Wappies en nazihooligans lopen amok op Museumplein

De demonstratie van de viruswappies, gisteren in Amsterdam, is – zoals verwacht – gierend uit de klauw gelopen. Enkele honderden nazihooligans en extreemrechtse activisten gingen op de vuist met de ME.  Dat leverde flink wat bebloede koppen en een honderdtal arrestaties op. Vijftien mensen zitten nog steeds vast.

De gemeente had de demonstratie verboden omdat er duizenden mensen verwacht werden en het handhaven van de coronamaatregelen daarmee onmogelijk zou worden. De organisatie kreeg een alternatieve locatie aangeboden, maar weigerde daarmee akkoord te gaan. Na in het ongelijk gesteld te zijn door de rechter, blies de organisatie de demonstratie formeel af. Een aantal wappies kondigde aan tóch te zullen komen, en kreeg daarbij steun van extreemrechtse activisten als de beruchte neonazi Ben van der Kooi.

Een paar duizend betogers kwamen gisteren daadwerkelijk opdagen, waaronder een flinke groep neonazi’s. Nadat het verzamelde geteisem diverse keren verzocht was het Museumplein te verlaten (ik heb in de gauwigheid zeker een tiental oproepen geteld) besloot de politie uiteindelijk in te grijpen en het plein te ontruimen. Een groep van zo’n 200 mensen besloot daarop op de vuist te gaan met de ME. Daarbij vielen rake klappen. Uiteraard stonden de neonazi’s daarbij vooraan:


 


Dat dit ‘vreedzame demonstranten’ zouden zijn geweest is eigenlijk vooral lachen, gieren, brullen, al denken bekende nazi-enablers als Ewald Engelen en Jan Bennink daar uiteraard heel anders over:

Dit is het ergste tuig van Nederland en iemand die samen met deze lui op straat gesignaleerd wordt, heeft niet het recht zich over wat dan ook te beklagen: “If there’s a Nazi at the table and 10 other people sitting there talking to him, you got a table with 11 Nazis”.

Uitgelichte afbeelding: Duitse nazis en complotgekken bij een betoging in Berlijn – Von Gerddanigel – Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93804564