VVD-vriendjespolitiek: Opstelten wil geldverspillendde Cloo als secretaris-generaal

Demissionair minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) zal tegen de zin van zijn belangrijkste ambtenaren oud-UWV-bestuurder en adviseur Pieter Cloo (VVD) voordragen als nieuwe secretaris-generaal van zijn ministerie. (NRC)

Cloo heeft er eerder een bende van gemaakt bij het UWV. Hij bleef geld uitgeven – wat is nieuw voor een VVD’er – aan huisvesting (en aan ict, zie hieronder).

Volgens Opstelten zal het wel een kei op ict gebied zijn. Maar dat ben je al snel bij Opstelten, denk ik. Cloo kent gewoon de juiste persoon en kan daardoor een leuk inkomen opstrijken. Ongetwijfeld zal hij ook van ons belastinggeld allerlei kekke dingen gaan doen op ict gebied voor de nieuwe landelijke politie. Waarbij hij natuurlijk niet op een euro meer of minder zal letten, want dat heeft hij nog nooit gedaan.

Zo maar even gegoogeld:

Het Waterschapshuis laat ‘het Logica-dossier geïsoleerd [behandelen] door een bestuurlijke commissie die een onderhandelteam, aangevuld met een advocaat aanstuurt. (…) In kringen van de waterschappen valt de naam van Pieter Cloo, partner bij het adviesbureau Boer & Croon, als een van de onderhandelaars. Dat zou opmerkelijk zijn, omdat Cloo als lid van de raad van bestuur van uitkeringsinstantie UWV medeverantwoordelijk was voor de opzet van een ict-systeem voor de Wia, de opvolger van de WAO. Vanwege technische en financiële onbeheersbaarheid moest het project in juni 2008 worden stopgezet. De mislukking kostte 87 miljoen euro. De ontwikkelaar was Logica.”

De man is niet alleen royaal en onbekwaam voor wat huisvesting betreft (UWV), maar laat ook ict projecten uit de klauw lopen (ook UWV). Gaat leuk worden van onze belastingcenten, ga alvast maar sparen voor belastingverhoging als hij benoemd gaat worden.

8 gedachten over “VVD-vriendjespolitiek: Opstelten wil geldverspillendde Cloo als secretaris-generaal”

  1. Van vriendjes politiek is absoluut geen sprake:

    Een directeur van het UWV die de hoge verbouwingskosten had aangekaart en in 2005 werd ontslagen, uitte tijdens zijn ontslagzaak harde kritiek op Cloo. Volgens directeur Jan de Jonge had Cloo de Europese aanbestedingsregels voor nieuwe huisvesting omzeild. Daarbij zou Cloo, aldus De Jonge, zijn geholpen door een deal met de toenmalige burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. Cloo heeft de aantijgingen van De Jonge altijd ontkend.

  2. Dinosauriërs hadden ook grote koppen en hersenen ter grootte van een walnoot. Dat zal voor Opstelten vast niet anders zijn.

  3. De opvolger van, jawel, Joris Demmink. Ook al zo’n fris figuur (inmiddels wereldwijd verdacht van pedofilie, voor diegenen die het nog steeds niet weten). Mot ‘ie daarom weg!?

  4. @4 mooie omschrijving van dat blok beton.

    van Opstelten weg, als dat zou kunnen. als de gouden kranen Pieter het wordt dan verlies ik het laatste restje vertrouwen.

    Joris Demmick weg? las ergens dat er vragen over hem waren gesteld in Amerika? Hoezo weg nu?

Reacties zijn gesloten.