VVD wil zwarte huishoudelijke hulpen en geen witte

Uiteraard, wat is er nu fijner dan lekker goedkoop een hulpje hebben voor het vieze werk en zelf lekker op je luie reet te kunnen blijven zitten zoals die VVD’ers nou eenmaal graag doen. Huishoudelijke hulpen worden uitgebuit en gedwongen voor hongerloontjes te werken, zonder recht op ziekengeld, arbeidsongeschiktheidsuitkering of ww bijvoorbeeld.

In plaats van de huidige regeling moet Nederland zich aansluiten bij het internationale ILO-verdrag 189, zeggen de organisaties FNV en OSB. Dat verdrag voorziet in basisrechten voor huishoudelijk werkers, wereldwijd. Op die manier kunnen bijvoorbeeld alfahulpen worden behandeld als gewone medewerkers in de thuiszorg.

Ik weet het, dit werk zou normaal en goed betaald moeten worden. In België is er al een aantal jaren ervaring met de zogenaamde dienstencheques. De overheid geeft dan subsidie en de mensen zijn verzekerd. Er wordt alleen nog maar onderzocht of dit in Nederland ook zou kunnen, en jawel hoor, de VVD begint alweer te krijsen: NEEN te duur! Kost geld! Subsidie!

VVD-Kamerlid Neppérus noemt het plan moeilijk haalbaar. Ze zegt dat de gedachte achter het voorstel sympathiek klinkt, maar ze benadrukt dat het plan ook voorziet in een subsidie door de overheid. “En als het net zo’n succes wordt als in België, kunnen de kosten misschien wel oplopen tot 1 miljard euro; om daarvoor zoveel geld ter beschikking te stellen, gaat een stap te ver.”

Rot toch op met die kulsmoesjes. Het is gewoon veel fijner om een oostblokmens voor 5 euro in je huis te hebben hè. En mensen die dat zware werk doen zoeken het maar gewoon helemaal lekker zelf uit als ze wat gaan mankeren. Stelletje egoïstische viezerikken.

6 gedachten over “VVD wil zwarte huishoudelijke hulpen en geen witte”

 1. tenzij het een hulpje is a la Tippy wan van de gooische vrouwen..die wist wel raad ermee om zulke lieden te helpen

 2. Politici zijn zoals ze uitkomt op de hoogte van het begrip ‘inverdieneffecten’. Ze klagen, dat ze last hebben van een teruglopend imago. Dit komt onder andere door dit bewust stommetje spelen.

 3. De VVD is zelf een zwart gat dus ja… niks bijzonders.

  Typisch weer dat de VVD in een goed constructief en duurzaam idee niks ziet. Typisch.

  Op langer termijn is dit beter voor het land en zeker voor het door hen verfoeide werkplebs. Werken moet toch beloond worden ? Nou niet bij de VVD … graaien en nog meer graaien dat moet beloond worden.

 4. Ach, Le Roi, er is een oplossing voor alles mits men echt een oplossing wil vinden. Anders betreft het de zoveelste vieze VVD-spelletje. Geld is er volgens VVD alleen om de foute bankiers te helpen en niet de werknemers. Die mogen volgens de totalitaire neoliberale logica gewoon gaan oprotten.

 5. Zoals ik al eerder zei en volkomen terrecht en feitelijk waar. Van rechts hoef je geen oplossingen te verwachten want zij ZIJN!!! het probleem.

 6. Leon, inmidels zyn de zittende politici links net zo rechts als menig vvd er.
  hoe links ben je met 8000 euro in de mnd????
  stem daarom op onafhankelyke gemeeenteraadsleden.

  stem op alles behalve de huidige fascistoide slappe happen klup.
  succes

Reacties zijn gesloten.