Waarom ik Wilders c.s. wel degelijk medeverantwoordelijk acht.

Dit stuk is eerder op de website van Athlog geplaatst op 25 juli 2011.

Wie mijn fietsavonturen kent, weet dat Noorwegen voor mij een bijzonder land is. Twee maal heb ik het land in de lengterichting doorkruist. Tweemaal heb ik lange wandeltochten in de Noorse bergen gemaakt, en de derde keer komt er aan. Bijna dagelijks droom ik wel even weg bij de herinneringen aan de fjorden, de bergen, aan al die prachtige dingen die ik gezien heb op mijn fietstochten door dit onvoorstelbaar mooie land.

Maar het is niet alleen de natuur, het landschap en de zware beklimmingen waarvoor ik zo graag naar Noorwegen ga.

Ergens op de Lofoten was de camping dicht. Dat wil zeggen, het toiletgebouw was op slot en de waterleiding was afgesloten. Het was al laat op de dag, dus toch de tent maar opgezet. De volgende dag kwam de eigenaar langs om iets te repareren aan het toiletgebouw. Wij netjes vragen of het een probleem was. De man was verbaasd dat we het überhaupt vroegen. Natuurlijk mochten we daar staan en natuurlijk was dat gratis. Hij had toch geen last van ons?

Ik ben een ligfietser. Daar heb ik goede redenen voor. Als je een paar duizend euro uitgeeft aan een onconventionele fiets, doe je dat niet voor niks. Maar leg dat maar eens uit aan een Nederlander. “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg” is wat een fors deel van mijn landgenoten ervan vindt. Ik denk dat de meeste ligfietsers het wel kennen, zo’n chagerijnige kerel die je vanuit de auto toevoegt: “Ken je geen normale fiets kopen!”

Na een dikke 6000 km in Noorwegen durf ik wel te zeggen dat het daar anders is. Niemand vindt het daar een probleem dat ik op een rare fiets rij. Sportliefhebbers als het zijn, vinden de Noren het meestal juist leuk en spannend om iemand op zo’n maffe fiets bezig te zien.

Bovenstaande zinnen zijn trouwens typisch Nederlands. Als het afwijkend is, is het raar. Geen enkele Noor heeft het ooit over mijn “strange” of “funny bicycle” gehad. De vragen gingen altijd over mijn “special” of “exciting bicycle”.

Deze simpele voorvalletjes illustreren wat ik zo mooi vind aan de Noorse cultuur. Leven en laten leven is het uitgangspunt. Als ik geen last van jou heb, heb jij geen last van mij. En alle cliché’s over de stugge Noorderling ten spijt, staat dit niet gelijk aan desinteresse. Nergens krijg ik zo gemakkelijk contact met mensen als daar. Op de camping, in het cafë, in de winkel of midden op straat, altijd is er wel iemand die zin heeft in een praatje.

En juist daarom raken die aanslagen in Oslo mij zo diep. Een land dat zo open, gastvrij en ontspannen is, waarom moet juist daar het rechtsextremisme zo gruwelijk en genadeloos toeslaan? Zeventig mensen doden met een bomaanslag is afschuwelijk, maar om ze stuk voor stuk af te schieten getuigt van ongeremde wreedheid.

—-

Tijdens mijn rustdag in Alta, vorig jaar september, sprak ik met twee vrouwen die daar aan de hogeschool werkten. Aardige dames, vonden het leuk om een buitenlander te spreken in hun afgelegen stad. Ze vertelden mij over de opkomst van extreem-rechts in Noorwegen. Ze waren daar best ongerust over.

Extreem-rechts in Noorwegen. Ik had moeite om het te geloven. Natuurlijk, er is zo’n handjevol doorgedraaide blackmetalfans, maar toch. In zo’n ontspannen en welvarende samenleving. Een jaar eerder had ik in de trein meegemaakt hoe een Noorse man aan een vluchteling tips aan het geven was om vrienden te maken in zijn nieuwe vaderland. Ik weet het, n=1, maar hoor je zo’n gesprek ooit in een Nederlandse trein?

Benzineaccijns was een groot issue, volgens de dames. Dat klonk me ook vreemd in de oren, er ligt anderhalf lichtjaar aan goed onderhouden wegen, tunnels en bruggen in dat land voor in totaal een stuk of twaalf auto’s, mensen snappen toch wel dat zoiets niet gratis is?

—-

Toen ik het eerste bericht las over de bomaanslag moest ik gelijk denken aan dit gesprek. Was het dan echt zo erg, of eigenlijk nog veel erger dan de dames mij verteld hadden? Het moest bijna wel uit die hoek komen, wie heeft er anders dan zoveel problemen met de keurige en zeer gematigde rood-groene regering van Noorwegen? Al-Qaida? Die hebben wel andere oorlogen om uit te vechten.

Vrij snel bleek dat het inderdaad om rechts-extremisme ging. En dat het dodental hoger was dan het eerst leek. Toen nog hoger. En nog hoger. Het werd duidelijk dat de terrorist een aanhanger van Geert Wilders was. En toen bleek dat er nog meer doden waren gevallen. Veel meer.

Toen de rechtse media niet langer konden volhouden dat de aanslagen gepleegd waren door moslimfundamentalisten, ging het al gauw over de connecties met de PVV. Natuurlijk mag je het Wilders niet aanrekenen, die heeft er immers niets mee te maken en is zeker niet extreem-rechts. Want dat zegt hij immers zelf. Menigeen trapt daar met open ogen in, maar gelukkig laat niet iedereen zich meer zo gemakkelijk de mond snoeren.

En ook ik ga maar eens zeggen hoe ik hier over denk. Ik hou de PVV, GeenStijl en alle andere schreeuwerts uit die hoek medeverantwoordelijk voor het drama in Noorwegen. En ik heb daar een gegronde reden voor.

—-

Domrechts is al jaren bezig met een zuivere haatcampagne tegen links en buitenlanders. Continu praten de domrechtse leiders het volk aan dat het slecht met ze gaat, dat het land op de rand van de afgrond staat en dat dit alles de schuld van links en de moslims is. Een barrage van verdachtmakingen en ongefundeerde beschuldigingen gaat dag en nacht door. De firma GeenStijl draait er daarbij z’n hand niet voor om om contactgegevens van hun ‘vijanden’ te publiceren. Argumenten, logica en feiten worden als onderdeel van het linkse complot afgeschilderd. Zelfs nu zijn ze bezig om links en de moslims de schuld te geven van het bloedbad in Noorwegen.

En het werkt. Een grote groep mensen is in hun eigen ongeluk gaan geloven. Ze denken echt dat Francisko van Jole en Job Cohen samenspannen om zoveel mogelijk moslims naar Nederland te halen. Deze groep mensen laat het zich niet alleen aanpraten, ze praten het zichzelf ook aan. De PVV, GeenStijl en de Telegraaf zorgen er wel voor dat ze niet teveel in contact komen met informatie die haaks staat op hun wereldbeeld.

Het domrechtse verhaal is zo simpel, en zo aantrekkelijk. Niets is zo gemakkelijk als ontevreden zijn. Wie zoekt vindt altijd dingen die niet goed zijn. Er zijn altijd mensen beter af dan jij. En het is o zo fijn om dan niet de oorzaak in het toeval of jezelf te zoeken. De combinatie van een buitenlandse vijand en een complot van de elite is de perfecte zondebok.

Van de anonieme reaguurder tot Geert Wilders en van Fox News tot Anders Breivik, allemaal hangen ze hetzelfde verhaal op. De moslims spannen samen om Europa te veroveren met geweld en met voortplanting. Achter de schermen wordt geheel Europa bestuurd door een linkse elite die dat helemaal geweldig vindt en daar actief aan meewerkt. De gewone man die wordt daar aan opgeofferd en om te voorkomen dat hij zich verzet, maakt de linkse elite hem monddood door censuur en wetenschap. Er zijn wat variaties op de details, maar dit is wat ze allemaal zeggen.

