VVD op bijna helft van aantal zetels

Mark/Markio/Markus bedankt!

De VVD zakt nog altijd verder weg in de peiling van Maurice de Hond. De liberalen staan zondag op 22 zetels, 19 minder dan de 41 die ze bij de verkiezingen op 12 september wisten binnen te slepen. 22 zetels is voor de partij van Mark Rutte de laagste score sinds bijna drie jaar geleden, toen het kabinet Balkenende IV viel in februari 2010.

Helft van de Nederlanders is niet blij met Rutte als premier

De helft van de Nederlanders denkt dat het beter zou zijn als iemand anders dan Rutte in deze tijd premier is. Bij de VVD is een kwart het hiermee eens, bij de PvdA-kiezers 57 procent.

Opmerkelijk dat onze groot-staatsman zo het vertrouwen kan kwijtraken van de VV(D) kiezers. hij heeft immers niks gedaan wat VV(D) kiezers echt schaadt.

Van de VVD-kiezers zegt 62 procent dat het vertrouwen in Rutte de afgelopen maanden aanzienlijk is gedaald.

Halve waarheden en leugentjes kwamen in de jaren van Rutte1 ook de mond van Markio. Dus moet er toch ook wat anders aan de hand zijn dat VV(D) kiezers massaal het vertrouwen kwijtraken in Minister President van alle Nederlanders.

Hoe kan dat zo toch komen?
Is het zijn ziekte die breed uitgemeten is die daar voor zorgt? Is het de nieuwe sorry-aanpak van onze meest geliefde leider?
Beste Krapuullezers laat u uw intelligente licht over dit fenomeen schijnen. Vertel ons onwetenden waarom Mark Rutte die toch zijn stinkende best doet om het mooie Nederland met zijn geweldige bevolking sterker uit de crisis te halen, een dikke onvoldoende krijgt en zelfs door bijna twee-derde eigenlijk niet meer vertrouwd wordt.

1 gedachte over “VVD op bijna helft van aantal zetels”

  1. Veel mensen hebben strategisch gestemd, zowel op de VVD als op de PvdA. Die stemmen raak je gemakkelijk kwijt.

    Maar de peilingen geven geen indicatie voor volgende verkiezingen. Dan kan evengoed opnieuw strategisch worden gestemd met als uitkomst een grote VVD en een grote PvdA.

Reacties zijn gesloten.