Waarom slaan blonde mannen vaker hun vrouw?

Uit onderzoek van een gerenommeerde universiteit blijkt dat blonde mannen vaker hun vrouw slaan dan mannen met bruin haar. Het is duidelijk; mannen met blond haar zijn agressiever richting vrouwen, einde discussie. Voor de mensen die mijn conclusie wat kort door de bocht vinden, ik ben nou eenmaal een realist, die de feiten niet negeert. 

Als ik het bovenstaande echt zou menen, zouden vele mij voor gek verklaren. Behalve dat het misschien zo is, is verder geen enkel verband aangetoond tussen mensen met blond haar en agressie richting vrouwen, bovendien zijn de verschillen tussen blonde mannen veel te groot om er een eenduidig label op te plakken, behalve dat ze blond zijn dan. De statistieken worden in dit geval misbruikt. Correlatie versus Causaal verband noemen we dat.

Nog een voorbeeld: op zonnige dagen wordt meer ijs verkocht, op zonnige dagen verdrinken er meer kinderen.
Ooit is er een onderzoek geweest, met een serieuze conclusie, waarbij een causaal verband werd aangetoond: De verkoop van ijs zou de verdrinkingsdood in de hand werken.

Uiteraard is dit natuurlijk onzin, de correlatie is het ijs, maar het causale verband zijn de zonnige dagen, waardoor kinderen vaker gaan zwemmen. Vrij logisch allemaal toch?

Totdat het over allochtonen gaat, dan hoor ik regelmatig “nieuwe realisten” roepen dat allochtonen vaker met justitie in aanmerking komen dan autochtonen, ergo allochtonen zijn crimineler ingesteld dan autochtonen.  Behalve dat “allochtoon” een nog groter containerwoord is dan het woord “blond”, immers van Surinamers tot Chinezen, van analfabeten uit Marokko tot onze toekomstige Koningin Amalia allemaal zijn het allochtonen, is de waarheid echter, dat autochtonen en allochtonen met een laag inkomen en weinig “sociaal kapitaal” vaker met justitie in aanraking komen dan mensen met een hoger inkomen. En mensen die behoren tot een “etnische minderheid” hebben op hun beurt relatief vaker een laag inkomen dan autochtonen. Waar respectievelijk 1,3 en 2,9 procent van de autochtonen en westerse allochtonen vier jaar of langer een laag inkomen heeft, is dat bij niet-westerse allochtonen 9,2 procent, met andere woorden dat is zeven keer zo veel (Onderzoek van StatLine, 2012).

Als politici stoer roepen dat ze criminaliteit onder allochtonen gaan aanpakken, laat ze dan eens beginnen met de echte problemen, met de hoge schooluitval onder allochtone jongeren, met de economische uitzichtloosheid bij bepaalde bevolkingsgroepen en met het doorbreken van het “old boys network”.

Als we zo blij zijn met het “benoemen” van problemen, waarom hoor ik Geert Wilders hier niet over? Het is misschien niet zo sexy en levert je op korte termijn geen zetels op, maar het lost wel echt problemen op en dat lijkt mij toch de bedoeling.

13 gedachten over “Waarom slaan blonde mannen vaker hun vrouw?”

 1. Ik ben Donkerblond, met fel groene ogen en iets te puntige oren waarvan eentje wat te ver uit staat. Nu zijn het beide flaporen hoor ;), ik denk dat de leraren me iets te vaak te pakken heeft gehad ;). En de meeste zijn rechtshandig, dus ja.. links staat wat verder uit dan rechts ;)).

  Wat mishandel ik? Hoe en waarom ;). Ik zou het graag leren van de schedelmetende rassenleer experts van de PVV (Je weet wel die mensen die ook naar de Rost van Toningen herdenking feestjes gingen ;)).

 2. Allochtonen in Nederland van Duitse afkomst komen minder vaak voor in de boevenstatistieken dan alle andere autochtone en allochtone groepen in Nederland.
  Zijn die nou zo ontzettend braaf, of komt dat doordat die doorgaans in Nederland komen na goed opgeleid te zijn in Duitsland en hier dan hun beroep komen uitoefenen? Het sluit goed aan bij het artikel volgens mij.

 3. Analfabeten uit Marokko, Randy ?? valt de tweede generatie niet meer onder Allochtonen ??

 4. @ Al Bakrastani

  Ik bedoelde dat niet beledigend, ik wilde alleen de extreme verschillen tussen verschillende allochtonen benadrukken.

 5. @Randy:
  [van analfabeten uit Marokko tot onze toekomstige Koningin Amalia]:
  Natuurlijk bedoel je het niet beledigend, maar correcter zou bijvoorbeeld zijn geweest:
  “van je Marokkaanse buren tot de voltallige koninklijke familie”
  en eventueel “van analfabeten tot academici”.
  En om het helemaal compleet te maken:
  “van politiek ongeïntereseerden tot PVV stemmende Bounties”

 6. Het lijkt me helemaal niet de bedoeling van Wilders om problemen op te lossen, sterker hij leeft van ‘verdeel en Heers’ dat heeft hij goed geleerd bij de VVD.

