Waar bleef de verontwaardiging toen de PVV vorig jaar een meldpunt (Marokkaanse) straatterreur opende?

Ergens kun je het de PVV niet kwalijk nemen, dat ze dachten, dat ze zonder bezwaar een “Meldingsformulier Overlast Midden- en Oost-Europeanen” konden inzetten. Immers, sinds het voorjaar van 2011 bestaat er al een “Meldingsformulier Straatterreur” van de PVV:

Nee, het woord “Islam” of “Marokkaan” komt in de toelichting niet voor. Maar de goede verstaander die de krantenkoppen boven het (ook hier: anonieme-) formulier ziet, die weet al genoeg.

Ik herinner me niet, dat dit PVV-initiatief indertijd veel kritiek losmaakte.

Dat het heel goed vergelijkbare Meldpunt tegen Midden- en Oost-Europeanen vandaag (gelukkig!) wel kan rekenen op algemene verontwaardiging, schaamte, parodieën en tegenmeldpunten inzake PVV-misdragingen, dat kan aan twee dingen liggen:

 1. De Wilders-ban is gebroken sinds diens ongelukkige tweets en de neergang van de PVV in de peilingen.
 2. De Polen staan ons (“ons”?) misschien toch wat nader dan die bruine Moslims, waar Geert tot nu toe steeds op doelde.

Misschien zijn ze alle twee waar. Misschien is 2. een beetje meer waar dan 1. Of omgekeerd. Wie zal het zeggen?

In elk geval kan het een bemoedigend teken zijn, dat het “Zwartboek Straatterreur” waarvan in de PVV-toelichting op dit meldpunt (zie hieronder) sprake is, na zoveel maanden openstelling van de anonieme klik- en klaag-muur, er nog steeds niet is. (Blijkbaar hebben ze niet naar Prof. dr. ing. mr. Richard de MOS geluisterd. Die zou wel raad hebben geweten: Elk fractielid tien valse klachten indienen!)

Veel mensen doen geen aangifte uit angst anonimiteit te verliezen of door gebrek aan vertrouwen in de politie. Veel wordt dus nog niet genoemd. De PVV wil een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de ernst en omvang van straatterreur. Bent u een slachtoffer van straatterreur, zijn er gebeurtenissen niet genoemd, heeft uw aangifte nergens toe geleid? Wij willen het horen. Iedereen is welkom informatie aan te leveren. Wie, wat, waar en wanneer? De bestrijding van straatterreur moet absolute prioriteit hebben. Heeft u suggesties of ideeën? Laat het ons weten! De PVV zal de ervaringen bundelen en een zwartboek straatterreur aanbieden aan de minister om de druk op te voeren en eindelijk orde op zaken te stellen.

Maar ik hoop, dat alle mensen die nu gelukkig uit hun angstige linkse schuilkerken komen, er even bij willen stilstaan, dat velen onder hen (tot voor kort) door hun passiviteit een aanmoediging zijn geweest voor de maffieuze haat-praktijken van Wilders’ tuigdorpen.

Tuigdorpen, bemand en bevrouwd door edeltokkies die nog wel even aan het pluche van onze volksvertegenwoordigingen zullen blijven plakken.

18 gedachten over “Waar bleef de verontwaardiging toen de PVV vorig jaar een meldpunt (Marokkaanse) straatterreur opende?”

 1. Die laatste alinea slaat de spijker op zijn kop, Huib. Wanneer wordt Wilders en zijn tuigdorp aan kamerleden in de Kamer eens vol onderuit geschoffeld vanwege dit soort vuile praktijken?

 2. Kan me de “timeline” niet zo goed voor de geest halen. Was er in die dagen (zoals alle dagen?) niet gewoon véél meer reden tot opwinding met betrekking tot de PVV? Bij zoveel bagger sneeuwt wel eens iets onder, vrees ik…
  😕

 3. Heb je nog naar Opsporing verzocht gekeken Huib?Het zag weer zwart.Gebruik je verstand eens en kom voor je vaderlandje op,als je een beetje verstand gebruikt hoor je gewoon blij te zijn met Wilders.
  Tuig dorpen prima en anders gewoon het land uit.Daar hebben je voorouders voor gevochten en gewerkt,nu draaien ze zich om in hun graf als ze mensen als jou horen.Het hele land word naar de klote geholpen en jij klaagt over Wilders,kun je je pijlen niet ergens anders oprichten,doelen meer dan genoeg zal ik zo denken.