Ik snap ook niet hoe je het kunt verzinnen en al helemaal niet hoe je er in kunt geloven. Maar iedereen is vrij om zelf te bepalen of en in welke onzin hij wil geloven. Hoe kan ik vinden dat de verspreiders van déze onzin medeverantwoordelijk zijn voor de slachtpartij in Oslo? Een verhaal, zelfs een slecht verhaal, kan toch nooit een rechtvaardiging zijn voor gruweldaden?

Nee, natuurlijk kan dat niet. Er is namelijk nooit een rechtvaardiging voor een gruweldaad. Wie een gruweldaad begaat, kan ook nooit de schuld afschuiven op de woorden van een ander. De haatzaaiers gebruiken dit argument om hun handen in onschuld te wassen. Velen gaan daarin mee, roepend dat woorden niet doden en dat alleen de moordenaar zelf verantwoordelijk is. Eigenlijk zegt het argument dat er niet zoiets bestaat als haatzaaien.

—-

Dit argument gaat volledig voorbij aan alles wat wij weten over de aard van de mens. Mensen zijn niet de goede, onschuldige wezens die wij graag in onszelf zien. Wij zijn primaten. Erger nog, wij zijn mensapen. Dieren uit een familie die er bekend om staat bijzonder wreed te kunnen zijn tegen de eigen soortgenoten. Wij hebben het goede in ons, maar ook het kwaad. En dat kwaad zit dichter aan de oppervlakte dan wij willen weten. De moordpartij van Anders Breivik wordt heel gemakkelijk als ‘onmenselijk’ afgedaan. We moeten echter beseffen dat zijn daden uiterst menselijk zijn. Het is homo sapiens ten voeten uit.

Zowel uit de geschiedenis als uit laboratoriumexperimenten is gebleken dat het weinig vraagt om het kwaad in vrijwel elk mens boven te halen. Een simpel rollenspel met een paar uniformen verandert heel gewone, geestelijk compleet gezonde burgers in wrede geweldplegers. Talloze dictators en sekteleiders zijn uiterst vaardig gebleken in het bovenhalen van het kwaad in gewone mensen.

Het creëren van een vijandbeeld, verdachtmakingen, eindeloze herhalingen van dezelfde mantra’s en het zoveel mogelijk buitensluiten van kennis behoort tot het standaardrepetoire van deze lui. Het zijn beproefde methodes om mensen blind van haat en woede te maken, om ze elke redelijkheid te laten verliezen en ze doof te maken voor alle informatie die strijdig is met het vijandbeeld. Haatzaaien bestaat.

De leiders van domrechts gebruiken juist deze trucs om macht te vergaren. Daarom hou ik Wilders, Pamela Geller, GeenStijl en al die andere haatzaaiers wel degelijk medeverantwoordelijk voor het drama in Noorwegen. Ze weten, moeten weten, horen te weten, dat de middelen die zij gebruiken voor hun macht, heel gemakkelijk het kwaad in mensen boven kunnen halen. Zij nemen welbewust het risico dat er in hun aanhang figuren zullen zijn waarbij door hun woorden de duistere kant van het primaat bovenkomt.

—-

De beschaving is een groot gezamenlijk project om het goede in de mens de ruimte te geven en het kwaad te onderdrukken. Dat doen we met beleefdheid, redelijkheid en feitelijkheid. Door te luisteren, rekening te houden met elkaars gevoelens en door op de bal te spelen in plaats van op de man. En met humor. De domrechtse politiek is een frontale aanval op dit project. Met alle gevolgen van dien.

77 gedachten over “Waarom ik Wilders c.s. wel degelijk medeverantwoordelijk acht.”

 1. Laat dit gezegd zijn. Een heldere uitleg hoe de vork in de steel zit. Zelfs te begrijpen voor eenhersencelligen.
  Helaas komt ‘verantwoordlijkheid’ niet voor in de vocabulaire van genoemde links- en islam/moslimbashers.

 2. Niet alleen het Stanford Prison experiment is een voorbeeld, maar ook de “The wave” laat het goed zien. Mensen doen van alles om erbij te horen en als je ze dan opzweept kan dat heel ver gaan.

 3. Woorden kunnen niet doden zegt men net zoals wapens niet kunnen doden. Het is de mens die deze woorden en wapens krijgt aangereikt om te besluiten al dan niet er mee te doden. Een mes is een noodzakelijk gereedschap om mee het eten te bereiden, maar kan ook als wapen gebruikt worden.
  Eindeloos herhalen van leugenachtige woorden van haat kunnen iemand mentaal zo vergiftigen dat hij of zij op z’n minst geen enkel empathie kan voelen voor zijn medemens waar hij geen gemeenschappelijke groepskenmerken meedeelt. Het gevolg is afsluiting voor de noden en lijden van de medemens. Hij of zij is immers niet gelijkwaardigheid, niet beschaafd en moreel zoals zij en hoeft geen belangstelling te hebben voor hun (tenzij het negatieve is), medeleven en hulp. Een medemens is niet meer een medemens dat gemeenschappelijke kenmerken heeft, maar een vijand. In het uiterste geval is eliminatie een gerechtvaardige optie om de maatschappij; eigen cultuur of ras te beschermen tegen dit gevaar.
  De PVV, Telegraaf, Elsevier, Geenstijl, de vele zogenaamde “vrijheidswebsite” verspreiden een giftige cocktail waar vroeg of laat dodelijke slachtoffers mee zullen vallen. En dan doen zij alsof zij er niets mee te maken hebben. Het zijn geen naievelingen (misschien wel hun volgers) die niet weten welke impact hun haatboodschappen hebben. Natuurlijk zijn zij niet juridisch verantwoordelijk, maar moreel wel vind ik. Ik kan natuurlijk verschrikkelijk leugenachtige berichten verspreiden over iemand, maar als een toehoorder besluit om die iemand in elkaar te slaan, ben ik weliswaar juridsich niet strafbaar, want uiteindelijk is iedereen zelf verantwoordelijk. Maar zonder mijn valse woorden zou die persoon nooit tot die daad zijn gekomen.

 4. Ik denk dat de meeste ligfietsers het wel kennen, zo’n chagerijnige kerel die je vanuit de auto toevoegt: “Ken je geen normale fiets kopen!” Ja dat hoor je hier wel meer. Dat slag denkt meestal dat je een invalidenfiets gekregen hebt op hun kosten.

 5. Volkomen mee eens…

  Zowel Wilders en (o.a.) sites als ‘Geen Stijl’ en ‘De Telegraaf’ ruien een groep vaak niet erg weerbare mensen op en geven (valse) richting aan hen die op zoek zijn naar een zondebok voor eigen falen of een excuus zoeken voor het feit dat ze zichzelf niet erg geslaagd weten in dit leven…

  Dit soort opruiers zijn de rotte appelen in een mand die maatschappij heet.

 6. goed stuk, hiermee is alles over de terugkruipbewegingen van Wilders wel zo’n beetje gezegd

 7. Marcy Schreef:

  In twee delen via Youtube te zien. Kwaliteit is enigszins discutabel, maar goed: het is dan ook een film van meerdere jaren terug. (1981)

  Ik ben al jaaaaren op zoek naar een goede kopie… misschien ga ik ooit nog de YouTube-versie opvijzelen tot iets wat op enige afstand nog net om aan te zien is (ik heb er al eens iets mee gespeeld en er is met een flinke stapel AviSynth-filters nog enige ruimte voor verbetering).