 7. Nederland is een gidsland ….. geweest.
  Ultrarechtse ideologen a la Bolkestein en uitvoerders a la Verdonk, hebben toen een manier bedacht om de heersende Xenofobie, Racisme en Discriminatie een mooie jasje aan te doen, tevens de sociale ongelijkheid van de nieuwe slaven te doen camoufleren.Even mooi wegdoen alsof het niet bestaat.

  “Import” die in de ogen prikt is slecht en alles eromheen steeds als zondebok wordt angewezen. Buitenlanders, allochtonen, moslims moeten het ontgelden omdat hun bestaan zelve in Nederland is het probleem.

  De dringende sociale problemen en de verantwoordelijkheid van de politiek om ze op te lossen werden steeds weg gedaan als etnisch probleem en de statistieken te hulp geroepen om die deze sociale maskerade te doen ondersteunen.

  Vervolgens veel negatieve PR over sociaal zwakken, vooral allochtonen, loslaten, en voilà – daar zijn onze brave neoliberalen en hun entourage steeds in de regering.

 8. @ Angy

  Je hebt gelijk, ik had het beter zo kunnen zeggen. Soms zit iets goed in je hoofd,maar schrijf je het niet goed op. Als ik het terug lees, is het toch wat beledigend richting Marokkanen, maar nogmaals ik bedoelde dat echt niet zo 🙁

 9. Overigens het is juist de “old boys network” die deze soort politiek bedacht heeft en blijft ondersteunen.
  Allochtonen, buitenlanders moeten het ontgelden.

 10. O.v.a. Als directe illustratie voor het creëren en misbruiken van deze problematiek had ik enige tijd geleden het geval met een donkere jongen aangegeven die ergens in het Westen/Randstad een sandwich in het bus zat te eten. De buschauffeur heeft toen direct de politie opgebeld en met veel geweld werd deze jongen uit het bus gezet en volgde enorme heisa in de xenofobie ondersteunende Nederlandse Mass Media.

  Precies op hetzelfde moment ergens bij Merkelo (richting Achterhoek) zaten bezopen, onder druginvloed roomblanke Nederlanders terug van de disco in de bus te roken, plassen, schennis plegen en agressief te gedragen. De bus chauffeur heeft meerdere malen geprobeerd aangemaand, tuurlijk zonder effect omdat ze in “eigen land” zijn. Daarop kwam de politie veel te laat en vooral – durfde niet in te grijpen. De rest van de passagieren werden aan hun lot overgelaten, net de buschauffeur.

  Er werd geen “Politie!” geroepen en geen pistool als in het geval Rishi getrokken.
  Dit voorval kwam niet in de Media omdat men steeds bezig was met de donkere jongen en en zijn zware misdrijf met eten van sandwich.

  Dit is de huidige maatschappelijke sfeer van Nederland waar recentelijk de grootste xenofoob en segregationist van de Tweede Kamer tot politicus van het jaar gekozen werd. Echte aanfluiting voor Nederland.

  Het zou tenslotte op zijn plaats zij om de vraag te stellen hoeveel van de mensen die Wilders tot politicus van jaar hebben gestemd, tevens de Nationale Pietitie hebben ondergetekend?

 11. @Randy:
  Dank je voor je terugkoppeling; ik had al direct begrepen dat je het niet beledigend bedoelde.
  Ik denk overigens dat veel mensen zich niet bewust zijn van het onderscheid dat er wordt gemaakt tussen “westerse-” en “niet-westerse allochtonen”:
  Voorbeeld: Obama zou in NL een “westerse allochtoon” zijn (want afkomstig uit USA)
  Koningin Máxima is weer een “niet-westerse allochtoon”, want afkomstig uit Latijns-Amerika.
  Die flauwekul is trouwens niet alleen in NL; op de “voormalige Nederlandse Antillen” kunnen we er ook wat van:
  Mijn man en ik zijn dit jaar geremigreerd naar Curaçao. Wij zijn beiden geboren op Aruba, maar ik ben opgegroeid op Curaçao en heb hier mijn familie.
  Believe it or not: ik moest naar de Imigrashon (vreemdelingendienst) voor een verblijfsvergunning. Ik ben “van rechtswege toegelaten” op grond van mijn in NL verdiende pensioen en op vertoon van een open ticket “one-way Aruba”.
  Mijn man die op Aruba is opgegroeid en naar school gegaan, wist hier aanvankelijk nauwelijks de weg, spreekt Papiamento met een Arubaans accent waar je betonblokken van kunt metselen (terwijl mijn accent duidelijk hoorbaar uit de Punda/ hoofdstad is).
  HIJ kreeg een “NVT-verklaring” (dat het vreemdelingenrecht niet op hem van toepassing is, m.a.w. hij is hier “thuis”). Omdat zijn moeder toevallig op Curaçao geboren werd!
  Gelukkig kunnen we om deze rechtsongelijkheid samen lachen en hebben we er verder geen last van.

Reacties zijn gesloten.