White House, vrouwenmishandeling, vervolg

Ach, is het toeval dat twee dagen nadat Rob Porter, stafsecretaris van Trump, onslag heeft genomen na beschuldigd te zijn van het mishandelen van zijn ex-echtgenoten (zij kwamen met hun verhalen naar buiten), een volgend ‘slachtoffer’ valt?

Het is een patroon. De mannen die Trump om zich heen verzamelt, zijn ‘echte mannen’, mannen die onderdanigheid eisen. En die onderdanigheid afdwingen met geweld.

Zo ook David Sorensen, een van de speechwriters van Trump. Vast een heel aardige man, maar… Zijn ex-vrouw Jessica Corbett denkt daar iets anders over.

De Washington Post schrijft:
Corbett first contacted The Post a week before Porter’s case became public. She said that during her marriage to Sorensen, he ran a car over her foot, put out a cigarette on her hand, threw her into a wall and grasped her menacingly by her hair while they were alone on their boat in remote waters off Maine’s coast, an incident she said left her fearing for her life. During part of their marriage, he was a top policy adviser to Republican Maine Gov. Paul LePage.

Het is een patroon.

Vrouwenmishandeling is ingebakken in het mannensysteem van het Witte Huis. Het is onderdeel van de ‘noodzaak’ de grenzen van de macht duidelijk af te bakenen: de witte mannen zijn de baas, vrouwen dienen als instrument om die macht te prolongeren. In het geval van dreigende ontmaskering geldt: gewoon glashard ontkennen.

Net doen alsof er niets aan de hand is. Vasthouden aan de onschuld van de man. Wat hetzelfde is als ontkennen.

‘He says he’s innocent’ zei Trump over de zaak Porter. En bedoelde daarmee: hij is onschuldig, hij zegt het zelf. Geen woord over de mishandelde vrouwen in kwestie, geen medeleven, niets. Het is gewoon nooit gebeurd, dit is een leugen van die vrouwen. Zij zijn de werkelijke schuldigen. Welbeschouwd. Want zij houden ‘ons’ (de macht) in gijzeling. Wij kunnen zo niet de absolute macht uitoefenen die we voor ogen hadden.

Het is een patroon.

Het is een patroon waarover Trump gaat struikelen.

Trump is een haarlengte verwijderd van zijn eigen ontmaskering als aanrander.

Dat weet hij.

Hem rest nu nog de botte ontkenning. Maar het vuurtje wakkert verder en het begint aan zijn pik te branden. Dit kan niet blijven duren.

Ooit springt hij op, verschroeid, naakt.

Verwacht geen excuses van de man. Hij zal blijven zeggen dat er niets aan de hand is en dat het allemaal is gelogen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.