VVD wil alleen Kamerleden zonder ruggengraat

Groot-wachtgeldontvanger Benk Korthals kan het niet duidelijker maken hoe zijn VVD (ook wel Vereniging Voor Dieven genoemd) denkt over interne democratie. Kamerleden die zonder rugpijn hun arm opsteken in de goede richting en dat in en op de maat doen.

Diverse partijafdelingen lieten het bestuur eerder deze maand weten dat het verkeerd was het regeerakkoord niet aan de leden voor te leggen. Zij komen met een motie om in de reglementen vast te leggen dat dat voortaan wel gebeurt. Binnen de VVD-top leven staatsrechtelijke bezwaren tegen zo’n inspraakprocedure, omdat gekozen liberale politici zonder ‘last of ruggespraak’ hun oordeel horen te geven.

VVD-top: beste blauwe blazertjes, lieve parelkettinkjes, we zijn heel blij als u op ons stemt, we zijn nog blijer als u € 108,- per jaar voor het lidmaatschap betaalt maar verder moet u uw mond dicht houden anders dan voor de glaasjes en het toastje bij het congres.

6 gedachten over “VVD wil alleen Kamerleden zonder ruggengraat”

 1. Daar heeft Benk wel een punt. Als VVD’er vertrouw je op sommige liberale beginselen, onder andere op ‘zonder last of ruggespraak’. Stemmen op die partij betekent instemmen met de partijleiding.

 2. Dit probleem lost zich vanzelf op. Amerika is ons daarin aan het voorgaan. En dat voor een land als Amerika. Hoezo vraag je je dan af hoe gaan ze daarin voor.

  Nou simpel the GOP is stervende en dat zegt genoeg. Het CDA is hier ook stervende dat is 1 component van de 5 Nederlands GOP partijen waar we schoon genoeg van beginnen te krijgen. De 5 Dutch GOP partijen voor u op een rijtje. CDA, VVD, PVV, SGP en CU deze kliek zijn samen de Nederlandse GOP (religekken, racisten, graaiers, oorlogszuchtigen, kortzichtigen, angsthazen).

  Dus nu de VVD voorgoed in de oppositie krijgen. En dan Sociaal Democratisch verder gaan want dat is de enige weg die de mensheid nog op kan dat kan leiden tot een beetje een betere wereld.

 3. @3 ahh , vandaar dat de PvdA net zo’n politieke hoerenzooi is geworden als de USA democraten ??

  Sociaal Democratie is een failliet systeem waarbinnen degenen die omhoogklimmen dankzij de geboden kansen zich niet identificeren met de klasse van afkomst maar met de bereikte klasse en de voordeeltjes daarvan …

 4. Sociaal verder gaan lijkt me wel genoeg.
  Wat sociaal democratisch tegenwoordig betekent zien we aan deze regering.
  Voor welke functie in het bedrijfsleven gaan Samson en Asscher straks?

 5. Zou het niet beter zijn al deze partijen op te heffen en bekijken of er een andere mogelijkheid bestaat om het land te regeren ,er zijn toch capabele mensen in nederland om het roer over te nemen ,dan al die machtgeile zelfverrijkers

Reacties zijn gesloten.