  Maar goed, dat wordt op zijn vroegst “ergens dit jaar” want mijn to do list is best wel lijvig. 😛

 8. Ik las per toeval je wwwtje op hyves met deze link en was ontzettend nieuwsgierig. En ik lees je verhaal en ben halverwege afgekapt. Ik kon het niet meer verder lezen. Ik ben geen rechts persoon. Ik ben vooral een persoon van leven en laten leven maar even heel reeel. Wat er nu in Nederland gebeurt kan niet en mag niet! Er is een ontzettende oneerlijkheid tussen autochtoon en allochtoon. Een allochtoonse vrouw met een bijstand uitkering mag in Amsterdam gratis zwemmen op speciaal aangegeven uren. Een autochtone vrouw met dezelfde inkomsten moet betalen om naar het zwembad te gaan. Een allochtoonse vrouw mag in het ziekenhuis apart liggen van de mannen en autochtone vrouwen mogen dat niet. Het zijn maar kleine voorbeeldjes maar het raakt mij wel. Ik als Nederlander waar ik al mijn hele leven belasting betaal om te zorgen dat we het allemaal goed hebben leef nu op de armoede grens vanwege de bezuinigingen. Ondertussen gaat er weet ik veel hoeveel geld naar Griekenland en allochtonen die een bijstand uitkering nodig hebben. Wanneer is het genoeg en leren we onze eigen armoede erkennen en word daar eens wat aan gedaan?
  Scheer niet elk persoon over 1 kam. Ik ben voor Geert Wilders maar wat er in Nooregen is gebeurt kan niet! En ik vind niet dat je hiervan Geert Wilders de schuld van kan geven. Dat is mijn mening!

  Groet Manon

 9. Manon Schreef:

  Een allochtoonse vrouw met een bijstand uitkering mag in Amsterdam gratis zwemmen op speciaal aangegeven uren. Een autochtone vrouw met dezelfde inkomsten moet betalen om naar het zwembad te gaan. Een allochtoonse vrouw mag in het ziekenhuis apart liggen van de mannen en autochtone vrouwen mogen dat niet.

  Heb je daar een bron van?

 10. Dank voor je goed geschreven stuk.
  De wilders-volgelingen zijn opvallend afwezig in de commentaren op Manon na en dat is geen toeval.
  Er is simpelweg geen ontkomen aan je logica.
  Mij doet het goed hoe je het weet te verwoorden.

  Hopelijk heeft het Noorse drama de goede kant dat nu ook mensen als Manon iets inzien van wat er mis is met Wilders’ “gedachtengoed”. Al lijkt het er bij haar niet op..

  Dan zou die gestoorde schutter juist bereiken wat hij niet wil.

 11. @Marcy & @DarkSkyWise, pas op wat je koopt. Ik heb even een “evaluatiekopie” van The Wave opgeduikeld (Educatheek, DVD uit 2007), en daarvan is de kwaliteit ook uiterst beroerd. Het lijkt wel alsof ze een roestige VHS-videotape rechtstreeks op DVD hebben gezet.

 12. Uitstekende analyse, helder verwoord.
  Vraag is wat nu? Hoe kunnen we domrechts stoppen?

  @Manon: ik heb met je te doen, ik denk dat je het niet gemakkelijk hebt. Maar de voorbeelden die je geeft kloppen niet; ikzelf (autochtoon) heb in het ziekenhuis gevraagd om niet met mannen op een afdeling te hoeven liggen en dat kon zonder meer. En verder denk ik dat je meer hebt aan het lezen van dit artikel dan aan het stemmen op de PVV.

 13. Manon Schreef:

  […] Wat er nu in Nederland gebeurt kan niet en mag niet! Er is een ontzettende oneerlijkheid tussen autochtoon en allochtoon. Een allochtoonse vrouw met een bijstand uitkering mag in Amsterdam gratis zwemmen op speciaal aangegeven uren. Een autochtone vrouw met dezelfde inkomsten moet betalen om naar het zwembad te gaan. Een allochtoonse vrouw mag in het ziekenhuis apart liggen van de mannen en autochtone vrouwen mogen dat niet. Het zijn maar kleine voorbeeldjes maar het raakt mij wel. Ik als Nederlander waar ik al mijn hele leven belasting betaal om te zorgen dat we het allemaal goed hebben leef nu op de armoede grens vanwege de bezuinigingen. Ondertussen gaat er weet ik veel hoeveel geld naar Griekenland en allochtonen die een bijstand uitkering nodig hebben. Wanneer is het genoeg en leren we onze eigen armoede erkennen en word daar eens wat aan gedaan?
  Scheer niet elk persoon over 1 kam. Ik ben voor Geert Wilders maar wat er in Nooregen is gebeurt kan niet! En ik vind niet dat je hiervan Geert Wilders de schuld van kan geven. Dat is mijn mening!
  Groet Manon

  Beste Manon. Je gebruikt maar twee, inderdaad kleine voorbeelden om te redeneren dat buitenlanders worden voorgetrokken. Klopt dat, zijn die twee dingetjes genoeg om te weten dat dat zo is? Nee, hè. Dan ben jij over één kam aan ’t scheren en juist niet reëel.
  Jouw gevoel dat jij achtergesteld wordt komt niet van die voorbeelden, dat heb je ergens anders vandaan gehaald.
  Heb even geen zin om in te gaan op je voorbeelden, je kunt vast zelf wel iets bedenken hoezo die zo zijn. Of je het ermee eens bent is wat anders.

  Jawel, wij zijn stinkend rijk. Waar in de wereld bestaan uitkeringen zoals jij die nu krijgt? Hoe kun je jezelf arm noemen als je toegang tot computer en internetaansluiting hebt? Heb je geen geld voor wonen, eten en kleren?

  Dat geld gaat naar Griekenland omdat alle Europese landen daar eigenbelang bij hebben! Het Griekse wangedrag wordt beloond omdat niks doen alle andere landen nog veel meer zou kosten. Het klopt niet als je denkt dat dat geld voor jou gebruikt had kunnen worden.
  Als er gekort gaat worden op uitkeringen heb je dat te danken aan onze rechtse regering onder Geert Wilders’ paraplu. En van die regering ben je zelf kiezer.

  Hoezo vind je nou dat Geert Wilders niet verantwoordelijk is, wat klopt er niet aan het verhaal hierboven?

 14. kaaskop en John schreven:

  Manon klinkt…

  Ik heb zelfs nog even nagezocht hoe dat zat met ziekenhuizen en er is weliswaar enige vraag naar het opnieuw instellen van gescheiden zalen voor mannen en vrouwen (wat 10 jaar geleden nog gebruikelijk was), maar die vraag komt zeker niet alleen van moslim(a)’s (ook nonnen vragen er wel eens om) en de ziekenhuizen waarvan ik kon vinden dat ze zich erover hebben uitgelaten, zijn niet van plan weer met gescheiden zalen te beginnen.

  Wél kan het bij voldoende bedruimte soms gebeuren dat er rekening met die wens wordt gehouden, maar dan maakt het niet uit of zo’n vrouw (of man) allochtoon en/of moslim en zodra het qua ruimte moeilijk wordt, moeten ze alsnog gemengd liggen.

  zie oa. http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/4856500/Moslims-Gescheiden-kamers-in-ziekenhuizen.ece

  *heeft zelf vroeger wel eens op een vrouwenzaal gelegen wegens beddentekort en “wie wil er een paar dagen tussen de dames liggen?”* *steekt vinger op* :mrgreen:

 15. Monade Schreef:

  @Marcy & @DarkSkyWise, pas op wat je koopt. Ik heb even een “evaluatiekopie” van The Wave opgeduikeld

  Gelukkig is films dowloaden nog niet illegaal in NL, dus ik heb nog nergens voor betaald. 😉

  Wat er bij mijn weten momenteel circuleert zijn een vre-se-lijk slechte “VHS-rip” waar ze bij het overzetten een paar essentiële vakjes zijn vergeten aan te vinken (klinkt als de versie die ze voor jou op DVD hebben gezet), een iets minder slechte VHS-rip met Noorse ondertiteling en de JoepTjoep-versie.

