VVD’ers verreweg de meest sjoemelende politici van Nederland

Deze week een heerlijk vooroordeelbevestigend onderzoek in Vrij Nederland naar integriteitsschandalen in Nederland:

Dat leverde een lijst op van 216 affaires. De top 5 bestaat uit: VVD met 47 affaires, CDA met 43, PvdA met 40, PVV met 15 en GroenLinks met 11.

Dus ja, er wordt het meeste gerotzooid bij de VVD en het CDA, en, zo blijkt uit het artikel, ook vaker in het Zuiden des Lands. Alhoewel de PvdA zich ook zeker niet onbetuigd laat, valt op dat vooral bij de zwaardere zaken, waar politie, justitie of de FIOD aan te pas komen, de VVD en PVV hoog scoren. En bovendien doet men binnen de VVD en PVV minder onderzoek naar dergelijke kwesties dan binnen de PvdA, zo blijkt.

Tenslotte mag daarbij aangetekend worden dat de VVD in het overgrote deel van de afgelopen dertig jaar waarop het onderzoek zich richtte beduidend kleiner was dan het CDA of de PvdA, dus zo bezien steekt die partij er met kop en schouders bovenuit waar het gerotzooi en gesjoemel betreft. Het is mooi dat Vrij Nederland de Orde der Dingen even statistisch bevestigt.

5 gedachten over “VVD’ers verreweg de meest sjoemelende politici van Nederland”

  1. Ja wat wil je met die vrijheid, marktwerking en vrij ondernemerschap? Natuurlijk moet er dan af en toe een regel of wetje wat gebogen worden. Snap dat dan!

  2. Lees net dat men bij de vvd niet zo wegloopt met het gedrag van blok buiten de 2 ,e kamer .Hij schijnt momenteel vaak te zien zijn op feestjes van onroerend goed handelaren .En de vvd is nu bang voor belangen verstrengeling .God hoort zebrommen .

Reacties zijn gesloten.