De vuile oorlog van Marck ‘Pritt’ Burema

Afgelopen week voerde Greenpeace actie bij Shell pompstations, om aandacht te vragen voor en te protesteren tegen de risicovolle olieboringen van Shell in het poolgebied. De actievoerders ketenden vulpistolen aan elkaar vast, zodat tanken onmogelijk werd. Deze acties werden afgelopen vrijdag (14 september) opgeschort omdat Shell in een kort geding de rechter heeft gevraagd de acties te verbieden. Tot zover niks aan de hand in de dans der milieumachten. Maar ook de nieuwe hufters willen graag een duit in het zakje doen. Marck Burema (Pritt Stift van GeenStijl) is tegen alles wat zelfs maar links ruikt. En dus ook tegen Greenpeace. Daarom plaatste Marck de volgende tweet:

Tweet van Pritt

Nou weet iedereen wel dat nieuws uit de pan van Burema per definitie rechtspopulistisch gekleurd is. Maar deze tweet, met al zijn details (gehandicapt, bewusteloos, zoontje, 3), lijkt akelig realistisch, en leverde dan ook meteen maar liefst 185 retweets op. Plus verontwaardigde commentaren van erkend kleuterbeschermer Henk Bres. Heel Twitter stond op zijn achterste benen. Die onverantwoordelijke rotzakken van Greenpeace ook! Het was een schande. Maar wat blijkt…

Tweet van politie

Het was gewoon gelogen. Kennelijk vindt Marck Burema het geen probleem om gehandicapte kinderen te misbruiken in zijn smerige, lasterlijke oorlog tegen Greenpeace. Deze organisatie mag zich soms impopulair maken bij autorijdend en maatschappelijk onverantwoord ondernemend Nederland, het is wel een club die met de beste bedoelingen strijdt voor een gezonde toekomst van álle kinderen. Twitteraar @Pritt heeft 25.000 volgers en is veelgelezen redacteur op GeenStijl.nl. Daarmee heeft hij een belangrijke invloed op het publiek debat. Met dit soort laaghartige acties schaadt hij bewust de geloofwaardigheid en het imago van Greepeace. Hiermee maakt rechtse opinieterrorist Marck Burema zich mede schuldig aan de dood van alle kinderen die in de toekomst nog zullen sterven als gevolg van vervuilende industrieën. Of, zoals Marck het zelf waarschijnlijk zou formuleren: “Miljoenen kinderen sterven door liegtweet van @Pritt”.

Verscheen eerder op hufterhunter. Auteur: Gregor Hakkenberg.

10 gedachten over “De vuile oorlog van Marck ‘Pritt’ Burema”

  1. Och ja, zo verdien je geld online hè. Ranzige artikeltjes schrijven, beetje liegen op twitter om aandacht te trekken…

  2. @2 Omdat ik technisch gezien admin ben op deze site 🙂 De schrijvers verschijnen in blauw, als ze tenminste ingelogd zijn.

  3. De progressieve beweging in Nederland zou een standaard afspraak moeten maken als je GeenStijl of PowNews voor je neus krijgt en dwangmatig op tv.
    Standaard afspraak: hoe te handelen.
    Zodat anderen dat herkennen als zijnde de afspraak.

  4. Laurens Jan Brinkhorst deed dat ooit zeer stijlvol tegen Rutger van toen nog GS-TV. Op elke brutale vraag antwoordde hij minzaam glimlachend: “Geen Stijl.” Consequent. Helaas is dat filmpje nergens meer te vinden. Maar als iedereen dat nu eens deed, was de lol van die interviews er gauw af.

Reacties zijn gesloten.