 4. Ene Marinus bralt in #4: `Het zag weer zwart.Gebruik je verstand eens en kom voor je vaderlandje op,als je een beetje verstand gebruikt hoor je gewoon blij te zijn met Wilders…….. (bral, bral) … Daar hebben je voorouders voor gevochten en gewerkt, nu draaien ze zich om in hun graf als ze mensen als jou horen.Het hele land word naar de klote geholpen’

  Xenofobische en racistisch-fascistische elementen als `Marinus’ hebben niks te zoeken in ons mooie Nederland. Doorspoelen die bruine, onwelriekende hap, wansmakelijke nazaten van minderwaardig NSB-voetvolk dat bukte voor de Duitsche Bezetter. 😥

 5. #3. Voeg de Antillen toe aan het lijstje (volgens Brinkman een ‘corrput boevennest’), alhoewel dat officieel geen onafhankelijke staat is. Ook de Roemeense president Traian Basescu was niet erg over Nederland te spreken, nadat dankzij de PVV de grensblokkades tussen Roemenie en Polen niet werden opgeheven. De man riep toen nog op om Nederlandse groenten te boycotten. Trouwens, het is niet de eerste keer dat Polen een conflict heeft met Nederland naar aanleiding van de PVV.
  Overigens zou ik ook een zekere ‘Wilders-moeheid’ als derde verklaring aan het verhaal van Huib toe willen voegen. Altijd maar weer diezelfde rancuneuze riedel. De ‘ander’ heeft het altijd gedaan, het ontwijken of ontkennen van de sociale vraagstukken in de samenleving, zoals de armoede (voedselbanken, toenemende werkloosheid, volgens PVV’ers zijn de gedupeerden dit natuurlijk zelf schuld en zijn ‘uitvreters’, zucht…) en , maar intussen wel dit kabinetsbeleid gedogen (en dus gewoon er mede voor verantwoordelijk zijn, geen uitvluchten meer!) Het ‘nieuwe’ van Wilders is er nu wel weer vanaf, hij heeft Henk en Ingrid niets te bieden. Dit alles breekt een keer op en zorgt voor een steeds grotere weerstand tegenover het negativistische gezeik van de PVV. In deze tijden van crisis willen mensen ook wel weer een een positief verhaal horen en dat heeft de PVV totaal niet te bieden. Als GW over een jaar weer iets te melken heeft, dan zal de weerstand weer groter zijn, dat gaat zo door tot aan de verkiezingen en dan is zijn spel uit.

 6. We hebben hier gisteren ook al over gehad (http://is.gd/zCqzHW )
  Helemaal volslagen van de pot gerukt is de oplossing die de heren hebben bedacht. Zie http://islamalarm.nl/ (nog héééél erg klad)
  De PVV pleit al jaren voor een spijkerharde aanpak: avondklokken, gebiedsverboden, mobiele politieposten en denaturalisatie. Bij minderjarigheid van de daders dienen huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag en eventuele bijstand van de ouders stopgezet te worden. Ten slotte moet wijkuitzetting van het complete gezin een standaard middel worden bij de bestrijding van straatterreur. En uiteraard zet de PVV in op minimumstraffen zodat het tuig de straf krijgt die het verdient. Zaken die voor en tijdens de Tweede wereldoorlog ook succesvol zijn gebleken.
  Alleen het laatste zinnetje is van mij. Toen ik met dit stukje bezig was en nog niet het laatste zinnetje had geschreven werd m’n vrouw een beetje narrig omdat ze vond dat ik te ver doorsloeg met Wilders belachelijk te maken.

 7. @HenkVeldman #7 schreef: “Helemaal volslagen van de pot gerukt is de oplossing die de heren hebben bedacht. Zie http://islamalarm.nl/ (nog héééél erg klad)”
  Ziet er al aardig uit, toch. Nu nog een klachtenformulier.
  Jouw citaat lijkt inderdaad ook zonder de laatste zin op een karikatuur van Wilders’ “gedachtengoed”.

  Is het jou ook opgevallen, dat het aan particulieren wel verboden wordt om bij voorbeeld pedofielen via zo een klachtenlijn aan te pakken, maar dat het wel mag, als het om Marokkanen of Polen gaat?

 8. @4 “Heb je nog naar Opsporing verzocht gekeken Huib?”

  Aan het aantal getinte (hier zelfs “zwarte” genoemd) personen in een programma als Opsporing Verzocht kun je maar twee dingen afleiden, namelijk dat er binnen die groep (mogelijk) criminaliteit voorkomt (ze zijn immers nog niet veroordeeld) en dat ze lastiger zijn op te sporen.