  *blijft echter zoeken & geeft moed niet op*

 16. Ik denk dat we nu het begrip ‘Norwin’ in kunnen voeren: de vergelijking van de ideologie van PVV-achtigen met die van Breivik, waarna je volgens diezelfde PVV-achtigen de discussie verloren hebt, maar volgens elke helder denkend mens de spijker op de kop slaat,

 17. Manon, iedere gemeente kent een stimuleringsfonds/ participatiefonds. De landelijke overheid heeft hier geld voor beschikbaar gesteld. Weet zo niet hoe dat fonds in A’dam heet, kom er zelf niet vandaan, maar die is er wel. Waar het op neerkomt, is dat mensen die aantoonbaar onder een bepaald inkomstenniveau zitten, eventueel aanspraak kunnen maken op dit fonds, om…bijvoorbeeld naar een zwembad te gaan. Of naar de bioscoop. Regeling verschilt per gemeente, even navragen hoe het exact in je gemeente zit. Dat een allochtone vrouw, op gezette tijden kan gaan zwemmen, heeft meerdere redenen. Maar die ken jij vast wel.

  Overigens, voor een poging om te trollen, geef ik je een 2/ 10 voor de moeite.

 18. Manon, je hoort mij toch ook niet klagen? En ik heb het nog veel zwaarder. Ik ben namelijk niet alleen autochtoon, ik ben ook nog eens een man! En zoals je weet worden vrouwen zwaar voorgetrokken ten opzichte van mannen. Zo zijn er gesubsidieerde vrouwencentra en zijn er veel meer kledingwinkels voor vrouwen dan voor mannen. Twee kleine voorbeeldjes maar, maar het raakt mij wel. En mannen zijn wel degenen die de meeste belasting betalen in dit land.

  Toch?

 19. walter Schreef:

  En mannen zijn wel degenen die de meeste belasting betalen in dit land.

  Off-topic gezeur en trolgezuig. ga je elders beklagen, je hebt hier geen publiek. Lees REGELS

 20. Manon schreef:
  “Ik las per toeval je wwwtje op hyves met deze link en was ontzettend nieuwsgierig. En ik lees je verhaal en ben halverwege afgekapt. Ik kon het niet meer verder lezen. Ik ben geen rechts persoon.”

  Je bent niet rechts, maar je denkbeelden sluiten naadloos aan bij die van nationaal-socialisten van de NVU. Ook die vinden dat Nederland socialistisch moet zijn en dat kapitalisme hard aangepakt moet worden, maar socialisme enkel voor de blanke Nederlander die hier al generatie’s heeft gewoond.
  Bovendien ben je hier de standaardretoriek aan het gebruiken die xenofoben uit de lagere sociale en economische milieu’s gebruiken om met behulp van sterk overdreven en leugenachtige beweringen om aan te tonen dat de Nederlandse overheid de een soort “apartheidspolitiek” waarbij de “witte nederlander” wordt benadeeld en de “buitenlander” wordt voorgetrokken. Verder dan roddels en borrelpraatjes komen die mensen niet en menig verhaal heb ik in hun bijzijn doorgeprikt. Zo beweerde een keer een man van het type Haagse Jonnie of Henk Bres dat hij 300 euri onder bijstandsminimum kreeg, terwijl een allochtoon een volle uitkering krijgt.Hij vertelt ook niet bij dat hij aardig wat bijverdiende met de verkoop van oude metalen. Dat het verhaal niet klopt kan iedereen bedenken met gezond verstand. Weer een andere vrouw beweert dat zij maar 75 euro uitkering ontvangt, terwijl een allochtoon wel een volle uitkering. En dat omdat ze Nederlander is volgens haar. De waarheid was dat de vrouw gokproblemen had en zij als het ware haar uitkering onder beheer staat en daarvan de vaste lasten werden betaald, waar zij 75 euro per week kreeg om daar boodschappen van te doen. Maar dat vertelt zij er niet bij. Zijn ze toevallig op zoek naar een huurwoning dan klagen ze steen en been dat die allochtonen sneller een woning toegewezen krijgen, terwijl de blanke Nederlanders jarenlang kunnen gaan wachtten.
  Weer een andere man met een uitkering klaagde er over dat hij met zijn uitkering zo slecht kreeg in tegenstelling tot die “buitenlanders” dat hij amper vlees op tafel had en een keer per jaar in staat was om een kip te kunnen kopen. En nu kan hij zelfs die ene kip met kerst niet eten. Kom op zeg. Wie durft te beweren dat hij of zij niet een in staat is om een keer per jaar kip te kunnen kopen is gewoon een pathologische leugenaar, want een kip kost een paar euro. Ik vertelde aan de man dat hij wel een kip van mij kon krijgen als het zo slecht met hem ging, maar dan krijg je ineens geen antwoord. Ik vroeg hem eens met roken te stoppen, want daar kan je heel wat kippen (en zelfs kalkoenen en fazanten) voor kopen met het geld wat je daarmee bespaart.
  De verhalen van deze lui zijn zo voorspelbaar en altijd beginnen ze met: “Ik heb geen hekel aan buitenlanders,maar…., want mijn beste vriend(in) was/is een buitenlandse en bla bla bla. Als Nederlander wordt je toch gediscrimineeerd als Nederlander en voel me gediscrimineerd in eigen land.

 21. Walter schreef: “En zoals je weet worden vrouwen zwaar voorgetrokken ten opzichte van mannen”

  Met alle respect, maar ben je daar zeker van? Wat ik tot nu weet is dat vrouwen veel promotie mis lopen in tegenstelling tot mannen. De mannen hebben vele malen meer kans om een hogere functie te vervullen. Ook qua salariering krijgen vrouwen vaak niet hetzelfde slaris ten opzichte van de man bij het uitvoeren van dezelfde functie. Bovendien worden vrouwen vaak seksueel geintimideerd op de werkplek dit in tegenstelling tot mannen.

 22. @ Gozer:
  Vergelijk mijn post nou eens met die van Manon 😉

  Ik had haar graag zelf zien uitleggen waarom het idee dat vrouwen worden voorgetrokken, totale onzin is.

 23. Manon schreef:

  “Ik ben geen rechts persoon. Ik ben voor Geert Wilders maar wat er in Nooregen is gebeurt kan niet! En ik vind niet dat je hiervan Geert Wilders de schuld van kan geven. Dat is mijn mening!”

  Je bent niet rechts, maar wel voor Wilders? Dat is niet alleen maar rechts, maar extreem-rechts. Zo extreem-rechts dat zelfs de nazipartij van de NVU zijn denkbeelden extreem vindt.
  Ik vraag me af wat iemand die leeft met een uitkering en dan nog wel onder bestaansminimum zoals jij zelf zegt bij Wilders te zoeken heeft. Volgens mij vertegenwoordigd hij de belangen van het (groot)kapitaal en dient het xenofobisme meer om de lagere economische klassen over de streep te kunnen krijgen. Maar als je uit de armoede wil komen, moet je vooral Wilders blijven stemmen.

 24. @Gozer, heb je daar ook cijfermateriaal voor? Bij mijn weten is dit allemaal weerlegd. Er zijn zelfs populair-wetenschappelijke boeken over geschreven, onder andere door Warren Farrell.

  Samenvatting: De meeste vrouwen werken liever part-time, en willen niet het groot aantal uren werken die bij hogere posities worden verwacht, dus krijgen ze de promotie niet. Omdat ze minder werken, krijgen ze minder betaald. Bovendien worden mannen ook seksueel geïntimideerd op hun werk, maar als het door een vrouw wordt gedaan worden ze niet serieus genomen en vaak zelfs uitgelachen. Etc.

