Waar halen minderjarigen hun wiet vandaan ? Kloppen de Trimbos cijfers wel ?

Coffeeshopnieuws:
Het Trimbos instituut dat onlangs nog een redelijk goede publicatie deed over het THC gehalte in cannabis over de laatste jaren, slaat nu toch echt de plank weer eens volledig mis. Volgens het onderzoek van het Trimbos instituut zou ca 17% van de minderjarige jongeren die wel eens cannabis gebruikt zijn wietje scoren in de in Nederland gedoogde Coffeeshops… Ik vraag me af hoe ze aan die cijfers komen…. (coffeeshopnieuws)

3 gedachten over “Waar halen minderjarigen hun wiet vandaan ? Kloppen de Trimbos cijfers wel ?”

 1. Het komt zelden voor dat er minderjarigen in een coffeeshop wiet/ hasj kunnen kopen. Denk maar niet dat een eigenaar zijn/ haar shop voor minimaal drie maanden dicht wil hebben en daardoor dus inkomsten zal verliezen; deze zal dus zoveel mogelijk controle uitvoeren op leeftijd.

  Door een of andere minderjarige koter minimaal een kwart van je jaarlijkse inkomsten kwijtraken? Nee dus!

 2. Ik heb het eens nagelezen in de drugsmonitor 2011
  ( http://www.trimbos.nl/webwinkel/productoverzicht-webwinkel/feiten—cijfers—beleid/af/af1154-nationale-drug-monitor-jaarbericht-2011 ) en daar staat in dat 38% van de blowende scholieren tot en met 17 jaar zegt de cannbis te hebben gekocht in een coffeeshop. Jongens 42% en meisjes 27%. (gemidd. 38%)

  “Onbekend is in hoeverre deze jongeren zelf de cannabis hebben aangekocht in eencofffeschop of dit door anderen hebben laten doen. ” ( pag.55)
  Hoe de woordvoerster in het artikel op nu.nl nu bij haar bewering komt dat er echt is doorgevraagd.?

 3. Kom al jaren regelmatig in verschillende coffeeshops. Heb er nog nooit minderjarigen gezien.

  Anyway, een straatdealertje is veel handiger ben ik al achtergekomen: Goedkoper, betere kwaliteit, komt het thuis bezorgen en heeft eventueel ook poedertjes en pillen…
  Vooruit, voor deze ééne keer dan: PVV +1 LOL

Reacties zijn gesloten.