  Opvallend is hierbij dat de personen die er altijd Opsporing Verzocht of het aantal verdachten of nog andere statistieken bijslepen waarin allochtonen slecht naar voren komen het nou nooit eens hebben over het aantal delicten, de zwaarte van de delicten of het percentage autochtonen dat ergens mee wegkomt (schikking, toch maar geen aangfite doen*, geldboete) voordat ze naar de gevangenis zouden worden afgevoerd.

  Mochten de “Opsporing Verzocht”-roepers over een formule beschikken waaruit rechtstreekse cijfers over de criminaliteit van diverse groepen zijn af te leiden, zouden zowel de PVV als Ons Ministerie van Veiligheid die dolgraag ontvangen – maar tot op dat moment blijft het kroegpraat.

  * zo hadden we hier in de buurt een jaar of 15 geleden nogal een schandaal rond een moeder die haar twee zoontjes moest ophalen bij de supermarkt omdat ze iets gestolen hadden. Zoontje 1 stond te wachten bij de klantenservice, zoontje 2 zat in een apart hok met de politie erbij. (Zoontje 2 was geadopteerd en zwart.) En zo weet ik er nog wel twintig.

 9. @10

  recent las ik een artikel over de Engelse politie, als je daar een kleurtje heb kun je je klokje er op gelijk zetten dat je regelmatig door de politie van vanallesennogwat beticht zult worden, in een vervolging resulteert het echter zelden

  hier een link naar een artikel ter illustratie van de problematiek, cijfers voor de NL situatie zijn absoluut wenselijk en noodzakelijk om de discussie in goede banen te leiden

  http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/10/racism-police-stop-search

 10. @ Kaaksop, dit had ik ook gelezen en vind dat we deze discussie ook in Nederland moeten aangaan want het loopt de spuigaten uit.

 11. bij de PVV is een onevenredig groot gedeelte van de fractie in contact geweest met politie en justitie en dan heb ik het niet over beleidsmatige aangelegenheden of als voormalige werknemer

  pot ketel zwart

  bij statistieken over de populatie van de gevangenissen is enige nuancering ook op zijn plaats, menig “buitenlander” komt hier mijn of meer toevallig, of je als drugskoerier landt op Schiphol of Zaventem kan afhankelijk zijn van een mistbank of een centimeter sneeuw, dergelijke “boeven” hebben geen binding met dit land maar worden wel op de grote hoop van niet-Arisch tuig gegooid zodat tweede en derde generatie “migranten” keurig afgeserveerd kunnen worden als slecht geïntegreerde uitvreters

 12. #8 Huib
  Nu nog een klachtenformulier.
  Had ik al en sterker nog ik had je gemaild via je site hoe groot de overeenkomst was met wat ik een half jaar eerder al bij wijze van testje op http://www.wilderstrots.nl had geplaatst.
  Je hebt het kennelijk gemist. Inmiddels heb ik (even) de rommel weggehaald, maar hij komt wel weer terug.
  Met verfijnde details om Islamisering te herkennen. de aanwezigheid van haatbaarden bijvoorbeeld of het al dan niet hebben van kleurige “kopvodden” wat volgens Hans Jansen bewijst dat iemand hoog in de hiërarchie van de Islamitische cultuur staat (zie http://hoeiboei.blogspot.com/2008/08/sns-bank.html ) Je zult ineens ontdekken dat een vurrukelijke jeugdserie als Spangas (http://www.spangas.nl/agenda/Marjana/) op een heel achterbakse manier bezig is onze hardwerkende jeugd te beïnvloeden omdat er regelmatig kleurige hoofddoekjes te zien zijn.
  Volgens Jansen moet je er zelfs op letten of een haatbaard blote voeten heeft want dan is hij druk bezig je te beledigen.

 13. “Volgens Jansen moet je er zelfs op letten of een haatbaard blote voeten heeft want dan is hij druk bezig je te beledigen.”

  Dit is goed te begrijpen – had ik ’s een keertje een sikh gezien die probeerde op zo’n moment de middenteen aan iemand te geven. Deed hij dit met beide blote voeten.

 14. nexus m., dank je wel voor deze briljante reactie. humor is toch wel het heerlijkste bestrijdingsmiddel!

 15. Openbare dronkenschap, eigenaren sexhuizen, geslachtsdeel door brievenbus steken, fraude, CV-vervalsing? Genoeg?

Reacties zijn gesloten.