Walging over “Nederlandse politiek”

266px-Beech_MartenDe smoel en het verdere voorkomen geven het al weg: deze persoon had net zo goed voor de VVD in Provinciale Staten kunnen zitten. Nog niet zo lang geleden zou je ook het CDA genoemd kunnen hebben, maar dat belooft geen pluche meer voor nieuwelingen. D66 doet het natuurlijk wel goed. GroenLinks is twijfelachtig.
Maar P.A. Zwiers zit voor de Partij van de Arbeid in de Staten van Drenthe. Geheel in de lijn van de partij die een biefstuk en een autootje voor Jan met de Pet als hoogste ideaal geadopteerd had wil deze volksvertegenwoordiger een schadefonds op gemene lasten vanwege steenmarters.

De steenmarter was een paar eeuwen geleden zoals dat heet een cultuurvolger. Waar mensen wonen zijn muizen en steenmarters zijn dol op muizen. Ook in een stad als Amsterdam scharrelden zij op zolder, achter de muizen aan. Het dier, familie van de wezel die niet voor niets vignet is van Krapuul.com, is zwaar vervolgd en zo goed als uitgeroeid. De vervolging is gestaakt, het dier is nu beschermd en wat in de tijden van het echte zolderstommelen niet aan de orde was: nu worden de straten van de steden gevuld met particuliere vierwielige tanks waar kabels inzitten die blijkbaar interessant zijn om door te knagen. Maarten ’t Hart heeft het al zo’n veertig jaar geleden geschreven: dierenbevrijding betekent autobestrijding en de steenmarter neemt dit serieus ter harte.

Een PvdA’er als Zwiers die dus net zo goed bij VVD66 had kunnen zitten wil dat “de gemeenschap” opdraait voor “de schade” die steenmarters aanrichten. Dit betekent dus dat ik niet alleen last mag hebben van die kar van Jan Lul voorheen Met de Pet geheten, maar dat ik ook mag opdraaien voor de “kosten” van wel honderden euro’s die de gerechtvaardigde acties van mijn harige vriendjes met zich mee heten te brengen. Dat automobilisten ongeremd en onbeperkt al dan niet beschermde dieren doodrijden valt blijkbaar ook al onder mijn verantwoordelijkheid. De otter is weggereden uit Nederland en in een PVV-vodje als de Volkskrant kun je heel aardig scoren door te schrijven dat er “gewoon geen plaats” is voor otters in Nederland. De wereld op zijn kop zetten is een ideologische liefhebberij van apologeten van het kapitalisme.

*

Men hoeft toch maar naar het lijstje namen te kijken van de “initiatiefnemers” van het zogeheten Burgerforum EU om te weten dat een fatsoenlijk mens niet in zo’n gezelschap gezien wil worden.
De Partij voor de Dieren heeft bij uitstek een internationalistisch programma. Logisch, want natuur en dieren kennen de door mensen ingestelde staten en hun grenzen niet. Wat heb je aan geld als de poolkap smelt? Het was nog niet heel lang gelden het motto van de PvdD waar ik lid van ben. Of moet ik in de verleden tijd gaan spreken?

Te veel Bennink in de omgeving van de PvdD. Wat moet Marianne Thieme bij dat “Burgerforum”? Sinds wanneer is “ons land” ons land voor de Partij voor de Dieren?

En zo wekt ook de laatste anders aandoende partij van Nederland langzamerhand de in de titel gemelde walging bij mij.

12 gedachten over “Walging over “Nederlandse politiek””

 1. Nogmaals, wat we misen zijn echte linkse partijen om het evenwicht te doen herstellen.

  Men vaart nu maatschappelijk blind in de gewoonte van de slappe traagheid terwijl economisten verwachten dat onze welvaart in de toekomst steeds gaat afdalen net een bob-slee.

  (Welvaart? Jawel, voor de bovenste 1% procent van de maatschappij.)

 2. De PvdD zou ook mijn stem gekregen hebben, maar ik weet het nu echt niet meer. Gewoon maar niks denk ik.

 3. Sinds het regelmatige samenheulen van de PvdD met de SP en PVV vond ik ze al verdacht.

  Tipje voor Zwiers en geplaagde automobilisten: werkzame marterverjager kost ong. €30,-. Men kan ook een raam met kippengaas onder de auto leggen. Materiaalkosten ong. €7 en een half uurtje klussen.

 4. @LRD – niet stemmen in de praktijk is gewoon op PVV stemmen. Hun electoraat zal altijd actief zijn.

 5. de oorspronkelijke GROENEN bestaan nog als splinterpartytje in amsterdam kun je erop stemmen.

  stemadvies : kies een plaatselijke onafhankelijke persoon; de tyd van de organisaties is voorby.
  stem op mensen en ideen niet op ideologien

 6. @Nexus, en stemmen is een systeem legitimeren dat de bestaande ongelijke machts-en bezitsverhoudingen onaangetast laat en fascistische clubs als de PVV en de Gouden Dageraad genereert juist om die machts-en bezitsverhoudingen te laten blijven zoals ze zijn. Stemmen is instemmen met slavernij.

 7. @Ralph:Precies!!!! democratie werkt alleen als iedereen onze standpunt omarmt zolang wij een kleine minderheid zijn is dat niks voor ons. De enigste manier voor ons om de omschakeling te bewerkstelligen is door de revolutie!!!!

 8. @Ralph, de burgerstormgroepen van PVV gaan altijd massaal, en bloc stemmen.
  Indien je thuis blijft en niet stemt, stem je in wezen met je absentie op PVV.
  Lijkt me helemaal niet wijs.

  Dus dan maar BIP?

 9. Een van de belangrykste punten van de GROENEN is al vele jaren het onvoorwaardelijke basis inkomen voor iedereen.
  waarom dan weer een nieuwe party????

Reacties zijn gesloten.