Welke financier probeert Geert Wilders te verbergen?

Uitstekende research op FollowTheMoney, waaruit blijkt dat Geert Wilders een onkostenvergoeding van circa een HALF MILJOEN voor zijn gevoerde rechtszaak, waar hij recht op heeft omdat hij hem per slot van rekening gewonnen heeft, zomaar links laat liggen.

De reden hiervoor zou wel eens kunnen zijn dat als hij die wél indient, hij volgens jurisprudentie ook openbaarheid over een eventuele financier van zijn proceskosten moet geven:

Indien er sprake is van een externe financier dan wordt er namelijk al snel uitgegaan van kosten-óvername. In een uitspraak van 19 november 2007 besliste het gerechtshof Arnhem dat declaraties van een advocaat die gericht zijn aan, en voldaan zijn door een BV ten behoeve van een privépersoon, niet voor vergoeding in aanmerking komen.

En daar heeft de PVV nooit veel trek in gehad, gezien hun heftig protest tegen het wetsvoorstel openbaarhed partijfinanciering. Maar Wilders heeft dus waarschijnlijk een financier die wel even een half miljoentje heeft liggen voor akkefietjes als een proces Wilders, om het rabiaatbruine geluid te kunnen waarborgen.

4 gedachten over “Welke financier probeert Geert Wilders te verbergen?”

  1. he, kan het bericht niet verwijderen . had de doorverwijzing nog niet gelezen in het artikel. dus mijn vorige post is overbodig.

Reacties zijn gesloten.