  Tenslotte: de man verdient het geld, en zijn vrouw geeft het uit.

 25. Toch moet liggend fietsen heel goed zijn voor een juiste, gezonde en heldere kijk op onze hedendaagse samenleving…. Chapeau..!!!

 26. Beste Athlog een schrijver had ooit meegedeeld: “Toen ik de menselijke natuur heb leren kennen, ben ik van dieren gaan houden..”

 27. walter Schreef:

  Heh, ik geloof dat je de ironie een beetje mist. Er zijn trouwens mannen die dit echt geloven.

  Foutje 😆

 28. Abdul Alhazred Schreef:

  walter Schreef:
  En mannen zijn wel degenen die de meeste belasting betalen in dit land.
  Off-topic gezeur en trolgezuig. ga je elders beklagen, je hebt hier geen publiek. Lees REGELS

  Als reactie op Manon niet echt off topic en wel grappig 😉

 29. Is natuurlijk belachelijk dit, en waarom dat zal ik vertellen: Het is algemeen bekend dat GroenLinks en de SP partijleden huisvesten die in het verleden lid zijn geweest van terreur organisatie RARA. Het is algemeen bekend dat de moordenaar van Pim Fortuijn op GroenLinks stemde. Dan kan ik dus elke links georienteerde stemmer OOK verandwoordelijk houden voor de terreur van RARA en de moord op Pim Fortuijn. Dit is retoriek waar ik niet aan mee wil doen. Net als Links niets te maken heeft met deze terreur in het verleden heeft Rechts niets te maken met deze moorden. Je kunt nooit maar dan ook nooit de walgelijke daad van een individu verhalen op een Wilders, dat is echt waanzin. Stel je voor dat Geert Wilders vermoord wordt door een Links extremist zoals dat ook met Pim Fortuijn gebeurde. Is dat dan een ieder in Nederland die Links is aan te rekenen of is dat een Links politici aan te rekenen omdat die bepaalde retoriek over Wilders heeft gebruikt, NOOIT! En laten we wel even duidelijk wezen, een politieke moord is wel al gepleegd in Nederland door een Links extremist, nog nooit door een Rechts extremist. Ik wil het niet eens een Links extremist noemen maar een waanzinnige idioot, die te zwak is om het debat aan te gaan. Daarom mensen, het getuigd van pure zwakte en gebrek aan de wil om het debat op een juiste manier te voeren als je zo kort door de bocht gaat en Wilders verantwoordelijk houdt voor de daden van een individu. Het is ook een duidelijk; “de pot verwijt de Ketel…”

 30. Jep Schreef:

  Manon Schreef:

  […] Wat er nu in Nederland gebeurt kan niet en mag niet! Er is een ontzettende oneerlijkheid tussen autochtoon en allochtoon. Een allochtoonse vrouw met een bijstand uitkering mag in Amsterdam gratis zwemmen op speciaal aangegeven uren. Een autochtone vrouw met dezelfde inkomsten moet betalen om naar het zwembad te gaan. Een allochtoonse vrouw mag in het ziekenhuis apart liggen van de mannen en autochtone vrouwen mogen dat niet. Het zijn maar kleine voorbeeldjes maar het raakt mij wel. Ik als Nederlander waar ik al mijn hele leven belasting betaal om te zorgen dat we het allemaal goed hebben leef nu op de armoede grens vanwege de bezuinigingen. Ondertussen gaat er weet ik veel hoeveel geld naar Griekenland en allochtonen die een bijstand uitkering nodig hebben. Wanneer is het genoeg en leren we onze eigen armoede erkennen en word daar eens wat aan gedaan?
  Scheer niet elk persoon over 1 kam. Ik ben voor Geert Wilders maar wat er in Nooregen is gebeurt kan niet! En ik vind niet dat je hiervan Geert Wilders de schuld van kan geven. Dat is mijn mening!
  Groet Manon

  Beste Manon. Je gebruikt maar twee, inderdaad kleine voorbeelden om te redeneren dat buitenlanders worden voorgetrokken. Klopt dat, zijn die twee dingetjes genoeg om te weten dat dat zo is? Nee, hè. Dan ben jij over één kam aan ‘t scheren en juist niet reëel.
  Jouw gevoel dat jij achtergesteld wordt komt niet van die voorbeelden, dat heb je ergens anders vandaan gehaald.
  Heb even geen zin om in te gaan op je voorbeelden, je kunt vast zelf wel iets bedenken hoezo die zo zijn. Of je het ermee eens bent is wat anders.

  Jawel, wij zijn stinkend rijk. Waar in de wereld bestaan uitkeringen zoals jij die nu krijgt? Hoe kun je jezelf arm noemen als je toegang tot computer en internetaansluiting hebt? Heb je geen geld voor wonen, eten en kleren?

  Dat geld gaat naar Griekenland omdat alle Europese landen daar eigenbelang bij hebben! Het Griekse wangedrag wordt beloond omdat niks doen alle andere landen nog veel meer zou kosten. Het klopt niet als je denkt dat dat geld voor jou gebruikt had kunnen worden.
  Als er gekort gaat worden op uitkeringen heb je dat te danken aan onze rechtse regering onder Geert Wilders’ paraplu. En van die regering ben je zelf kiezer.

  Hoezo vind je nou dat Geert Wilders niet verantwoordelijk is, wat klopt er niet aan het verhaal hierboven?

  “Ik heb even geen zin om op je voorbeelden in te gaan.” Dat is makkelijk om een punt waar je het even niet meer weet over te slaan!

 31. Jep Schreef:

  Manon Schreef:

  […] Wat er nu in Nederland gebeurt kan niet en mag niet! Er is een ontzettende oneerlijkheid tussen autochtoon en allochtoon. Een allochtoonse vrouw met een bijstand uitkering mag in Amsterdam gratis zwemmen op speciaal aangegeven uren. Een autochtone vrouw met dezelfde inkomsten moet betalen om naar het zwembad te gaan. Een allochtoonse vrouw mag in het ziekenhuis apart liggen van de mannen en autochtone vrouwen mogen dat niet. Het zijn maar kleine voorbeeldjes maar het raakt mij wel. Ik als Nederlander waar ik al mijn hele leven belasting betaal om te zorgen dat we het allemaal goed hebben leef nu op de armoede grens vanwege de bezuinigingen. Ondertussen gaat er weet ik veel hoeveel geld naar Griekenland en allochtonen die een bijstand uitkering nodig hebben. Wanneer is het genoeg en leren we onze eigen armoede erkennen en word daar eens wat aan gedaan?
  Scheer niet elk persoon over 1 kam. Ik ben voor Geert Wilders maar wat er in Nooregen is gebeurt kan niet! En ik vind niet dat je hiervan Geert Wilders de schuld van kan geven. Dat is mijn mening!
  Groet Manon

  Beste Manon. Je gebruikt maar twee, inderdaad kleine voorbeelden om te redeneren dat buitenlanders worden voorgetrokken. Klopt dat, zijn die twee dingetjes genoeg om te weten dat dat zo is? Nee, hè. Dan ben jij over één kam aan ‘t scheren en juist niet reëel.
  Jouw gevoel dat jij achtergesteld wordt komt niet van die voorbeelden, dat heb je ergens anders vandaan gehaald.
  Heb even geen zin om in te gaan op je voorbeelden, je kunt vast zelf wel iets bedenken hoezo die zo zijn. Of je het ermee eens bent is wat anders.

  Jawel, wij zijn stinkend rijk. Waar in de wereld bestaan uitkeringen zoals jij die nu krijgt? Hoe kun je jezelf arm noemen als je toegang tot computer en internetaansluiting hebt? Heb je geen geld voor wonen, eten en kleren?

