Wees er maar trots op, Gerd Leers (CDA)

Nu het niet meer hoeft – Geert Wilders heeft namelijk geen zak meer te vertellen –  komt Gerd Leers toch nog even trots melden dat hij zich dermate asociaal en onchristelijk heeft weten op te stellen in het internationale dat het aantal asielaanvragen voor Nederland zo sterk is teruggelopen dat hij 3000 opvangplaatsen kan schrappen.

Tegenover NU.nl laat hij in een interview weten dit ‘een doorbraak’ te noemen. “Ik zie dit als een resultante van de belangrijkste prioriteiten toen ik aantrad”, aldus Leers.

“De stappen die zijn gezet? De stroomlijning van procedures, uitzetten van criminele vreemdelingen, beperken van instroom kansarmen, het sneller duidelijkheid geven aan minderjarige asielzoekers, de integratie heb ik op een eigen manier op de agenda gezet.”

Nee, dat is inderdaad heel christelijk, de kansarmen buiten de deur houden. Bravo. We willen paupers uit Afrika of Azië wel helpen, maar alleen als we er zelf ook wat aan hebben.

Verder worden asielzoekers die wel in procedure terechtkomen sneller vanuit een opvangcentrum naar huisvesting in een gemeente overgeplaatst. Onlangs is deze termijn verkort van 7 naar 5 maanden. In oktober wordt de termijn verder verkort van 5 naar 2,5 maand.

Nou dat is wel mooi, natuurlijk. Zou Gerd Leers dan toch geen door Geert Wilders gehersenspoeld weekdier zijn?

Deze maatregelen leveren een tijdwinst op van een jaar op de totale verblijfsduur, aldus de minister.

Oh wacht, het gaat erom dat ze zo snel mogelijk weer ophoepelen. Nee, nu begrijp ik het weer. Alhoewel ik niet weet of ik daar blij mee moet zijn.

3 gedachten over “Wees er maar trots op, Gerd Leers (CDA)”

  1. Resultante? dat is toch een term uit de mechanica, waarbij twee krachten in het spel zijn? Weet die vent nog wel wat hij wauwelt?

  2. @1

    Gert heeft het vast over die ’tsunami van buitenlanders’ die door zijn grote vriend Blondie werd voorspeld.

    Echt, Gert kan nog veel leren van Samson. 😉

  3. Arnold, hij bedoelt natuurlijk “resultaat” maar denkt dat “resultante” hetzelfde is maar duurder klinkt. Dat hij zo zijn uitspraak een beetje een wetenschappelijk/wiskundig tintje kan geven. Onder ambtenaren en ander kantoorvolk is dat soort taalverkrachting overigens normaal.

Reacties zijn gesloten.