burger bang te maken. Wat ongetwijfeld heel goed zal lukken. Bange mensen zijn snel bang te maken en Nederland is al jaren een bang land.

12 gedachten over “Wientjes (VNO-NCW): SP is het vleesgeworden kwaad”

 1. Hij lult uit z’n nek. De SP is geen probleem voor het MKB. En de rest van de bedrijven in Nederland (oftewel slechts 1,2% !!) zijn de grote bedrijven. Nou zijn die ook gelijk heel groot maar nog steeds maken die maar een beperkt deel van onze economie, minder dan 30%.

  Die hansworst moet volgens mij zijn achterban vertegenwoordigen, en niet slechts 1,2% daarvan. Dat maakt hem voor mij onbetrouwbaar.

 2. Ze zijn ook al voor Stalin uitgemaakt, Pol Pot en andere erge dingen. Ineens mag rechts demoniseren, zelfs de PVV ;).

  Grappig is dat toch, andersom janken ze alles bij elkaar.

 3. Voor het bedrijfsleven die door Wientjes bang gemaakt is, worden door de VVD gratis opblaasbare bootjes met pedeltjes aangeboden om naar paradiijselijke belastingvrije eilandjes te kunnen weg peddelen.

  Romney wijst de weg.

 4. Rechts ze weten het zelf ook wel. Ze zijn het foute deel van een bevolking.

  Openlijk ervoor uit komen dat je schijt heb aan mens en milieu terwijl je het daar juist van moet hebben.

  Zogenaamde vrijheid en zelfredzaamheid. Walgelijk.

  Heb het al vaker gezegd overal waar ellende is zit een rechtsdenkende achter. Want die handelen uit pure angst, leugens, hebzucht, egoisme en vaak een vals blank superiorteits gevoel. De tijd van blanken zijn overal de baas is voorbij.

  Bankster: Rechts, Blanke man, liefdeloos, geld en macht zijn de enige doelen in het leven. Ten kosten van vaak mensen uit afrika, asie, zuid amerika en oost europa (financieren van Shell, Oorlogen, foute regimes en dure medicijnen).

  Wel de lusten maar niet de lasten. Wientjes zo een typische zonnebank gebruinde omhoog gevallen maatpak die zichzelf onmisbaar achten. Walglijk.

  WEG MET VVD Overhead!

  SP nu!

 5. en een bang land…
  krijgt wat een bang land verdient
  daarover na 12-09 veel meer
  (bijv over de vlam die dan in de pan gaat…wij staan paraat)

  stem wijs, sociaal en vooral tegen het heilloze, oliedomme, egocentrische en rechtse kapitalisme dat verblind door welgestelde navelstaarderij de menselijke maat uit het oog verloren heeft

 6. Nederland is een van de grootste belastingparadijzen ter wereld. In 2007 werd een bedrag van 8000 miljard euro, ongeveer een tiende van de totale wereldhandel, door Nederland gesluisd.

  http://goo.gl/wt2VW

 7. Bange burgers zijn het makkelijkste om over te heersen. Was het Hitler of Goering die dat zei? (even geen zin om te op te zoeken)

 8. Het is toch logisch dat recht alles uit de kast haald om de mensen bang te maken voor het rode gevaar wat SP heet.
  Want de SP heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze zeker een eind zullen maken aan deze graai cultuur van deze rechtse boeven.
  En de SP zal helaas met de a.s. verkiezingen w.s. niet groot genoeg worden om een alles beslissende factor hierin te kunnen spelen maar anders wist ik wel zeker dat ze ook nog de rekening gepresenteerd gekregen hadden van de financieele puimhoop die ze ervan gemaakt hebben.

 9. Pingback: Geschiedenis, België | Marx Caesar Asimov

Reacties zijn gesloten.