VVD wil Occupy-betogers uitkering afnemen

photo made by Abdul Alhazred
De VVD wil Occupybetogers uitkering afnemen.

O ja? Hoe weet de VVD of die allemaal een uitkering hebben?

Gaat dat gecontroleerd worden ter plekke?

Door opsporingslieden in lange jassen die stiekem foto’s maken?

En sinds wanneer mag iemand die een uitkering zou hebben niet meer protesteren?

Hoe immoreel & mensenhatend kan een regerende partij zijn?

Een partij van volgevreten vetlappen, weerzinwekkende brallende dikkoppen, ranzige woekerwinsten trekkende renteliberalen, per regering collaborerend met een fascistische beweging. Bah wat een lelijkerds, ze zijn afzichtelijk van ziel.

Was het ook niet de VVD die vond dat bijstandsmoeders maar verplicht een rijke vent aan de haak moesten slaan? In Noord-Friesland was dat, waarna, dankzij een storm van protest het plan van tafel verdween.
Of dat misogyne VVD-onderkruipsel in Limburg dat vond dat vrouwen in de Bijstand ook een baan bij de `escortservice’ niet mochten weigeren. En onlangs groot-inquisiteur Kamp die dicteert dat mensen zonder werk voortaan, van huis en haard verstoken, het hele jaar door op toernee moeten, daar waar werk is.
Overigens iets wat zigeuners al eeuwen doen, maar op die manier ambulant zijn is ook weer niet goed, want rechts is bang voor kampeerplekken, tenzij het zelf kampementen beheert waarbinnen gecontroleerd zicht is op er in gedetineerden.
Eerst ontslagrecht versoepelen, dan huppekee, de fascistische laars paraat zetten om wie niet werkt een extra serie schoppen te verschaffen.

Wat is dat toch dat rechts zo’n diepe haat heeft tegen mensen die, om het netjes te zeggen, nièt door de arbeidsmarkt worden begunstigd met een volwaardig betaalde dagtaak conform CAO?

Waar komt die walgelijke kippendrift vandaan om vanuit eigen weelderige en makkelijk verkregen welvaart armlastige en baanloze medemensen te deshumaniseren? Dermate dat dicterende rechtse elementen in de politiek nog liever vandaag dan morgen werkkampen zouden willen instellen voor de pechvogels?

De totalitaire onderdrukkingsstaat ten behoeve van het genot van liegende en graaiende goedbedeelden is dichterbij dan we denken.

Vraag is of andersdenkenden hun eten afnemen veel zal helpen. Wie niks te verliezen heeft, wordt des te makkelijker een nieuw actiebereid lid van de aanzwellende massa van uitgestoten lotgenoten die samen het systeem kunnen ontwrichten.
Wij geen brood? Dan jullie ook niet. Laat de rijken de crisis betalen.

(Nu hou ik op want ik lijk wel zo’n communistische demagoog, 🙂 straks pakken ze me nog op voor opruiïng, neemt niet weg dat binnenkort de eerste politieke gevangenen kunnen worden verwacht in Nederlandse Rijksinrichtingen, trouwens er zijn er al een paar, zoals de waxinelichtwerper)

13 gedachten over “VVD wil Occupy-betogers uitkering afnemen”

 1. #1 Emil Dank voor je link. Goed stuk van je. Je kunt het hier gewoon op Open Podium zetten als je wilt,
  heb je extra platform.

 2. #2 Daar had ik al even naar gekeken, maar ik kom er blijkbaar niet uit. Waar moet ik precies zijn om het toe te voegen?

 3. #7 Ja, ze krijgen het benauwd, de woekerliberlaen en gristendemagogen, net als de haatzio’s die aanvankelijk de aanval openden door de Occu’s te zien als een bedreiging voor hùn bestaansrecht.

 4. ” VVD wil Occupy-betogers uitkering afnemen”

  Hebben ze bij de VVD niet voldoende inkomens tegenwoordig dat ze de uitkeringen van anderen willen afpakken?

 5. Dit is nu het toppunt van brutaliteit,door andersdenkenden aan te pakken in plaats van zelf na te gaan denken en hier wat mee gaat doen.

 6. @11: De VVD Den Haag is van mening dat (baanloze) Occupy-ers de crisis het beste bestrijden als ze dagelijks sollicitaties verzenden, want door hard werken komt onze economie er wel weer bovenop. Dat simplisme is nog het meest stuitend.

 7. “Laat de rijken de crisis betalen.”

  Het probleem is dat Occupy daar alle bejaarden mee bedoelt die naast hun AOW ook nog een pensioen c.q. spaargeld hebben. In de optiek van Occupy moet iedere cent spaargeld worden ingeleverd.

 8. Mensen die tegen het falend kapitalisme demonstreren financieel bestraffen: Hoe ironisch!

 9. Vroeger had je Robin Hood. Die stal geld van de rijken om de armen te helpen…

  Nu heb je de VVD. Die steelt geld van de allerarmsten om de rijken nog rijker te maken…

Reacties zijn gesloten.