  Dat geld gaat naar Griekenland omdat alle Europese landen daar eigenbelang bij hebben! Het Griekse wangedrag wordt beloond omdat niks doen alle andere landen nog veel meer zou kosten. Het klopt niet als je denkt dat dat geld voor jou gebruikt had kunnen worden.
  Als er gekort gaat worden op uitkeringen heb je dat te danken aan onze rechtse regering onder Geert Wilders’ paraplu. En van die regering ben je zelf kiezer.

  Hoezo vind je nou dat Geert Wilders niet verantwoordelijk is, wat klopt er niet aan het verhaal hierboven?

  “Ik heb even geen zin om op je voorbeelden in te gaan.” Dat is makkelijk om een punt waar je het even niet meer weet over te slaan!

 32. Jacqueline Wouters Schreef:

  Wilders slaat op de oorlogstrommel zijn extreem rechtse volgelingen geven er gehoor aan!
  Regelmatig ging Geert Wilders naar het buitenland om daar te spreken over het gevaar
  hij heeft mensen bespot verdacht gemaakt voor gek gezet en mensen opgehitst.
  Wilders is regelmatig verzocht zijn toon te matigen en gaf er geen gehoor aan er is hem verzocht op te houden met zijn psychologische spelletjes ook daar bleef hij mee door gaan.
  Geert is nu beledigd dat mensen hem mede aansprakelijk stellen voor zijn opruiende propaganda. Het een aloud gezegde die haat zaait die haat zal oogsten nu heeft hij zijn zin!
  Hij die zonder schuld is werpen de eerste steen de boemerang van zijn woorden komt nu met harde klap genadeloos terug uit een onverwachte hoek zijn eigen aanhangers.

  Ja inderdaad, en over 1,5 jaar komt Volkert van de Graaff weer vrij, kunnen jullie gezellig weer jullie extreem links gedachtengoed delen, lekker samen een borrel drinken, samen een plan bedenken om die andere rechtse politicus het zwijgen op te leggen omdat jullie te zwak zijn om het op de juiste manier (politiek debat, verkiezingen) op te lossen.

  Hoe voelt dit, mede verantwoordelijk worden gehouden voor een moord, dit is nu precies hetzelfde wat jullie doen over de moorden in Noorwegen en Wilders. Slaat natuurlijk kant noch wal dit soort aantijgingen. De RAF(een voormalig Linkse terreur organisatie uit Duitsland) is verantwoordelijk voor 34 moorden. Het zou getuigen van zwakte als ik dat ging gebruiken om Roemer van de SP te kakken te zetten. Dat terwijl er leden van de terreur organisatie RARA in de SP zitten.

  Voor alle duidelijkheid, ja, ik ben rechts, maar ik heb wel respect voor iedereen zijn overtuiging, links, rechts, moslim, christen, blank of zwart. Als voorbeeld, ik heb een donkere buitenlandse vrouw….kan dat als je rechts ben? Ja, niet iedereen die Wilders stemt of rechts is is een racist of extremist. Klinkt vreemd voor jullie maar dat komt omdat ook links een tunnelvisie heeft omtrend Wilders.
  Het is voor links misschien een waarschuwing om eens serieus naar zichzelf te kijken. Een miljoen mensen die stemmen op Wilders moet je niet als een bedreiging zien maar als een uitdaging om jezelf nog meer te verbeteren. Dit zijn voornamelijk stemmen geweest van onvrede, daar ligt nu net dat punt dat bekeken moet worden. in plaats van gelijk rechts aan te vallen zal links ook een zichzelf moeten bekijken waar die onvrede vandaan komt. Positieve discriminatie bijvoorbeeld is doorgeslagen en mist duidelijk zijn doel, in tijde van crisis krijg je onvrede bij de bevolking als er met 2 maten gemeten wordt.

  Het belangrijkste is dat we de discussie aan blijven gaan met elkaar zonder elkaar dingen in de schoenen te schuiven die onder de gordel zijn. Ook ik wil later voor mijn kinderen een samenleving waar ze zich prettig en veilig voelen en de enigste manier om dat voor elkaar te krijgen is dat we kritisch naar onszelf kijken en analyseren zowel Links als Rechts en daar de gulde middenweg in weten te vinden.

 33. Mr Westerbrink Schreef:

  Hoe voelt dit, mede verantwoordelijk worden gehouden voor een moord,

  Daar weten we alles van want dat is iets wat de rechtse brallers ons al 10 jaar lang onafgebroken dagelijks flikken. Dus om nou te komen janken over dingen in de schoenen schuiven die onder de gordel zijn is behalve hypocriet ook verschrikkelijk zielig, voor jou.

 34. Overigens zie ik dat dit in 1 uur tijd al je derde alias is op deze site en dat soort streken ben ik niet van gediend dus ik neem aan dat je het wel kan begrijpen dat ik je IP even in het spamfilter heb gegooid. Als jij hier wat wil meedoen zul je moeten proberen om je naast aan de REGELS ook aan wat elementaire fatsoensnormen te houden. Als er iets zinnigs in het spamfilter verschijnt dan zal het wel op de site verschijnen.

 35. Mr Westerbrink Schreef:

  Voor alle duidelijkheid, ja, ik ben rechts, maar ik heb wel respect voor iedereen zijn overtuiging, links, rechts, moslim, christen, blank of zwart. Als voorbeeld, ik heb een donkere buitenlandse vrouw….kan dat als je rechts ben? Ja, niet iedereen die Wilders stemt of rechts is is een racist of extremist. Klinkt vreemd voor jullie maar dat komt omdat ook links een tunnelvisie heeft omtrend Wilders.
  Het is voor links misschien een waarschuwing om eens serieus naar zichzelf te kijken. Een miljoen mensen die stemmen op Wilders moet je niet als een bedreiging zien maar als een uitdaging om jezelf nog meer te verbeteren.

  Ik zie het vooral als een uitdaging om Wilders blijvend en definitief onderuit te kunnen schoppen, inclusief zijn electoraat.

 36. Mezelf een beetje gaan zitten verbeteren vanwege 1 miljoen racistische hollandse heikneuters, kom nou.

 37. Heel goed stuk. Ook ik kom graag in de noordelijke landen en wat je gelijk opvalt is dat de beschavingsgraad een stuk hoger ligt dan bij ons. Het zit hem vaak in kleine voorvallen. Laatst zag ik het weer, in een bus die zo overvol zat dat een man alleen via de achterste deur naar binnen kon. Een paar haltes verder stapt hij uit, loopt naar voren om de (peperdure) rit met de chauffeur af te rekenen en dat gebeurt met een vanzelfsprekendheid die exotisch aandoet.

  Iets om over na te denken, met name voor de rechtsmens onder ons: waarom vallen bij onafhankelijke onderzoeken juist de landen die zouden zuchten onder politieke correctheid altijd uit de bus als de gelukkigste, inclusief Nederland en met Noorwegen(!) helemaal voorop? Ja, opgelegde politieke correctheid is vervelend en verstikkend en er is meer dan genoeg van, maar hoe erg kan het werkelijk zijn?

 38. Mr Westerbrink Schreef:

  Als voorbeeld, ik heb een donkere buitenlandse vrouw….kan dat als je rechts ben?

