Vriendin Verhagen wil snel eugenetica tegen minderwaardigen

(Pieter van Vollenhoven) vindt dat er een wettelijke regeling moet komen voor gedwongen anticonceptie voor verslaafden, psychiatrische patiënten en verstandelijke gehandicapten. Nu sterven er jaarlijks naar schatting 50 kinderen door mishandeling.

Let op de suggestieve manier van formuleren.
Wonderlijk bericht namens de staatssecretaris met de dubbele nationaliteit die snel even CDA-lid moest worden als vriendinnetje van het echtpaar Verhagen. Zij wil zo snel mogelijk een “maatschappelijk debat” over verplichte anticonceptie voor minderwaardigen.

Er zijn hier katholieke snaren geraakt, dat is duidelijk.

6 gedachten over “Vriendin Verhagen wil snel eugenetica tegen minderwaardigen”

 1. Ja ja, je zal je door je manische depressie hebben heengeknokt. Het leven vol hebben aanvaard zoals het is, 2 kinderen keurig netjes opgevoed en je eigen PGB-zorgaanbieder hebben opgezet waarmee je anderen helpt en jezelf in eigen levensonderhoud voorziet.

  Word je door dit zorgmonster even op je plaats gezet zeg, je bedrijf draait ze nog voor ’t ontbijt even de nek om en nu zet ze vraagtekens bij het feit dat je je überhaupt hebt durven voortplanten.

 2. Mijn dochter is schizofreen. Schizofrenie wil niet zeggen dat men
  achterlijk,
  debiel,
  waanzinnig,
  een gek,
  een klootzak,
  een psychopaat,
  een kinderbeul,
  een idioot,
  een mongool,
  een zwakbegaafde,
  een arrogante yup,
  een stinkend rijke VVD-er met te weinig aandacht voor het verwende kroost,
  een gehersenspoelde en kleingehouden gereformeerde,
  een over het paard getilde mr. is met prinselijke neigingen,
  een onverantwoord mens is.

  Mijn dochter is kinderloos. Het is onverantwoord met haar ziekte en haar medicatie kinderen te krijgen. Dat weet ze, en dat doet haar heel veel pijn. Heel veel pijn omdat ze wel graag kinderen zou willen en daar dan ook oneindig veel van zal houden en er goed voor zal zorgen.

  Zij kan geen vier koningskinderen fokken, zij moet haar hele vruchtbare leven hormonenrotzooi gebruiken, om geen kind aan te hoeven doen wat zij heeft moeten lijden, en nog elke dag lijdt onder de kortzichtigheid, de hardheid en de domheid van de zogenaamde “normale” mens.

  Zij is verontwaardigd, verdrietig en heel boos dat er zo over haar gedacht wordt. Want zij is één van de mensen die onder de term “Psychiatrische Patiënt” valt.

  En zij heeft hoogstwaarschijnlijk een hoger IQ maar zeer zeker een hoger EQ dan de mensen die nu een debat aan willen zwengelen zonder met de gevoelens van anderen rekening te houden. Het soort mensen dat zich superieur verheven voelt en mijn dochter als inferieur kenmerkt.

  Bedankt, stelletje buiten de normale maatschappij staande “normale” kwallenkoppen!

 3. Ik heb het gelezen, maar deze discussie is niet nieuw. De discussie over mensen met een downsyndroom die kinderen willen, verslaafden die idd niet voor een kind kunnen zorgen en het stakkertje al verslaafd geboren is en moet afkicken. Ella Kalsbeek heeft al in een artikel gemeld dat er inderdaad gezinnen bestaan die kinderen krijgen, maar niet in staat zijn om er voor te zorgen, maar toch doorgaan.

  Het is een nare discussie, maar die problemen bestaan wel. Moet je ze wegstoppen onder een steen? Het enige wat ik mis in deze discussie is dat het niet alleen gaat om mensen die een ´bepaalde achtergrond´ hebben, maar ook mensen die aan een kind beginnen en doorgaan omdat ze niet anders weten, want die klap die ze kregen daar zijn ze niet slechter van geworden.

  Deze discussie is beperkt, ik las ergens dat in een commentaar, dat je wel een rijbewijs moet hebben voor een auto, maar dat je kinderen onbeperkt kunt nemen. Daar zat zeker wat in.

  Als deze discussie zich voortzet zou ik zeker de volgende punten meenemen

  Bent u een slachtoffer van incest?
  Bent u een slachtoffer van kindermishandeling?
  Als u aan kinderen begint weet u dan wat dat inhoudt, aan kosten, liefde, grenzen en geduld?
  Bent u een racist?
  Hoeveel drinkt U ( en hier hebben we het niet over een glas per dag)?
  Hoe gaat u om met woede?

  Het zijn maar een paar vragen, maar stel ze. Want ouder worden wordt je niet zomaar en de kinderen zijn het slachtoffer. En Fatimaf, ik begrijp je woede en complimenten voor je dochter die zich staande moet houden. In Amerika heeft een psychiater zich al beziggehouden met de vraag waarom de tv en de film zich als een willig altaar leende voor een misvorming van het beeld van schizofrenen.

 4. @#3 – Er was in Rotterdam ook al eens zo’n onfris typje van de leefbaren, vd Anker, die wilde een dergelijke discussie aanzwengelen mb.t. het Antillianen probleem.

  Je hebt gelijk het is een ontzettende moeilijke discussie, daarom vertrouw ik ‘m niet in de handen van dit soort typjes, ik heb altijd het idee dat er meer achter zit.
  Waarom is iemand die rücksichtlos de stekker uit 120.000 goed lopende zorgvragen trekt nu ineens oprecht begaan met 50 kinderen per jaar of kindje Savannah, begrijp me niet verkeerd, ieder geval is er één teveel en hulpverleners moeten goede handvaten hebben om dit in goede banen te kunnen leiden maar ik vertrouw mw Veldhuijzen voor geen cent meer.

 5. Hoewel ik het roerend eens ben met de stelling dat sommige mensen geen kinderen zouden mogen krijgen, is elke inbreuk op de zelfbeschikking en lichamelijke integriteit van die mensen alleen maar te klassificeren als: barbaars!

 6. Misschien als ooit deze tefloncoalitie is opgedoekt kunnen we als samenleving eens gaan kijken hoe de opvatting is over chronisch onbetrouwbare politici.
  Krijgt het begrip breekpunt een nieuwe dimensie. Ik weet ’t het is geen leuke discussie maar we kunnen het niet onder het tapijt vegen dat ze jaarlijks veel slachtoffers maken.

Reacties zijn gesloten.