Whoditit: destroyer Halsema

“GroenLinksers vinden het heel vervelend als ik dit zeg, maar als er één groep kiezers worstelt met hoe je moet leven volgens je idealen dan zijn zij het. Ik vind dat een ontzettend interessant fenomeen.
Kijk, wie voelen zich aangetrokken tot de partij? Dat zijn over het algemeen mensen die hoogopgeleid zijn, bovengemiddeld verdienen, cultureel geïnteresseerd zijn, houden van verre reizen. Dat alles brengt een levensstijl met zich mee die haaks staat op de duurzaamheidsboodschap die de partij uitdraagt.

Mijn advies: kop (eco)koffie nemen en verder lezen: Halsema heeft GroenLinks als een ideologische ruïne achtergelaten door Marius de Geus in de Trouw.

nou vooruit, nog één citaat uit het artikel

“Femke Halsema heeft in 2005 de linkse aspecten van de partij verkwanseld. Van oudsher stonden PvdA, SP en GroenLinks sociaal-economisch op één lijn – het bekende verhaal van de sterkste schouders en de zwaarste lasten. Maar GroenLinks koos er onder Halsema voor om een soort D66 light te worden.”

en deze link naar Halsema’s credibility issue zoals aangehaald in het artikel van Marius de Geus

12 gedachten over “Whoditit: destroyer Halsema”

 1. Ik houd helemaal niet van Halsema, maar met dat citaat “Groenlinksers vinden het heel vervelend…” heeft ze 100% gelijk.

 2. Marius de Geus zegt dat over GroenLinksers en mevr Halsema en die paar die zich nog GroenLinksers willen noemen vinden die uitspraak van deze ToenLinkser niet echt leuk.

 3. Mijn makker Marius weet natuurlijk dondersgoed dat er een echte groene partij in Nederland is – die in groei geremd zal worden door haar naam die vele exemplaren van het genus Homo zal afstoten.
  Paradoxaal, nietwaar, remmen van groene groei. De Partij voor de Dieren wenst trouwens officieel overbodig te zijn.

  Het is geen kwestie van Bad Queen Bess en Good King John (resp. Femke en Paul?). Willem Schinkel heeft er ook al op gewezen dat de ecologische voetafdruk van de welmenende Groenlinkser waarschijnlijk stukken groter is dan van de meeste PVV-sympathisanten, die niet per se naar Indoneeeeesije of de Amazone op vakantie willen.

 4. En Femke was ook een tevreden rookster. Wantrouw groene rokers (rooksters)! Als het milieu je echt aan het hart gaat, verwoest je niet je eigen milieu (longen).

 5. Dus eigenlijk zijn een groot aantal GroenLinksers belijders van het woord maar niet van de daad.

 6. @4 Ah! Dus GroenLinksers zijn gewoon mensen die hun gedrag af willen kopen? Lekker ver vliegen? Niks aan de hand, plant gewoon een boompje. Eerst vernielen en dan de weldoener spelen dat je zoveel goed doet om het weer op te bouwen.

 7. En ik maar denken dat het hier over de PVV’er (en ‘dus’ anti-linkse) Friedrich Eckhardt en/ of Marti(e?)n Agema gaat, als daadwerkelijk fysiek bedreiger van Femke Halsema, maar ook haar kinderen; recent gestraft via een rechtbank van ‘de linkse kerk, w.o. ook D66 schijnt te vallen, ofzo…’destroyer Halsema’, catchy title..

  Nu even dat artikel lezen. 😆

 8. ““GroenLinksers vinden het heel vervelend als ik dit zeg, maar als er één groep kiezers worstelt met hoe je moet leven volgens je idealen dan zijn zij het. Ik vind dat een ontzettend interessant fenomeen.
  Kijk, wie voelen zich aangetrokken tot de partij? Dat zijn over het algemeen mensen die hoogopgeleid zijn, bovengemiddeld verdienen, cultureel geïnteresseerd zijn, houden van verre reizen. Dat alles brengt een levensstijl met zich mee die haaks staat op de duurzaamheidsboodschap die de partij uitdraagt. Want op het moment dat je het vliegtuig pakt om een ecoreis te maken, is het al geen ecologisch verantwoorde reis meer. “

  Vervelend voor Marius de Geus, maar uit de levensstijl de consequentie trekkend had Femke gelijk met haar liberalisering van de partij. Leven naar je ruime mogelijkheden betekent dat anderen – lees: zwakkeren – het gelag moeten betalen. Dat impliceert dus liberalisme.

Reacties zijn gesloten.