Waar het leger nuttig is en de dienstverlening dus wordt gestopt

Er zijn een paar nuttige taken die het leger uitvoert, maar liever niet eigenlijk.

Reddingshelikopters hebben in juli een recordaantal vluchten uitgevoerd om zieke mensen vanaf de Friese Waddeneilanden en de Noordzee naar het vasteland te brengen. Het waren er 36.
(…)
Volgend jaar stopt Defensie met het uitvoeren van de patiëntenvluchten. Minister Hennis vindt patiëntenvervoer geen taak voor Defensie en wil de SAR-helikopters afstoten.
(NOS)

Niet verwonderlijk van brokkenpiloot Hennis. Ze heeft een naam voor omstreden beslissingen hoog te houden.

2 gedachten over “Waar het leger nuttig is en de dienstverlening dus wordt gestopt”

 1. http://www.scarlet.nl/~redbad/rnlaf/303sq.html.

  Die dingen dienen kennelijk om gewonden op te halen als er geoefend wordt op de Vliehors op Vlieland. Wordt er nog geoefend? Misschien niet. Dan zijn ze daar in ieder geval overbodig voor. Dat was de hoofdtaak.

  De neventaak is tot nu toe: het halen van mensen op de Waddeneilanden.

  Nu wil het geval dat het UMCG Groningen helikoptervluchten kan ontvangen. Die komen onder uit de provincie Groningen. De afstand tot Schiermonnikoog is minder, Ameland misschien even ver en Terschelling en Vlieland zullen wat verder zijn. Met andere woorden: de helikopter van het UMCG kan allicht ook de vluchten naar de Waddeneilanden er bij doen???

  In die hoedanigheid vind ik dat defensie die helikopters wel kan verkopen.

  Van de andere kant: als ze in het buitenland geld weg gooien door naar van die zinloze missies te gaan (alleen om te laten zien hoe geweldig Nederland toch [bezig] is), dan kan de reddingseenheid ook wel blijven bestaan.

Reacties zijn gesloten.