VVD verzaakt duurzaam intellectueel

Onder de titel ‘In alle opzichten het jaar van de VVD’ schrijft Joop van den Berg, emeritus hoogleraar parlementaire geschiedenis in Leiden en Maastricht in de Trouw vandaag een zwanenzang voor de VVD. Na een uitgebreide geschiedenisles over het ontstaan van de VVD en de jaren daarna maakt hoogleraar Van den Berg mijn dag bijzonder vrolijk en kan ik met een gerust hart zeggen dat 2013 ook in alle opzichten het jaar van de VVd gaat worden.

Partij van commissaris Bulle Bas en burgemeester Dickerdack
Tegelijk worden ook de gebreken zichtbaar van een partij die niet gewend is aan haar eigen dominantie. In de eerste plaats zitten die in de kwaliteit van haar politieke missie. Die is aan de magere kant, omdat zij wordt gedomineerd door financieel-politieke argumenten. Bij de laatste kabinetsformatie wist zij weinig anders in te brengen. Hooguit is er daarnaast de traditionele nadruk op veiligheid, orde en bestrijding van criminaliteit. De VVD is iets te veel de partij van commissaris Bulle Bas en burgemeester Dickerdack.

Bul Super en Hiep Hieper
Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en/of personen berust op louter toeval.

Falende bestuurders en niet al te nauw nemen met integriteit. Het zal je maar gezegd worden door een emeritus hoogleraar parlementaire geschiedenis. Nee, Dat zijn geen stukjes schrijvende lieden op Krapuul of andere sites in de blogsfeer, die het er al jaren over hebben. Dit is andere koek! Arme Markio Rutte, arm VVd vergeleken worden met niet zulk bijster intelligente boeven, Bul Super en Hiep Hieper. Dat moet pijn doen.

4 gedachten over “VVD verzaakt duurzaam intellectueel”

  1. Ik zie Benk Korthals en Halbe Zijlstra in het plaatje, maar dat schijnt louter toeval te zijn. Toch gek zo’n toeval.

  2. @amstel, wat is er mis met de blogsfeer?
    Het is directe stem van het geondnverstand van de burger op Krapuul. VVD en andere politici zouden hiervoor op hun blote knieën moeten danken. Bovenop is het vrijwilligers werk van de hoogste kwaliteit. 😉

  3. @2 Er is niks mis met de blogsfeer. Integendeel, gelukkig bestaat het.

    Ik heb trouwens liever niet dat VVd politici op blote knieën gaan danken. Doet me denken aan die kruisruikers honden met van die kwijlbekken.

    Niet te hard roepen, straks krijgen we verplichte bijstandsvrijwilligers door Marco Florijn gestuurd bij Krapuul.

Reacties zijn gesloten.