Wandelgangenakkoord: wéér weken onderhandelen

Het gaat bepaald niet helemaal flex met de Kunduzcoalitie en het Wandelgangenakkoord. Bij de nadere uitwerking ervan – lees ‘wat gaan we nu eigenlijk écht doen naast wat abstracte cijfertje op een vodje aan Brussel leveren?’ –  komen gelijk al wat vervelende puntjes bovendrijven waarop de nog zo kort geleden elkaar huilend in de armen gevallen zijnde partijen toch hinderlijk van mening verschillen.

Zo wil de ChristenUnie de bezuinigingen op de gezondheidszorg onder andere invullen door die goddeloze ivf en eiceldonatie uit het pakket te halen, iets waar D66 weer tegen is. GroenLinks en CDA liggen alweer traditioneel op ramkoers waar het het besteden van vrijgekomen gelden door teruggedraaide bezuinigingen op natuurgebied betreft.

Kortom, het kan nog weken duren voordat men eruit is. Daarna is het zomervakantie. Daarna verkiezingen en dan weer opnieuw weken, máánden onderhandelen. Dan even een jaartje een kabinet en dan weer verkiezingen.

4 gedachten over “Wandelgangenakkoord: wéér weken onderhandelen”

 1. Kortom, het kan nog weken duren voordat men eruit is. Daarna is het zomervakantie. Daarna verkiezingen en dan weer opnieuw weken, máánden onderhandelen.

  Gelukkig maar!

 2. Ja, maar, Laurent….Slob van CU heeft op twutter al aangegeven dat er een prima consensus is. Dan is het goed, toch? Toch? TOCH?

  Overigens, wat die paar weken onderhandelen nu nog uitmaken? Petertje heeft een prima uiteenzetting geschreven, over hoe ENORM druk de dames/ heren politici het zoal hebben. Die komen gewoon tijd tekort. Oh, wacht ‘es…
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/het_kan_ook_zonder_regering/

  Het bizarre is, dat dit accoord -volgens de (ahum) peilingen- zo goed ligt, bij hen met oogkleppen op.

  Sorry, na het bovenstaande geschreven te hebben en er eens goed over na te hebben gedacht, rest mij nog één ding.

  😥

Reacties zijn gesloten.