  Er waren zelfs Nazi’s met Joodse echtgenotes …en in zowel in de PVV als in de LPF vind men wat in de USA zo treffend ” Token Niggers ” genoemd word …
  Wat Volkert betreft , Straf is uitgezeten , klaar …

 39. #37: Voor zover mij bekend is niemand van RARA ooit gepakt. Die geschiedenis staat bekend als zo’n grote fail van de AIVD (toen nog BVD) dat het er zelfs de schijn van een ‘false flag operation’ heeft. (Niet dat ik daarin automatisch in meega, overigens)

  Van Volkert v/d Graaf is bekend dat hij bij een linkse club zat, maar deze figuur zweeg en zwijgt in alle talen waar andere terroristen (Mohammed Boujeri, de UNA bomber en Anders Breivik) zich bijzonder schrijflustig tonen. Over vdG’s motivatie weten we hoegenaamd niets, de man is een enigma, maar de populisten “weten” dat het allemaal de schuld was van Links. Waarop dat gebaseerd is,is me een raadsel. Het zou natuurlijk kunnen dat ze het in de sterren gelezen hebben, of in de ingewanden van een offerdier.

  Anders Breivik is in zijn vuistdikke epistel heel duidelijk over zijn inspiratiebronnen en noemt Geert Wilders daarbij niet zomaar een medestander, maar de laatste hoop voor Europa. Ter vergelijking: Breivik gaf zijn lidmaatschap van de Noorse Vooruitgangspartij op, omdat hij deze anti-immigratiepartij, sinds jaren bij het poltieke establishment, inmiddels te soft vond.

  Dus dan sta je er gekleurd op, Geert.

 40. Was Hitler verantwoordelijk voor de misdaden van alle nazi’s? De Grote Blonde Führer is dat ook.

 41. Laurent schreef:

  Mr.Westerbrink schreef:

  Voor alle duidelijkheid, ja, ik ben rechts, maar ik heb wel respect voor iedereen zijn overtuiging, links, rechts, moslim, christen, blank of zwart. Als voorbeeld, ik heb een donkere buitenlandse vrouw….kan dat als je rechts ben? Ja, niet iedereen die Wilders stemt of rechts is is een racist of extremist. Klinkt vreemd voor jullie maar dat komt omdat ook links een tunnelvisie heeft omtrend Wilders.
  Het is voor links misschien een waarschuwing om eens serieus naar zichzelf te kijken. Een miljoen mensen die stemmen op Wilders moet je niet als een bedreiging zien maar als een uitdaging om jezelf nog meer te verbeteren.

  Ik zie het vooral als een uitdaging om Wilders blijvend en definitief onderuit te kunnen schoppen, inclusief zijn electoraat.

  Volledig mee eens! Niet alleen onderuit schoppen! Afbreken tot op de enkels! Afbranden tot op het maaiveld! Alles figuurlijk natuurlijk, maar het schijnt dat vergif goed te bestrijden is met vuur! Vuur van het woord natuurlijk. Overal waar PVVers in het algemeen en Wilders in het bijzonder zich in het openbaar vertoen, HOON ZE WEG! LAAT ZE HUILEN! ZET ZE WEG ALS ONGEDIERTE DE NAZI”S!!!

 42. @ Lenno de Graaff:Dubbele post met twee namen, je bent duidelijk een trol. Zou je daarom moeten negeren maar ik geef toch maar antwoord want wie weet schrijf ik voor iemand anders.

  Die voorbeeldjes noemt Manon zelf al ‘klein’ en zijn niet belangrijk. Alleen maakt zij ze wel belangrijk:
  alsof ze voldoende reden zijn te vinden dat buitenlanders voorgetrokken worden en zij achtergesteld.
  Dat is net zoiets als: ik zie twee mieren in de keuken en ga daarom ongediertebestrijding erover bellen dat de woonwijk vol zit met enge beesten die allemaal op me afkomen.

  @ ‘Links’: Wat zou nou de beste manier zijn met een trol als jij om te gaan?

 43. Marco Schreef:

  Daarom mensen, het getuigd van pure zwakte en gebrek aan de wil om het debat op een juiste manier te voeren als je zo kort door de bocht gaat en Wilders verantwoordelijk houdt voor de daden van een individu.

  Welk debat? Rechts gaat elke vorm van debat uit de weg en verkondigt alleen maar leugens. Geert Wilders is nooit een enkel debat aangegaan. Verantwoorden wil hij zich niet, nergens.

  Als Geert roept dat we in totale oorlog zijn en dat er van rassenrellen niet per se een negatieve werking hoeft uit te gaan, hoe leg jij dat dan uit Marco?
  Ik kan dat maar op een manier doen, dat is oproepen tot geweld.
  Maar de lafaard is wederom niet thuis.

  En die leugens wil ik wel even recht zetten: Links heeft alle buitenlanders binnen gehaald – FOUT!
  VVD wilde ze wel hebben, lekkere goedkope krachten, sociaaldemocraten waren er niet blij mee, ondermijnde de positie van de NL werknemers; CDA vond het wel sneu dat ze zonder gezin in NL zaten, dus gezinshereniging moest er maar ingevoerd. Cohen heeft een wetgeving ingevoerd die nog steeds wordt uitgevoerd tav asielzoekers en vluchtlingen.
  Dus bespaar me de idioterie van Links heeft overal schuld aan.

  Ik ben Links & Trots!

 44. Laurent Schreef:

  Mezelf een beetje gaan zitten verbeteren vanwege 1 miljoen racistische hollandse heikneuters, kom nou.

  Niet ‘vanwege’. Jezelf bekijken in plaats van vingertjes wijzen is gewoon eerlijker.
  Juist als je anti-pvv bent, want dat is precies wat mensen op die partij doet stemmen: zondebokken nemen vinden ze zo verrukkelijk.

  Dan geef je een beter voorbeeld, in plaats van dat je oorlogje voert.

 45. Jep Schreef:

  Laurent Schreef:
  Mezelf een beetje gaan zitten verbeteren vanwege 1 miljoen racistische hollandse heikneuters, kom nou.

  Niet ‘vanwege’. Jezelf bekijken in plaats van vingertjes wijzen is gewoon eerlijker.
  Juist als je anti-pvv bent, want dat is precies wat mensen op die partij doet stemmen: zondebokken nemen vinden ze zo verrukkelijk.
  Dan geef je een beter voorbeeld, in plaats van dat je oorlogje voert.

  Ik wijs met mijn (middel)vinger naar iedereen die op een kopvoddentaksvoorstander meent te moeten stemmen en noem hem of haar een racist.

 46. Ik ook, ik ben geen Jezus dat ik me zonder tegenstand in elkaar laat slaan. Grote bek? Onredelijk? Krijg je het gewoon terug.

 47. wat een gelul allemaal hiero links rechts is er dan geen enkel iemand die is door het midden gaat.er is wat gebeurd en elke nederlandse kut alochtoon of autochtoon heeft ze mening klaar staan. ( noorwegen ) want we schreeuwen met ze allen dat we mogen zeggen wat we willen , maar als bepaalde personen wat zeggen ( zoals geert) loopt iedereen te klagen het is nogal simpel accepteer het is een keer als iemand wat zegt en alsje het er niet mee eens ,doe je zegje dan maar word niet kwaad of begin geen hetze. en het is triest genoeg voor de nabestaande in noorwegen ,maar zullen we niet eerst is onze eigen problemen oplossen zoals lege voedselbanken, achteruitgaande zorg nog meer belasting betalen om rand debielel aan het eten te houden zoals kunstenaars en ander lui volk er is in nederland maar een zeer kleine groep die het allemaal moet opbrengen ( werkend nederland ) ( geen ambtenaren) deze groep heeft namenlijk geen tijd voor al deze stompzinnige discussies en ja ik ben ook rechts maar wel eerlijk groeten ARNE BUS UIT LAREN NH

 48. en jullie kunnen het wel of niet eens zijn met mij ( is je volle recht) want dat boeit me toch niet want ik moet namenlijk weer werken om belasting te kunnen betalen dus ik ga maar weer is aan het werk groeten

 49. arne bus Schreef:

  wat een gelul allemaal hiero links rechts is er dan geen enkel iemand die is door het midden gaat.er is wat gebeurd en elke nederlandse kut alochtoon of autochtoon heeft ze mening klaar staan. ( noorwegen ) want we schreeuwen met ze allen dat we mogen zeggen wat we willen , maar als bepaalde personen wat zeggen ( zoals geert) loopt iedereen te klagen het is nogal simpel accepteer het is een keer als iemand wat zegt en alsje het er niet mee eens ,doe je zegje dan maar word niet kwaad of begin geen hetze. en het is triest genoeg voor de nabestaande in noorwegen ,maar zullen we niet eerst is onze eigen problemen oplossen zoals lege voedselbanken, achteruitgaande zorg nog meer belasting betalen om rand debielel aan het eten te houden zoals kunstenaars en ander lui volk er is in nederland maar een zeer kleine groep die het allemaal moet opbrengen ( werkend nederland ) ( geen ambtenaren) deze groep heeft namenlijk geen tijd voor al deze stompzinnige discussies en ja ik ben ook rechts maar wel eerlijk groeten ARNE BUS UIT LAREN NH

  Meer geld voor taalonderwijs, en dan met name het hoofdstuk interpunctie, zou ook een goed idee zijn.

