Wat doen we met islamitisch antisemitisme?

Onze reactie op antisemitische uitingen van jonge allochtonen heeft alles te maken met onze geschiedenis. We denken kwaad te bestrijden dat ons nu van buiten bedreigt, maar het gaat in feite wellicht vooral om spoken uit ons eigen verleden. Misschien moeten we daar toch eens bij stilstaan voor we die blagen een proces aandoen.

Lees verder op Bart Voorzangers weblog.

16 gedachten over “Wat doen we met islamitisch antisemitisme?”

 1. Hmmmm….. diepzinnig… stof tot nadenken!
  Let wel…. elke vorm van belediging, bedreiging of anderzins ontoelaatbaar gedrag tegen Joden of wie dan ook verwerp ik in alle vormen! Respect en onderbouwde argumenten om tot een constructieve discussie te komen juich ik toe! 😆

 2. Zionisten hebben niet het recht zich te beklagen over zg. antisemitisme als ze kritiek krijgen op hun apartheidspolitiek.

 3. Altijd lastig , ik spreek ze er op aan , en dat geld ook voor wangedrag naar vrouwen/meisjes , maar als oudere Moslim met baard en muts krijg je meer respect ….
  Het probleem is “israel ” en haar oorlog tegen de Palestijnen , er is weinig “autochtoon”Islamitisch Antisemitisme van voor de Zionistische bezetting van Palestina .

 4. Knappe en nauwkeurige analyse van Bart Voorzanger.

  Ik heb diverse malen gelezen dat het anti-semitisme vlak na de oorlog sterker was dan ervóór. Ischa Meijer schreef (of liet een van zijn karakters zeggen): “Het was alsof de Duitsers ze op een idee hadden gebracht.”

 5. het islamitisch antisemitisme moet je op dezelfde wijze behandelen als het christelijk antisemitisme. Volgens mij heeft de paus deze week pas geroepen dat de vervolging van Jezus niet aan de joden te wijten is. Tegenvraagje….wat doen we met anti-islamisme?? Dat is ongeveer de basis van ons huidige bruine kabinet….

 6. Helaas wordt door een hoop mensen anti-zionisme verward met anti-semitisme. Anti-zionisme is de nationalistische ideologie van: landje pik, oorspronkelijke bewoners vermoorden/verjagen/vernederen en alleen te reserveren voor Joden uit de gehele wereld. Elk mens die morele principes hoog acht zou in principe anti-zionist moeten zijn. Anti-semitisme is Joden haten omwille van hun religieuze en culturele identiteit en dient door iedere redelijke en rechtvaardig mens verworpen te worden.
  Opmerkelijk zijn de felste anti-zionisten Joden zelf- weliswaar een klein groepje. De ortodoxe Joden verenigd onder Netureikarta is daar een voorbeeld van. Om een zionist te zijn hoef je niet eens een Jood te zijn. De meest fanatieke zionisten zitten tussen de gristenen.
  Zionisten zijn heel handig in het stigmatiseren van critici van het zionisme. Zij laten een heel klein kader over waar nog kritiek op mogelijk is, de rest is anti-semitisme volgens hun dogma’s.
  En dan dat zogenaamde moslim-antisemitisme. Baldadig gedrag door sommige onaangepaste en slecht gemanierde Marokkaanse jongeren wordt handig aangegrepen door propagandisten om hiermee het Islam-antisemitisme mee aan te tonen en zo hun van een legitemering te voorzien voor de agressie tegen de (Islamitische) Palestijnen. In feite worden Christelijke Palestijnen net zo hard aangepakt. Maar daar zwijgt de media liever over. Zou dat baldadige gedrag van die asociale jongens niet te maken hebben met de situatie in het Midden-Oosten en zij er niet mee weten om te gaan op een verstandige wijze?
  Dat er bij Feijenoord en ADO-den haag verschrikkelijk anti-Joodse scheldwoorden worden uitgebrald is kennelijk niet echt interessant voor die zionisten om in hun propagandadoeleinden te gebruiken.
  Aan de andere kant voeren veel Joodse ( en ook Christelijke) zionisten een ware kruistocht tegen moslims en de Islam door het internet af te struinen en van alles neer te pennen om moslims te demoniseren. En hoe noemen we die haat dan? De haat van Wilders voor de Islam en moslims vindt niet voor niets zijn wortels in het Midden-Oosten. Denk daar maar eens even over na.

 7. Wat te doen met islamitisch antisemitisme? Nou, hetzelfde als met een skinhead die ‘Juden raus!’ brult? Bestrijden?

 8. Dat gepraat over ‘zionisten’ is onzin natuurlijk.
  Racisme is racisme en moet bestreden worden.

  Wij zouden het ook niet goed vinden als moslims op straat worden aangevallen vanwege de genocide op christenen in Darfur.

 9. Likoed Nederland Schreef:

  Dat gepraat over ‘zionisten’ is onzin natuurlijk.
  Racisme is racisme en moet bestreden worden.
  Wij zouden het ook niet goed vinden als moslims op straat worden aangevallen vanwege de genocide op christenen in Darfur.

  Suffer , de Dafuris zijn helemaal geen Christenen maar Moslims , de enige intresse van het westen is de olie die er daaronder ligt , het is binnen Sudan een conflict tussen nomadische veetelers en landbouwers

Reacties zijn gesloten.