 50. Maar ik geef toe: het is vermoeiend, al die meningen van mensen die niet Geert Wilders zijn.

 51. arne bus Schreef:

  er is in nederland maar een zeer kleine groep die het allemaal moet opbrengen ( werkend nederland ) ( geen ambtenaren) deze groep heeft namenlijk geen tijd voor al deze stompzinnige discussies en ja ik ben ook rechts maar wel eerlijk groeten ARNE BUS UIT LAREN NH

  Als je, als hardwerkende Nederlander, geen tijd hebt voor deze stompzinnige discussie dan snap ik jouw posting hier niet. Door te reageren meng je je namelijk in deze discussie. Wat hebben die rechtse jongens het toch gemakkelijk. Ze kunnen kreten slaken en beschuldigingen uiten zonder ook maar één argument te hoeven geven.

 52. Monade schreef:
  “@Gozer, heb je daar ook cijfermateriaal voor? Bij mijn weten is dit allemaal weerlegd. Er zijn zelfs populair-wetenschappelijke boeken over geschreven, onder andere door Warren Farrell.”

  Helaas zjn de gelijke kansen tussen mannen en vrouwen in de Nederlandse maatschappij een verzwegen onderwerp. Misschien niet schrikbarend, maar vrouwen krijgen niet dezelfde kansen als het gaat om promotie en gelijke beloning voor gelijke prestatie’s. Het is er wel degelijk en seksuele intimdatie van vrouwelijk personeel bestaat wel degelijk nog steeds. Liever willen we bekend staan als een volk dat vrouwen op alle fronten gelijk stelt als mannen en beschreven zaken liever niet benoemd willen worden..
  En eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom je een Amerikaanse “geleerde” erbij sleept om een je argumenten bevestigd te zien. Zijn er geen Nederlandse “geleerden” die je beweringen kunnen staven en helemaal de oceaan moet oversteken om er een Amerikaanse “geleerde” er bij te slepen? En “geleerde” met een website die doet denken aan die van een goeroe die je alle welvaart en geluk die er in de wereld belooft als je maar handeling x en een minimum inspanning verricht.
  In het land van onbegrenzde mogelijkheden zijn er natuurlijk ook “geleerden” met onbegrenzde meningen en visies. Zo is kevin McDonald ook een Amerikaanse professor in de psychologie en aan de universiteit doceert en boekwerken heeft geschreven die hem in Nederland een veroordeling door de rechter zouden opleveren wegens antisemitisme.

 53. @#66 – Ja, en dan hebben ze ook altijd dat rare vertekende beeld dat zij de enige zijn die moeten werken, volgens mij gaat het overgrote deel van Nederland gewoon iedere dag naar z’n werk hoor. En dan zijn er waarschijnlijk ook nog heel veel mensen met shitty kutbaantjes waar meneer z’n neus voor zou ophalen.

 54. salon socialisten zijn zulke intelectueele mensen en ook sociaal toch? tot dat ze knaken beginnen te verdienen. zie mevrouw halsema in der huis van 1.5 millioen meneer rozenmuller die altijd liep te schreeuwen zit nu wekenlijks in het vliegtuig naar afrika beetje popie te doen bij de arme mensen daar .doet ie niet voor niets hoor dik betaald maar ja jullie oordelen en veroordelen wel. ik begin hier niet met beledigen hoor . ik zeg wat ik denk zouden jullie ook is moeten doen en niet de intelectueel uithangen.want als je zo intelect hebt zou je der is wat nuttigs mee kunnen doen . nou veel sucses met jullie discussies groeten van arne bus ( zelf s dat kan er niet af bij jullie mekaar groeten ondanks dat je het niet eens bent met elkaar ) en ja nu heb ik tijd ja want het is weekend kut.

 55. Netjes praten Arne. Je bent al niet zo slim, maar bij het gebruik deze woord keuze valt het zo op.

 56. Arne bus,
  Als ik zo je onsamenhangende teksten en je gebrekkige Nederlands zie, dan mag je blij zijn dat een werkgever je in dienst neemt/houdt. Begrijpt je werkgever en je collega’s wel wat je bedoelt? Of is je taak zo simpel dat communicatie niet vaak nodig is? Wordt je trouwens niet gepest met zo’n naam, want rechtse collega’s vooral in de laagdrempelige functie’s kunnen behoorlijk hard zijn tegen mensen die zij enigszins vreemd vinden.
  Waarom zou volgens jouw een “socialist” of wat er voor door moet gaan geen poen mogen hebben en niet genieten van die poen die zij hebben? Is er en door wie ooit dan bedacht dat socialisten als boedistische monikken moeten leven? Weet je net dat er zelfs werkgevers zijn, die ook socialisten zijn en op partijen zoals de SP en PVDA stemmen? Moeilijk te bevatten? Bedenk je twee keer voor je ooit in het bijzijn van een werkgever iets negatiefs over socialisten zegt, want je werkgever zou er wel eens een kunnen zijn. Want in jouw simpele denkwereld en die van tokkierechts is een “linkse” of “socialist” iemand die: lui is, leeft op kosten van de gemeenschap en daarom tijd genoeg over heeft om rechtse mensen “het leven zuur te maken” en in sommige kringen geloven ze zelfs ze “samen spannen met moslims om de wereld over te nemen”.

 57. arne bus Schreef:

  ik zeg wat ik denk zouden jullie ook is moeten doen en niet de intelectueel uithangen.

  Ja, maar als wij zeggen wat wij denken vindt jij dat wij de intellectueel uithangen, dat is het probleem.

 58. Jep

  Wie heeft jou het recht verschaft mij een troll te vinden? Jouw grote blonde neo-nazi? Of heeft jouw eencellige hersenkern een huppeltje gemaakt en je vind ineens iets zelf? Vasthouden dat huppeltje!

 59. @# 70 als je tegen mij hebt, ik geen kut en ik heb 25 jaar ploegendiensten in de haven van Rotterdam achter de rug en nu een eigen onderneming met 15 man personeel die ik moet redden van de vuige plannen van ons fijne kabinet ( en met mij honderden andere ondernemingen ) dus hoewel ik altijd belangstelling heb om eens in een andere branche mee te lopen heb ik hier momenteel even geen tijd voor.

 60. Een ondernemer! Die hebben in de jaren 60 toch de eerste immigranten naar Nederland laten komen? Het was een verrijking van onze (Joods) christelijke samenleving hoor, daar niet van. En Joods heb ik maar even tussen haakjes gezet, want er waren niet zoveel Joden meer.

 61. @77 Je doet me denken aan m’n moeder, die zei altijd: ‘Fruit, anders slakrop’.
  (nou word ik vast van de site gegooid… toch weer ad hominem…)

Reacties zijn gesloten.